sersvisak - to je vcelku jedno jestli "jednovačku" nebo "dvouvačku". Ale samozřejmě, že jestli má korunky na "dvouvačku", tak určitě tu
Upravil Tonda dne 04.06.2013 20:49
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mam od minuleho ctvrtka papiry na velkou motorku. Rano vyzvednout jeste mokry ridicak a odpoledne frrr do pryc. Za tri dny najeto neco pres 400km, neskutecny stroj je to... Mlha, dest, pak slunko a pohoda... Od Boba byla krasna a cista, ted je jeste krasnejsi a spinava. Na myti neni cas... Jel jsem v totalnim slejvaku Skritek - Rymarov - Bruntal, ale po ctyri dny porad na xichtu rohlik... Jako male decko, co dostalo vysnenou hracku.
Argumentujete "8kilo lepší v terénu", tázající psal že bude jezdit hlavně silnici.
Váha: 12 ji má dole, líp se zvedá.
Výkon: zatim nejsou informace že by byl motor r. 2010+ více poruchový než starší.
Spotřeba: ať si zkusí jet s někym 130 - 150 po dálnici, s 8kilem bude furt u benzínky a motor bude mít rozpálenej do běla. (Vím z vlastní zkušenosti když jsem nestíhal 1150) Návíc si na 8kilu uvaří koule.
Když bude mít kliku na kliku, tak mu klika neklekne, budiž.
21" v základu je na silnici zbytečnost. V terénu super.
Možná na diskuzi je ztráta hodnoty. Přijde mi že 8kilo ji ztrácí rychleji než 12tka.
Jediný z čeho mám obavy je ,že 12ka je daleko mohutnější oproti 800. Vím,že se udává spotřeba u 12ky kolem šesti litru. Samozřejmě záleží asi jak ji budu na silnici honit.
kepkin napsal:
Jediný z čeho mám obavy je ,že 12ka je daleko mohutnější oproti 800. Vím,že se udává spotřeba u 12ky kolem šesti litru. Samozřejmě záleží asi jak ji budu na silnici honit.
Na silnici může být vyšší hmotnost výhodou, navíc je pohodlnější.
Já šel do 12ky i kvůli tomu že v "terénu" se mi ovládá lépe než
800. Sice je težší ale těžiště je nízko a motor je ovladetelnější
když chceš jet pomalu (prostě 1200 je takový tank který "to" projede
i když to neumíš:-). Osmička je živější, možná zábavnější ale na silnici
zas je nevýhoda rozměru kol.
hele máme doma obě dvě....a chceš více silnici tak 12ctku,a měl jsem jedno a mám te´d vou vačku...pokud teren jak se výše uvadí asi 800 ale je fakt že na přesuny se trochu víc trápí proti 12ctce...lehký ofík dáš i s 12ctkou a pokud nebudeš brát advika a tak váhově v tom není zase tak velký rozdíl pro zvedání pokud jsi chlap...moje žena nezvedne ani jednu
http://czunici.ra...