Mluvil jsem o origo nosičích v dalším příspěvku tobě
Krom toho dobře výš že na Bystřovy jdou i origo lišty BMW takže bez puků. Ony ty lišty půjdou na jakýkoliv kufry a i v tom prvním příspěvku jsem zmiňoval hliníkáče kufry a né plasťáky.
No a když koupíš kufry TT nebo Zegy nebo origo BMW tak ty jsou taky na origo nosič BMW a bez příplatku za nějaký adaptéry, a né na Traxovej.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
kdyz jsem u origo nosicu 700 bude mit stejny origo drzaky jak 800 nebo podobny takze na bystrovi kufry to nepujde tohle plati jen pro kufry na 1200 jelikoz 700 (800) ma vykrojeny oba dva kufry a navic ma horni listu natocenou o 45 stupnu u levyho kufru, takze dalsi odlisnost, dle myho nazoru zadny jiny kufry nez origo BMW tam nepujdou - teda pokud si nejaky vyrobce nevyhraje a neudela je na zakazku
proto jsem ja chtel zvolit SW-Motech, abych mel moznost se rozmyslet co dam za kufry, jen diky nahode/nehode semmel za luxus cenu origo kufry, jiank bychtam mel SW-motech
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Schreky, když jdou ty lišty udělat na 1200 tak mi řekni proč by nešly udělat na 700 či 800gs?
Na dvanáctku jsem byl asi taky průkopník a na ostatní když někdo chtít origo uchycení bude byť na jiný kufry tak to udělat půjde. To že já řešil na 1200 s tím vůbec nespojuj, tady se bavíme o jiné motorce a jiných kufrech
Nerikam ze nepujdou to pujdou jde vsechno spis je problem v kufrech. Kdyz sem poptaval kdo mi vyrobi na zakazku horni kufr nikomu se do toho nechtelo krom Bystri, a stejnej problem bude hlavne u pravyho bocniho kufru , nehlede na to ze i na 800 je jinak vykrojenej levej jak na 1200 a vsichni maji kopyta hlavne na vykroj u 1200.
Takze sem klucinovi nabidnul jednoduchou moznost jak ovesit motorku kuframa s moznosti nastavit si rozpocet podle sveho.
A na origo nosice na 800 to bude vzdy slozitejsi a hlavne drazssi jak na tvou 1200. A spojuju to jelikoz ty mas zkusenost s origo nosicema na 1200 nikoliv na 800 kde jsou uplne jiny, ty si nemusel upravovat kufry jen se vyrobily ty lyziny.
Takze na BMW drzaky z 800 nedostanes nic jinyho jak BMW origo kufry jedine ze by sis nechal na zakazku vyrobit kufry. Takze TT a Zegy nepujdou . Reagoval jsem na to, ze si napsal ze ma origo nosice toho pujde vic jak na SW-Motech , ano vetsinou jde ale ne u tehle motorky.
Upravil schrek dne 25.03.2013 00:37
Čeština můj koníček
Nu... já bohužel též nejsem zatím "velký cestovatel", jelikož přátelé jezdí spíše záležitosti typu Afrika a zcela "záhadně" mě do takových končin neberou s sebou ... takže na klasické cesty typu týdenní výlet kudysi po Evropě mně třeba bohatě stačilo řešení topcase + tankvak + motovak - krásně se se vším potřebným vejdu a to i když tankvak vlastně okupuje skoro jen fototechnika... takže také varianta...
Hádat se s tebou nebudu, ostatně ani nemůžu bo nemám 800ku ale myslím že se dají sehnat kufry s vykrojením aniž by byly origa BMW. Např. věřím tomu že by je Bystřa udělal, pak jsou taky zahraniční výrobci se kterými by se dalo domluvit. Dávám tomu tak půl roku než ty nosiče začne někdo dělat jak Bartus a na výrobu kufrů se taky někdo najde. Ostatně Bystřa s rozměry origo kufrů pro 1200 začal taky minulej rok. No a když koupíš symetrické nosiče tak tam můžeš nandat kufry jaký budeš chtít a dovařit tam ty jazýčky jak jsou na těch lištách taky problém nebude. Chce to jen chtít....dyť jsme národ kutilů a koumáků.
No a částečně souhlasím i s Danielle, na vejlety tady po okolí je TopCase a pár vaků dostačující....i když, když jedu se ženou na víkend za kamarádem do Polska tak ten top(43L) zaplní skoro sama svýma věcma a ještě spolkne jeden vak, no a do mého vaku(30L) se tak tak vlezou mé věci. Do teď nám to ale stačilo, na dovču na tejden je to ale málo takže jsem koupil ty kufry od Bystře, já zase pojedu zapakovanej v jednom 30L vaku(plavky,šortky, pár trenáglů a ponožek+nějaký triko) no a žena zabere ty tři kufry na své několikatery plavky a další ženský nezbytnosti
Upravil LukyGs dne 25.03.2013 01:12
Ja mam od nich symetricky system, a je to super. Môžem mať 2 rovnake kufre a žiadne výkroje ( akurat je nutná zmena výfuku )
Rusty přiložený následující obrázek:
[105.25Kb]
Upravil Rusty dne 25.03.2013 06:46
Four wheels move the body Two wheels move the soul......................
