Waltr napsal:
Tak mám odpověď. Načítá to motohodiny od Připojení baterie, nebo přehrátí softu, nebo (patrně) přenastavení intervalu. Teďjsem tozkoumal na jedné osmičce. Hodil jsem tam baterii, po delší době (3-4 dny a stav začal od nula) takže mě napadá že je to info o tom kolik to najelo motohodin od posledí servisní prohlídky. Ještěš ji zkusím přenastavit a kouknu jestli to šlo zase na nulu.
Těch pár posledních příspěvků v tomhle threadu mi nějak uniklo - řešil jsem toto před nějakou dobou - bylo mi to taky divný u jedné motorky a nemohl jsem se k ničemu dopídit. Tak jsem napsal dotaz na helpdesk do HEXCODE, co vlastně přesně tento údaj z BMS-K jednotky má znamenat (a že jsem z něj trochu zmatený - jelikož to co si myslím, že má znamenat, se nějak neztotožňuje se skutečností) a toto mi odpověděli:
Hi Antonín,
Basically this value displays the time that the BMS-K control unit has been powered up, like when the bike is running, or the ignition is switched ON, also note that when you switch the bike OFF, the control unit remains powered up for a couple of minutes.
We have seen this value to be completely out, so do not be alarmed if this is the case.
Thank you,
Zoöl
Tak jsem to přestal řešit .
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
No právě že v té poslední větě, co byla v té odpovědi píší, že ta hodnota "motohodin" je někdy úplně mimo - tzn. že nesouhlasí s tím, co si my společně myslíme - to, že by jakž takž souhlasit měla.
To co napsal Waltr, by smysl dávalo. Taky na to kouknu.
Upravil Tonda dne 29.03.2013 08:31
Tonda napsal:
No právě že v té poslední větě, co byla v té odpovědi píší, že ta hodnota "motohodin" je někdy úplně mimo - tzn. že nesouhlasí s tím, co si my společně myslíme - to, že by jakž takž souhlasit měla.
To co napsal Waltr, by smysl dávalo. Taky na to kouknu.
já myslím, že oni sami neví, protože nikdo nemá motorku nastartovanou den bez ujetí km (nastaruji a jedu, trochu může naskočit rozdíl díky městskému provozu a dlouhému cestování) a napětí na jednotce po vypnutí klíčku by mělo být taky u všech motorek +/- stejně dlouho
Jirko, já si myslím, že je to tak jak píšeš - že to oni sami neví. Vyzkoušíme Waltrovu doměnku (myslím, že bude správná - je to totiž asi jediné logické vysvětlení)) a uvidíme.
Killingman - od Hradce nevím - dřív "servisák", ale ten se teď "naplavil" do Prahy. Kdyby si však měl někdy cestu na Brno, tak dej vědět a zadstav se - napíchneme to.