Souhlasím s Klasikou. Na světě je spousta krásných míst, ale pokud cesta tam bude nudná a nehezká, dva dny strávené v pěkném prostředí asi nesmažou smíšené pocity z dovolené. A jen abych si na "pažbě" udělal zářez, proto tam asi nepojedu. Jo, bylo by jiná, pokud by dovča byla na 3 neděle a v krásném prostředí strávím 2 týdny, pak nudnou cestu tam a zpět zkousnu a celkový dojem to nenabourá.
Jak tak poznávám další a další motorkáře, jsou i typičtí sběratelé zářezů do pažby. Prostě toho sprintem objedou co nejvíc, vidí to z rychlíku, ale BYLI TAM! A příště vymyslí jinou trasu (tím samozřejmě nemyslím Cycli Tebe a Tvůj Krym!!!). Nic proti tomu, cokoliv někoho uspokojuje, dělá to dobře. Ale můj šálek kávy to není. Někomu se zase nemusí líbit např. mých - zatím - 7 návštěv Rumunska (co tam furt jezdí, vždyť nezná nic jiného...). Holt tohle zase uspokojuje mne (ale jezdím i jinam!). Ivan
Když to máš Ivane těžký.... zářezy na pažbě.
Třeba my nedostaneme víc než 3 týdny dovolené v kuse. A CHTĚLI jsme vidět na vlastní oči Makedonii a Albánii, chtěla jsem na "vlastní osu" projet Rumunsko. Když rozpočítáš kilometry na dny, vyjde Ti cca 300Km na den. To je hodně. Ale co dělat, když to jinak nejde.... V Makedonii jsme strávili tuším 2nebo 3 dny, v Albánii jeden. Je nám to a bude nám to už navždy hodně líto, protože tyhle země by si zasloužily minimálně týden na každou. Ale kde je vzít?
Přesto nelituju, byla to úžasná dovolená, nejlepší ze všech.
Nemyslím si, že ty zářezy na pažbě byly mířeny na mně, ale jinému by naše dovča jako snaha o zářez vyznít mohla.
Přitom to nebylo nic jiného než velký sen a málo času....
Upravil Klasika dne 30.05.2007 10:32
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Máte oba dva pravdu. Já se rád kochám, možná někdy až moc . Ale s časem na dovolenou je to vždy špatné a proto je jen určitá vzdálenost, kam se podívám.
Každopádně jako zásadní věc vidím partu, se kterou se daná cesta podniká. Ale to už je zase jiná písnička
Souhlasim s Klasikou, malokdy se clovek utrhne treba i na vis jak dva tydny... Nicmene co fakt nesnasim jsou prvni a posledni presunovy dny. Minula dovole do Skotska znemanal 1000km tam a 1000km zpet pres zapadni Evropu, hnus velebnosti, nuda, nuda a NUDA. V Belgii jsem uz mel hlavu podepranou jednou rukou a mel jsem prezpivane vsechny pisnicky uz trikarat dokola :-D
BMW R1150GS MY02
Ty přesuny jsou vždy únavné, někdy se to dá obejít změnou trasy, která je delší, ale zajímavější. Někdo motorku (motorky) veze za autem nebo je pošle vlakem. Ale ne vždy to jde a vždy to má své klady i zápory. Já teda jezdím po vlasní ose.
Ty přesuny nejsou nic moc, ale klidně bych si to zopakoval, ale už s tim Kavkazem. Vezmu kdyžtak fotky na Vedralku a můžem porovnat míste kde jsme byli oba a kde ne.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Idealne je,ak za Zakarpatim vbehnes do Moldavska.presli sme ho min. rok takto cele zo severu na juh po sotolinach.a dotanes sa takto do delty Dunaja na Ukrajinsku stranu.stoji tam za to vidiet Berehove-take Benatky v malom.
Odessa-Krym to sa uz zvladnut da.
A cesta spät sa da aj trajektom Krym-Rumunsko.
Ale to Moldavsko rozhodne za to stoji.
nejake foto najdes http://motoride.sk/?ID=1413
Zářezy na pažbě nebyly vůbec myšleny na Tebe Klasiko! Jen se mi vybavují někteří lidé, co profrčí Evropou 5000km za týden, kufry samá samolepka kde všude byli, mají najeto spoustu km... Já jejich metodu nijak neodsuzuji, ale mě se nelíbí. Raději projedu menší území, ale pomaleji, rád se zastavím a poznávám místní krajinu i lidi. Je fakt, že takhle před sebou tlačím dost cílů (Skotsko a Man, Sardinie, Ukrajina a Rusko, Turecko, Írán...), na které netuším kdy se dostane, protože jsem také limitován časem. Ale frčet tam a zpět sprintem nechci. No, snad už se za rok konečně vykašlu na Rumunsko a pojedu třeba do Skotska... Teď pojedeme do GaPa na sraz BMW, pojedeme celý týden a měl jsem šílené plány co všechno projedem. Pak jsem to hodil do koše a zmenšil to téměř jen na Jižní Tyrolsko, ale pořádně - nevynecháme jedinou uzoučkou asfaltku, kde skoro nikoho nepotkáš, budeme se kochat, denně max do 300km.. Ivan
Je to příští týden v pondělí 18.6 (doufám, že mě stojí datum dobře. Radši to Klasiko zkontroluj ) ve 21 hodin na ČT1
Upravil Cycli dne 11.06.2007 07:56
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
No já asi koukat buda a taky je budu kontrolovat jestli nekecaj
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi