Pardal napsal:
To RST nevypada špatně ale materiál není Cordura ale polyester, ono to je pochopitelny, na tyhlety peníze se nemuzou dostat v systemu vyrobce - dealeři a koneční MO prodejci než použít levnější materiály. Nakonec i Revit Sand není z Cordury. To neznamená že to je špatný oblečení, ale polyester a Cordura mají dost odlišné vlastnosti. OLYMPIA je kompletně Cordura, ROCKWAY od 2011 taky. Olympii jsem tuto sezonu testovali, ale všichni kdo zakoupili si to moc chvali, je to i videt ze privedou i nove zakazniky kterym se to taky libí. Takže chceme udelat jistou promo akci ted ke konci roku a příští rok nabídku rozšířit.
....na to moje hrkání okolo komína...
na cestování jsem nechal ušít od PSI (jsem ještě nevěděl že nějaké fórum /a Pardál/ existuje )
všude dobře, s kávou nejlíp
Huty napsal:
Kamarádi ve stopě, rozhodl jsem se pro koupi Revitu Off Track bundy a kalhot Dakar nebo Sand. Jen bych potřeboval trochu poradit s velikostí, neb si to asi risknu objednat po netu. Mám na výšku asi 185, v pase podle oběda 100-105. Tak pokud by tu byla podobně konfekční figura se zkušeností s tímto oblečkem, budu vděčen za pomoc.
Třeba ti to pomůže i když tvůj hlavní problém s membránou tam moc neřeším, pač když chčijé jdu do nemoku. Jízda v dešti bez nemoku je rozumná jen pokud vím že večer skončím doma kde se hadry vysuší. Jezdit někde přes víkend nebo na dovči v motohadrech jak žoch a ráno se do nich soukat a to je popravdě taky možné jen pokud beru penzion atd. Ve stanu s mokrýma hadrama
Je to věcí každého soudruha..
mahomaho napsal:
Jízda v dešti bez nemoku je rozumná jen pokud vím že večer skončím doma kde se hadry vysuší. Jezdit někde přes víkend nebo na dovči v motohadrech jak žoch a ráno se do nich soukat a to je popravdě taky možné jen pokud beru penzion atd. Ve stanu s mokrýma hadrama
ano ale to platí kromě případů:
a) nemáš to vnější oblečení (nad membránovou vložkou) z AFT Cordury, která vyschne za 15 minut jízdy
nemáš vnější bundu z trilaminátu
c) řada lidí se potí tak, že po několikahodinové jízdě v nepromoku mají i oblečení pod nepromoky tak promočený potem, že je celkem fuk, jestli nepromok má nebo nemá. A navíc hadry promočený potem smrdí víc než promočení deštěm.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mahomaho napsal:
Jízda v dešti bez nemoku je rozumná jen pokud vím že večer skončím doma kde se hadry vysuší. Jezdit někde přes víkend nebo na dovči v motohadrech jak žoch a ráno se do nich soukat a to je popravdě taky možné jen pokud beru penzion atd. Ve stanu s mokrýma hadrama
ano ale to platí kromě případů:
a) nemáš to vnější oblečení (nad membránovou vložkou) z AFT Cordury, která vyschne za 15 minut jízdy
nemáš vnější bundu z trilaminátu
c) řada lidí se potí tak, že po několikahodinové jízdě v nepromoku mají i oblečení pod nepromoky tak promočený potem, že je celkem fuk, jestli nepromok má nebo nemá. A navíc hadry promočený potem smrdí víc než promočení deštěm.
Mínusy pro vyjímatelnou membránu spíš vidím v tom že může být pro někoho otravný nasazovat sundávat, ale mě to neva - pofiderní značka Revit to má vymyšlené dobře. Další věc ta membrána přímo na kůži úplně příjemná není.
Zkušenosti s goretex (sympatex jsem myslím nikdy neměl) membránami mám takové že se prostě vždycky potím víc než bez nich. Proto oceňuji to že výrobci začali dělat hadry kde se dá membrána vyndat a já si můžu prostě vybrat.
a)možná ta AFT funguje tak jak říkáš,ale je lepší být v suchu i těch 15min co už pršet přestane.
b )trilaminát asi supr v dešti, ale už né tak když je hic, nezkoušel jsem, ale nevěřím že je to stejné jako u oblečení kde membrána není.
c)to máš pravdu, ale zase v tom horku tito lidé musí trpět víc než s odnímatelnou membránou. Navíc když je horko a nasazuji nemok kvůli dešti mám logicky membránu v kufru/nebo doma na věšáku a tak je riziko mokropotu nižší, navíc jako vyjímatelnou-zasmraděnou od potu a prdu ji krutě snadno lze přemáchnout v ruce, ale ok je to individuální.
