Pokud nebude umět nabíječka CAN BUS tak origo zásuvka pod sedlem zustane odpojená přestu to tou z lidlu nenabiješ
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jendax napsal:
Chtěl bych tuto diskuzi před zimou oživit možná se bude hodit více lidem.
Chystám se něco takového koupit proto pokud máte někdo nové info o výrobcích a novinkách tak sem s tím
Mám GSA1200 r.v. 2011 a chtěl bych nabíječku (udržovačku ) kterou na podzim připojím a na jaře odpojím a jezdím ( mám nevytápěnou garáž a baterku nechci odpojovat z motorky) nejlépe abych to připojil do origo zástrčky pod selem.
Díky za info
Jenda
Mozna OT, ale od ctvrtka je v Lidu opet v akci celkem chvalena nabijecka UlitmateSpeed, ci jak to nazyvaji o to za 499,- Kc. http://www.lidl.c...date=27735 Poradi si i s gelovkama. K tomu staci dokoupit tu mini 12V zastrcku, ubastlit redukci a mas to doma za par korun. Tu zastrcku poptavej v prodejnach s nahradnima dilama, kde maji veci na stare Skodovky. Je totozna s 12 zasuvkou, co byla treba ve stare stodvacitce. Cena do 50,- Kc. Za original das neklikanasobne vic.
Včera jsem leták z Lidlu dostal a popravdě jsem na tu nabíječku koukal ale říkám si jestli jsem tak bohatej abych si mohl kupovat levné věci. Je jasný že peníze ne.ru ale už mockrát jsem se těmito levnými věcmi spálil.
Elektro obecně je pro mě španělská vesnice proto si nechám poradit. Nerad bych něco na motorce za xxx tis pojebal přece je ještě v záruce a nerad bych pak poslouchal " jo pane to jste si měl koupit tohle takhle jste šetřil na špatném místě oprava bude ranec atd...." nechci to dále rozvádět myslím že všichni pokud něčemu nerozumí tak mají obavy a ví o čem mluvím.
Díky za názor
Jenda
Projdi si forum napr. na motorkarich, kde je tato nabjecka hojne probirana. Vetsina nazoru je veskrze kladnych. V nekterych vlaknech jsou i testy od lidi, kteri vedi, jak spravnou funkcnost nabijecky zmerit.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
To právě ty potřebuješ, když chceš využít originál zásuvku - nabíječku s (tzv.) CAN bus.
Ta zásuvka je řízena palubním počítačem přes sběrnici a jakmile se baterie nabije a přepne do udržovacího módu vyhodnotí to počítač, že nabíjení skončilo a zásuvku odpojí.
Takže nabíječky s CAN bus dávají udržovací impulsy, které jsou krátké ale zase s větším proudem a počítač zásuvku neodpojí.
Další možností je hodit svorky obyčejné nabíječky, třeba té z Lídlu, přímo na baterii (nemusíš baterii sundat, jen sedlo) anebo si vyvést další zásuvku na přímo přes pojistku (a tím tedy neovlivnitelnou počítačem).
optimate 4 dual je jedina nabijecka od Optimete ktera umi CAN BUS nabijeni pri vypnutym klicku na BMW pres origo zasuvku, to jen tak na oziveni
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
mám optimate 4 dual (CAN bus) a funguje bez problému s připojením na zásuvku motocyklu.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90