[quote]Alda napsal:
Jak se blíží letní měsíce, tak to kolem sebe zase pozoruju, každej to řeší.
Ať se podívám kamkoliv, neslyším žádný jiný sny než moře.
Nevím, jestli jsem proste divnej jen já, ale představa narvaný pláže je pro mě smrtící, radši bych dovolenou strávil doma grilováním.
Dokážu si představit najít si někde u moře osamocenou pláž a tam nějaký čas strávit, ale to, co všechny kolem mě hrozně láká mě vyloženě děsí. A ještě strávit na jednom místě tejden, jen se válet a mít pauzu jen na oběd..
Každej hotel má svých pár metrů pláže, tam se všichni škatulkujou a o metr vedle je skoro zákaz. Prostě tomu nějak nerozumím.
Jak jste na tom?
neboj jsi normální. Jsem na tom stejně. Dovolená na pláži je moje noční můra. A co je dítě velký,tak neni důvod. Jenže stejně letos pojedu jako dost lidí co znám do p.r.d.e.l.e. Kvůli financím,práci na baráku a času.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
...už několikátý rok po sobě jsme jeli s tím domácím cirkusem pod stan, ale autem ;o(, vždy 2-3dny na místě a výlety/tůry do okolí aaaa letos jsem to už neudržel, takže žena s dcerou jedou k moooři a já se synátorem někam na moto, no a vzhledem k tomu, že to bude první dovo na moto a vůbec cesta někam dále, tak asi Alpy a plynule dojet až na Lago di Como a po cca 2 dnech na místě zase nějak rozumně zpět, uvidíme
www.jantruhlar.cz
.. mno, ja si deti poridil pozde, takze me jeste ceka nekolikero mori. Ale zase kdyz clovek vidi, jak tam jsou ti trpaslici stastni, tak se ten tyden v Chorvatech na zacatku zari da prezit.
.. ted se mnou clouma chut koupit nafukovaci motorovy clun s 5 PS motorem (netreba zadnych papiru): http://www.nafuko...otorem.htm a vyrazet na mista bez lidi. Sbalit veci, piknik tasku, slunecnik a hura nekam kde je klid....
Upravil Bubak dne 25.05.2013 22:36
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
.. mno, ja si deti poridil pozde, takze me jeste ceka nekolikero mori. Ale zase kdyz clovek vidi, jak tam jsou ti trpaslici stastni, tak se ten tyden v Chorvatech na zacatku zari da prezit.
.. ted se mnou clouma chut koupit nafukovaci motorovy clun s 5 PS motorem (netreba zadnych papiru): http://www.nafuko...otorem.htm a vyrazet na mista bez lidi. Sbalit veci, piknik tasku, slunecnik a hura nekam kde je klid....
Dovol abych tě opravil. V Chorvatsku potřebuješ papíry i na elektromotor když bude na člunu, respektivně potřebuješ papíry alespoň na vůdce malého plavidla s rozšířením na moře na vše co plave s jinou pomocí než když Ty pádluješ pádly. Věř mi, dělal jsem si taky papíry na gumáček a 5HP motor k vůli Chorvatsku. Tyto papíry budou platit do 0,75NM od břehu jinak hrozí pokuta a to fest masná. Já už mám i Polské papíry na Staršího sternika kdy můžu s jachtou do 20M délky a neomezeným výkonem motorů 20NM na otevřené moře a dělal jsem si je právě k vůli Chorvatsku, ta sranda mě vyšla na 15tis(Starší Sternik). před 2lety
Jinak jediné co na gumák s 5HP motorem v Chorvatsku nepotřebuješ je Vinjeta a tím pádem i pojištění(nejdříve se pojišťuje loď a na základě platné pojistky ti na Kapitanátu prodají Vinjetu). Ta se platí tuším když přesáhneš délku člunu 2,5m nebo výkon motoru 5HP
Upravil LukyGs dne 25.05.2013 23:44
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Zdar, k těm člunům...
udělat si papíry VMP s rozšířenim na moře neni fakt žádnej problém... já to dělal najaře a vyšlo to ani ne na 500 na plavební správě a 500 za prohlídku u doktorky
testy se naučíš a procvičíš na netu jako autoškolu a je to...
kdyby tě to zajímalo tak www.spspraha.czjardajerman@seznam.cz
Já jsem před 5-ti lety vyměnil motorku za loď (kvůli bezpečnosti - přece jen je na moři menší provozi) - velkou, kajutovou, se vším vybavením - kotvil jsem celoročně v Itálii - kousek od Benátek. První 3 roky paráda - sezóna mi začínala koncem února, končila koncem října, plavili jsme se mnohými místy, poznávali nová kotviště, města, památky. Po třech letech mi to ale začalo připadat jako chata, na kterou musíš jezdit, protože ji musíš udržovat. Začala to tak vnímat i rodina. Nakonec jsem ji po 5 letech prodal a vrátil se na motorku - která nepotřebuje astronomické výdaje na provoz a poznávat můžeš stejně. Ale moře se nevzdám, když můžu, mířím k němu a je mi jedno jestli na motorce nebo letadlem. Takže letošní dovolená opět u moře - jediné co vím, že ne v Chorvatsku - tam opravdu ne. Moře mají krásné, ale lidi, policajti ...škoda mluvit.
