kim napsal:
On každej s počítačem neumí jak ti co se tím živí a je fakt že někdy dvě věty napsané rady jsou lepší než půl hodinové hledání na netu a ještě v AJ
ale je fakt že dílenská příručka (reprom -jak říkají ti co už zapoměli česky ) je to první co jsem ke každé mašině sháněl bez toho je člověk jak bez ruky; doporučuju pořídit.
reprom je delanej prave pro ty, co s pocitacem MOC NEUMI.
a ten program se jmenuje REPROM, nikoliv dilenska prirucka a vsichni tomu tak rikaji. Nektere veci se proste NE-prekladaj.
NAvic tech programu od BMW je vic. REPROM je jen jeden z nich.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
[b]hicks napsal
ja se naprosto 100%ne priznavam k tomu, ze OPAKOVANE radit nekomu, kdo neni ochoten se alespon MINIMALNE informovat sam, se mi opravdu nechce.
Na to máš samozrejme právo, no práve pri takomto názore sa mi zdá praktickejšie namiesto ošúchanej frázy do diskusie NIČ nenapísať.
To že niektorí nečítajú, nerozumejú alebo nemajú k dispozícii manuál je normálne. Skôr považujem za divné, ked tu niektorí z nich dostanú naservírované informácie, ktoré nevznikali jednoduchým spôsobom a oni nevedia napísať ani ďakujem.
[b]hicks napsal
ja se naprosto 100%ne priznavam k tomu, ze OPAKOVANE radit nekomu, kdo neni ochoten se alespon MINIMALNE informovat sam, se mi opravdu nechce.
Na to máš samozrejme právo, no práve pri takomto názore sa mi zdá praktickejšie namiesto ošúchanej frázy do diskusie NIČ nenapísať.
To že niektorí nečítajú, nerozumejú alebo nemajú k dispozícii manuál je normálne. Skôr považujem za divné, ked tu niektorí z nich dostanú naservírované informácie, ktoré nevznikali jednoduchým spôsobom a oni nevedia napísať ani ďakujem.
na velke vetsine for mas jasne napsane -- RTFM.
to znamena, ze -- zvlast u opakovanych dotazu -- se predpoklada u tazatele alespon ZAKLADNI vlastni investigativa, nez se zepta. Chronicti NEcteci zakladnich manualu jsou nasledne posilani si je precist.
Ja s tim naprosto sohlasim.
Ze mas taktiku radeji nic nenapsal jsem si vsimnul, taky mas 300 prispevku za 5 let
Upravil hicks dne 07.08.2013 16:29
17 cm
pocet prispevku je primo umernej velikosti pindoura
17 cm
jako jestli to tak je tak nevim co pak dela higs s tim 15metrovym hovadem na motorce tak leda narolovat do bocaku
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Chalani síce reagujem na túto tému neskoro ale bol som na expedícii.
Milanek, nepoteším ťa a ani ostatných čo mali takýto problém. Podľa mojich skúseností nieje to v elektrike, ale v obyčajnom palivovom filtri. Už som o tom písal niekde minulí rok keď som sa vrátil z cesty po Pamíre. A tento rok sa mi to stalo zase, ale už som vedel o čo ide a moto rozchodil aj bez natankovania benzínu. V zime som pal. filter z nádrže vyhodil, pretože sa nedá náhrada kúpiť. Súdruhovia z Nemecka si myslia že keď sa ti zase.ie pal. filter tak si kúpiš celé čerpadlo za nehorázne prachy. Prepojil som to na priamo a pal. filter vyviedol von z nádrže, aj to som tu niekde písal a dával foto.
Takže, stalo sa mi to isté teraz v Gruzínsku. Prejdených cca 150 km od posledného tankovania a motor v záhule na vrchole tiahleho kopca zrazu vynechal a zdochol. Ako som už spomínal vedel som o čo ide. Filter mimo nádrže, takže žiadny problém.
Uvoľnil som SK-pásku na vstupe do filtra a vytiahol hadicu. Spätný tlak od vstrekov vymrštil z pal. filtra taký bordel že som sa sám čudoval. Napojil som pal. filter opačne a preštrtoval, bordel som vypustil znova na zem, prefúkol ústami, namontoval a pokračovali sme ďalej. Tankoval som asi po ďalších 100 - 120 km a motor ani raz necukol. Žiaľ pal. filter bol už špinavý a v nádrži sa tiež nejaký bordel ešte stále nachádzal takže kým som prišiel domov som túto procedúru absolvoval ešte niekoľko krát. Teraz tam mám namontovaný pal. filter na Škodu Felíciu, je síce o trošku väčší, ale mne to neprekáža.
Ja som to tu spomínal že časom budeme mať s tým pal. filtrom všetci problémy.
A mimochodom, 100 km pred výjazdom z Turecka som prekročil 100 000 km na mojej krásavici, som asi až tretí Čechslovák čo to dosiahol ale taký záhul čo dostala tá moja nedostala Hicksova ani Šímova. Keď si nájdem čas popíšem ako tých 100000 km prebiehali po technickej stránke.
Upravil siso dne 31.08.2013 19:46
Siso, tady jsi to předělával: http://www.bmwgs....d_id=17016
Ale fotky jsou už v ésu.
Něco z advrider: http://www.advrid...p?t=854479 F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
siso - dik za zkusenost - ja sem zatim nereagoval protoze v cechach se mi to proste nedeje tak jsem reseni fikane odlozil na zimu jinak ale samozrejme vyhledove projdu vsechno a poreferuju , co mne ale zajima jak je mozny ze se ucpanej filtr projevuje takhle "blbe" ? logika rika ze by to melo delat pri kazdym vetsim odberu (dalnice) , nebo ze by se ucpanym filtrem prepinalo cerpadlo az do vypnuti ? - kde je vlastne ten upravenej fitr? az na vystupu z cerpadla ? - jinak ty fotky z odkazu negunguji :-(
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Môj názor je, že kým je plná nádrž, čerpadlo ten prypchatý filter dokáže ako tak pretlačiť až keď poklesne hladina pod nejakú úroveň sa to jednoducho zastaví. Neviem prečo tie fotky zmizli dával ich tam môj šikovný mladí, tak keď príde cez víkend domov to sem skúsim zase dať. Už s tou novov úpravou na filter z Feldi.