To sice ano, ale je na výrobci, komu dá své zastoupení a ten musí zase ctít pravidla výrobce. Nebo ne? Proto tady máme autorziované dovozce, výhradní dovozce atd. Jinak by to taky mohl dovážet a prodávat kdejaký jeliman.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Existuje ceník a ten je nutno v rámci mezí dodržovat. Říká se mu maloobchodní ceník, jsou to ceny pro konečného spotřebitele, třeba tebe.
Pokud výrobce, zde Klim, v Německu prodává komplet Badland např. za 1500 eur, bude trvat na tom, aby se i v ČR prodával taktéž za 1500 eur. Vždycky máš možnost výběru, nevyhovuje, neprodávej moji značku. S protizákonností to má společného pramálo.
Na druhou stranu ma prodavac u nas dejme tomu 20t kc,ale v nemecku treba 60t.kc,to by se snad nekde mohlo projevit ne?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
kejda napsal:
Existuje ceník a ten je nutno v rámci mezí dodržovat. Říká se mu maloobchodní ceník, jsou to ceny pro konečného spotřebitele, třeba tebe.
Pokud výrobce, zde Klim, v Německu prodává komplet Badland např. za 1500 eur, bude trvat na tom, aby se i v ČR prodával taktéž za 1500 eur. Vždycky máš možnost výběru, nevyhovuje, neprodávej moji značku. S protizákonností to má společného pramálo.
možná to tak je s MC
já prodávám zboží které není určené pro maloobchod, podle obchodního zákoníku a nikdy jsem se s určováním cen nesetkal
říkám si hurikán
vevis napsal:
Na druhou stranu ma prodavac u nas dejme tomu 20t kc,ale v nemecku treba 60t.kc,to by se snad nekde mohlo projevit ne?
Až budeme srovnatelný trh jako Němemcko, tak se nad tím možná zamyslí. Rozdíly v platech v zemích EU ještě nikoho neobměkčily.
Vyrobce ma furu prostredku jak dosahnoit toho, abys prodaval za to, co chce on. Aha, tak ty davas slevu jen tak? To znamena ze mas zbytecne velkou marzi. Jestli chces priste neco od nas kupovat tak pro tebe plati cenik se slevou 10%. Tecka.
Obecne plati ze cim prestiznejsi znacka, tim horsi podminky. Nejvic se vydelava paradoxne na moto textilu a vecech, ktere jsou v nizsi stredni tride. Bohuzel neni to jako v oboru treba modniho obleceni, kde je prumerna cena zbozi v nakupu kolem 1-2USD a prumerna prodejni cena 30x vyssi. Sleva 70% je pak porad slusny kseft.
Takze ano, u nakoupenych veci vas prakticky nikdo nemuze donutit prodat je za nejakou narizenou cenu ale muze vas odriznout od obchodu v budoucnu, neproplatit kauce (u nekterych vyrobcu musite mit aktivni kredit - sumu penez co jim zaplatite predem) nebo muze resit pozde zarucni opravy a reklamace atd. Obvykle se pouziva to snizeni marze a dela se to bezne. Prakticky to znamena konec prodeje. Takze cenu si stanov jakou chces ale s tim rabatem co na tom budes mit nebudes kazit ceny a nazdar.
Upravil TomasTT dne 03.02.2013 02:14
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vevis: hele nechces k nam jit delat prodavace za tech 20 tis?
Naklady na personal je jedna vec ale musis porovnavat dalsi veci. Muzu srovnavat s prodejnou v Belgii a v Holandsku a ono to neni jen o platech. Koupis si obed? Automaticky do nakladu. Koupis si novy auto? Do nakladu a nejde o firemni auto. Odepisujes fotak pet let? To je prece nesmysl - jinde to jde do nakladu okamzite a je jedno jak drahy. Takze ano, lidi vidi jen ty platy ale ledacos co s podnikanim souvisi je v jinych zemich nesrovnatelne lepsi. Ne vsude ovsem, Indie ma dovozni clo skoro na vsechno 100%
Ale delal jsem od roku 95 praci pro anglickou firmu a dodneska je prekvapuje, jake nesmyslne papiry a formulare musime vyplnovat, kdyz u nich na ty same veci staci cestne prohlaseni sepsane za 5 minut. A nemluvim o dotacich. Jak je mozne ze kolega ze skandinavie ma u nich 50% dotaci treba na naklady na veletrh? Kdyz se to porovna tak ten rozdil mzdy neni az takova zasadni polozka.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Vevis: hele nechces k nam jit delat prodavace za tech 20 tis?
To byl jen takovej nastrel! Jsem si rikal,ze kdyz mate prodejnu vicemene ve vesnici,ze by tam ty platy nemuseli byt tak vysoky.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis: já ti dám vesnici jsme Praha-Východ
Ten nástřel byl bohužel hodně ale hodně vedle. Možná za tyhle peníze bych sehnal kvalifikovanýho a ochotnýho prodavače v Jihlavě. Možná. A jen pro zajímavost s těmi platy v cizině - pochopitelně záleží jaká země a jak moc kvalifikovaný člověk to je ale někdy by ses divil, že ty platy jsou třeba jen o třetinu vyšší než u nás. A s vyjímkou bydlení tam život nemusí být až o tolik dražší - třeba jídlo nebo benzín mají skoro stejně drahý jako u nás, za oběd v závodní kantýně platili tuším asi 3EUR za kompletní menu apod.
Bohužel v reálu tady u nás v místě neseženeš ani uklízečku..
Kdyz mne budete do prace vozit, tak za tech 20 to beru. Jinak aspon 25 a nastupuju zitra,socialku a zdravotku si platim sam. Sortiment znam VELMI dobre
Tak se ozvi milanovi na mobil.. Bez legrace. Chceme letos přijmout nového kolegu namísto placení dvou brigádníků, kteří to jeden den jsou a druhý den ne.