No znam i takovy co jedou na 10 dni jen s zebradlem pres ramenno, spacaak s karimatkou , sandaly a varic s esusem zamotany na zadnim nosici. Podotykam s beznou fin. hotovosti v penezence spis s nizzsi.
Jinak ke kufrum ano je mozne ze to nekdo zacne ale v soucasne dobe nic takoveho neexistuje to je vzdy jen na zakazku = drazsi cena. Navic Bystra nepochybuju ze by to zvladnul , ale zas je to o cenne a kdyz psal ze by nechtel "vykrvacet " tak Bystra asi neprichazi v uvahu ( to by musel zas hodit nejakou super akci jak na Vanoce ) a potazmo diky cene zadna zakazkova vyroba. Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Rusty: jen dotaz co trubky drzi, kamos ma holany a ty trubky jsou dost mekky a vecne se to vytahuje a dre o plasty, nekdo to tu psal taky . Ale je mozny ze to proste vadnej kus jako vsude jinde. Pokud ma ale standart vyfuk tak pro nej nepouzitelny
Upravil schrek dne 25.03.2013 07:21
Čeština můj koníček
brtnik napsal:
Padaky vyrabi treba Bartus (dej vyhledat googlem a urcite najdes), cena vetsinou min nez polovicni oproti TT, mozna by jsi dostala jeste slevu kdyz budes prni zakaznik na 700GS, pac si to na tvoji moto omeri
ano ano volal mě někdo? pošli mail, přilož fotky motorky a něco vymyslíme, cenu upravíme forma na tento model by se hodila, postupně doplňuji nabídku.
mám si taký pípnout ?:-) horní plotýnku, boční plotýnky, šustíka - co si vzpomeneš - když to má člověk doma tak to přibejvá rychlejš - je dobrý že ješte pár čechů nemá obě ruce dozadu takže máš z čeho vybírat
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Pánové, moc děkuji za rady! Upřímně řečeno, zatím jsem z toho jelen ale to se časem poddá. Kufry budou aktuální někdy v červnu - máme jet k moři, tak zjišťuju co a jak. Padáky budou potřeba co nejdřív.... Padat z motorky neplánuju ale kdo nepadá nejezdí a člověk nikdy neví která plechovka to do mě trefí. Spíš bych potřebovala nějak nasměrovat - výhody, nevýhody, jaký zámek a kolik se toho do jakého kufru vejde. Přece jenom jsme ženská a nestačí mi vyjet s jedním tričkem :-)) Díky za pomoc! Jitka
LukyGs napsal:
No a částečně souhlasím i s Danielle, na vejlety tady po okolí je TopCase a pár vaků dostačující....i když, když jedu se ženou na víkend za kamarádem do Polska tak ten top(43L) zaplní skoro sama svýma věcma a ještě spolkne jeden vak, no a do mého vaku(30L) se tak tak vlezou mé věci. Do teď nám to ale stačilo, na dovču na tejden je to ale málo takže jsem koupil ty kufry od Bystře, já zase pojedu zapakovanej v jednom 30L vaku(plavky,šortky, pár trenáglů a ponožek+nějaký triko) no a žena zabere ty tři kufry na své několikatery plavky a další ženský nezbytnosti
Nu tak samozřejmě závisí, jak je člověk skladný a kolik věcí chce tahat s sebou… pravda, večerní šaty a fén už se tam nenapěchují, to ne… ale vak krásně napucnu karimatkou, spacákem a pláštěnkou a těch pár šňůrek, co se nazývá plavky, nasoukám do zmiňované bagáže klidně desatery a ještě zbyde místo na mazadla, hadříky, drogerii, bačkůrky, svačinky a další serepetičky …
...samozřejmě zaplnit 2 velké kufry by mi také nedělalo vůbec problém , ale když se chce (a musí), dá se vejít i do vaků a úplně to na týdenní cestu stačí... ale tak asi nebudu zrovna nejlépe vypovídající vzorek...
Ja som mal nesymetrický systém od hepco becker. Na jednej strane som mal 30l a na druhej 45l.
Bol som síce široký jak autobus ale naložil som manželke aj fén :-)
Ale pre tu šírku motorky by som radšej išiel do origo BMW, aj ked je to drahé.
Medzi tymito dvoma riešeniami asi nič neni. /bez výmeny výfuku/
Ty BGV jsou vzhledově pěkný, ale....budou stejná pevnost jak kufry od Alu Milánek. Nemají nahoře v místě dosednutí víka ten vyztužovací Z profil kterej ty kufry nahoře zpevňuje a zabraňuje deformaci v místě dosednutí víka.
Upravil LukyGs dne 29.03.2013 09:03