Achoooj, také nejsem válecí typ, ale pokud jsou děti, pokud trpí třeba exémem, tak ten týden u moře se dá vydržet. Ani mě se nelíbí Topinkování, ale když k moři, tak ALL Inclusiv, hotelový komplex v kterým je fitko, podél pláže se dá běhat a v moři potápět. Ale nej dovolená to není, prostě taková trochu nutnost a sebeobětování pro děti. A nej dovolená, nabalená mašina, která je za dopravní prostředek, směr jih k moři, k nějaké zapadlé pláži přes Alpy, cestou jednu nebo dvě Feráty, spánek pod stanem, zase kousek popojet, vylést nějaký ten kopec, skálu, horu a u moře tak jeden den na odpočinek a zpátky to samé jinou cestou, jinými horami a s jinou ferátou. Docela makačka, ale DOVOLENÁ.
Kubass
Já jedu přes Pamír do Ulanu a až se vrátím manželka jede s kamarádkou na cyklo dovolenou do Slovinska..... S dcerama pak jedeme na kola do Kanady.....(české kanady)
Minulý rok jsem byl na měsíc v Iránu a manželka zase cyklo výlet na Korsiku, po 17 letech společného života je vzájemná tolerance asi nezbytná.
Zdenda
LukyGs napsal:
Jinak jediné co na gumák s 5HP motorem v Chorvatsku nepotřebuješ je Vinjeta a tím pádem i pojištění(nejdříve se pojišťuje loď a na základě platné pojistky ti na Kapitanátu prodají Vinjetu). Ta se platí tuším když přesáhneš délku člunu 2,5m nebo výkon motoru 5HP
...a mam po radosti... to me zase nakukali kravinu.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
LukyGs napsal:
...a mam po radosti... to me zase nakukali kravinu.
Pokud nechceš nějak extra plout třeba na ostrov co je od pevniny 5km(což by jsi byl na gumáku s 5HP sebevrah) ale chceš pouze podél pobřeží na nějakou odlehlou plážičku tak na to je gumák a 5HP ideál....navíc ty papíry Český s rozšířením na moře jsou u nás za pusu a nejni to nijak těžké, Na stránkách SPS najdeš i online testy co jsou u zkoušek. S těma papírama Českýma začíná každej a pak když tě to chytí jsi v řiti a z 2,5m gumáku bude hned 6m laminátka s 115HP motorem a to už jsou pak jiný košty.....motorkaření je pak proti lodím sranda jak finančně tak časově.
Ale s 6m lodí už má dovča jinej rozměr a to na co ses dřív koukal z pevniny můžeš klidně navštívit tou lodí. Je to nádherný koníček ale chce to mít čas a dost peněz(v případě že chceš mít loďku aspoň trošku vybavenou). Já s rodinkou jsme jezdívali na kafe z Drašnic(pod Makarskou) na Hvar do Sučuraje, ale třeba i na Korčulu či Brač(nevím proč jsou třeba lidi na větvi z pláže Zlatý Rat na Brači, skoro pořád vlny a na prd se tam kotví), když si člověk spočítal že propálil za půl hodky cesty tam 25L benzínu.....Za dovču nebyl problém tam nechat 40tis. za benzín do lodě
Pokud by jsi opravdu chtěl ten gumák tak dnes se mi jeví jako nejlepší varianta gumák 3,2-4m a cca 20HP motor, vše vejde ještě do auta a tak odpadá vlek a poplatky za něj a cenovka v maríně je taky jinde za místo.
Když by jsi chtěl někdy s něčím poradit tak se klidně na mne obrať, několik lodí jsem vlastnil a i je jeden čas dovážel z Polska, do dneška jako bočák prodávám lodní motory pro lidi a jejich známé co ode mne kdysi brali lodě a motory.
Upravil LukyGs dne 27.05.2013 00:35
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
My máme doma BOJ ... Já chci na dovolené něco vidět, ale taky si odpočinout, opálit se a vykoupat třeba v moři. Ale xHackerM není na válení stavěný ... Takže když plánujeme dovolenou je to "příšerný". Já se snažím alespoň na jeden den najít něco kde se můžeme vykoupat, ale taky abysme toho co nejvíce viděli a najeli spoustu zajímavých nenudných rovných km.
Viz naše loňská dovča... Plánů bylo doooost. Ale nakonec to dopadlo rozbitou dakarkou a přeplněnou pláží s koupáním cca hodinu než se setmělo...
Letos nás láká Osvětim, mě osobně Plitvická jezera, ale kdo ví jak to dopadne...
hugitka přiložený následující obrázek:
hugitka napsal:
My máme doma BOJ ... Já chci na dovolené něco vidět, ale taky si odpočinout, opálit se a vykoupat třeba v moři. Ale xHackerM není na válení stavěný ... Takže když plánujeme dovolenou je to "příšerný". Já se snažím alespoň na jeden den najít něco kde se můžeme vykoupat, ale taky abysme toho co nejvíce viděli a najeli spoustu zajímavých nenudných rovných km.
Viz naše loňská dovča... Plánů bylo doooost. Ale nakonec to dopadlo rozbitou dakarkou a přeplněnou pláží s koupáním cca hodinu než se setmělo...
Letos nás láká Osvětim, mě osobně Plitvická jezera, ale kdo ví jak to dopadne...
U nás je to úplně stejné a ještě komplikovanější o psa...
Takže každý máme týden dovolené po svém