V neposlední řadě když se membrána z jakéhokoli důvodu poškodí nebo prostě díky svojí životnosti přestane fungovat
a) koupíš nové hadry
b ) skončíš v nemoku
A mám bohužel zkušenosti že mě do goretex bot začalo chcát po půl roce. Možná jen smůla ale stejně a do těch současných to trvalo dva roky.
Membrána good jako neprofuk když je zima a tahne na kulky pod ní termo vložku pod ni funkční prádlo a zima nemá šanci, a když jde k nule nebo pod, nasazuji nemok (jednovrstvý od Heldu - zelená Greenpeace ) a jízda pokračuje..
ne vážně je to o vkusu, - já mam za ty roky jasno co mě vyhovuje jako poměr cena výkon.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Kdysi jsem koupil komplet textil Dainese Goretex a to je teď ca 20 let , je doma a furt nepromokne ani kapka ale špatnou údržbou tex látky už tolik nevětrá ale sloužilo skoro 10 let a pak už jsem jen chtěl nové oblečení.
Pak jsem vyzkoušel všemožné Tex látky a oblečení i boty různých firem které se chvástaj že mají vyšší sloupec odolnosti vody nebo podobnou prodyšnost ... , spousty noname látek, věřil třeba že bunda z POLA za 600Eur bude funkční - jejich Polotex měl úžasnou dvoustranu věnovanou kidům o té látce a porovnání vlastnosti s Goretexem a nesmysl!
Jinde v německu zas koupilo děvče Sympatex komplet známé firmy kterému jsem věřil že ten jediný bude podobný Goretexu , ušetříme a vše je naprosto k ničemu ve srovnání s Goretexem !
Takže co není Goretex má pro mne nulovou hodnotu a vlastnosti děrovaného igelitu .
Ale hlavně že všici máme motky za 100 - 200 - 300 tisíc a chceme ušetřit 5 - 10 - 15 tis na oblečení které chrání naše zdraví co pro nás asi nemá žádnou cenu že ... a to mi přijde úplně špatně !!!
Já jedině Goretex nebo nemok ale ten už snad nikdy po loni co jsem v něm strávil skoro 14 dní v kuse zapařenej a propocenej že bylo skoro jedno jestli ho mám nebo ne ... ale taky už nechci hadry co je membrána vyndavací kdesi pod nimi , durch bunda mě studí a váží 20 kilo ...
Upravil cizak dne 17.09.2013 00:15
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...
Používal jsem docela dost věcí ze sportovních odvětví s Goretexem. Můj poznatek:
1/ Není Goretex jako Goretex, někdy mě přijde ta cedulka jako lákadlo zákazníka. Bohužel.
2/ Každopádně to není všelék a má to svoje limity.
Na motorku jsem u hadrů zvolil vyndavací membránu a zatím dobrý.
Boty mám s Gore a ty si chválím .
Tak je to plichta.
sved63 napsal:
Používal jsem docela dost věcí ze sportovních odvětví s Goretexem. Můj poznatek:
1/ Není Goretex jako Goretex, někdy mě přijde ta cedulka jako lákadlo zákazníka. Bohužel.
2/ Každopádně to není všelék a má to svoje limity.
Na motorku jsem u hadrů zvolil vyndavací membránu a zatím dobrý.
Boty mám s Gore a ty si chválím .
Tak je to plichta.
Několikrát jsem to psal tady na fóru i třeba do článku o mototextilu v minulém vydání Motorbike magazínu. Gore-Tex membrán je několik ale jen některé z nich (konkrétně dvě) jsou vhodné pro moto oblečení (kvůli tlaku při jízdě na motorce - to je rychlost, na kterou oblečení pro turistiku není dělané, protože vítr o rychlosti nad kilo (běžná cestovní rychlost na motorce i v dešti) je vichřice a nad 120 je to orkán. Na to prostě turistické (lyžařské, cyklistické...) oblečení není dělané a za poměrně krátkou dobu začne propouštět. Jestli vyndavací nebo pevná vložka je jasný - v našich podmínkách (nejsme v Anglii) je potřeba větrání přímo na tělo - ne nad membránu. To je k ničemu. Takže buď Z-Liner vyndavací vložka nebo trilaminát (ProShell). Jiné možnosti u Gore nejsou. Já mám teď trilaminát s ukrutným větráním a funguje to skvěle ale pochopitelně to nejde srovnávat se síťovanou bundou bez vložky. Ale když je střídavý počasí, je to neskutečně komfortní a nemusím řešit jestli si vzít nebo nevzít vložku do kalhot, jestli to bude jen přeháňka nebo slejvák apod.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mahomaho napsal:
.... pofiderní značka Revit to má vymyšlené dobře. Další věc ta membrána přímo na kůži úplně příjemná není.
Mluvil jsem o membráně v oblečení Difi TerraEast a odvozenin. Nikoliv o Revit. Viz můj příspěvek na předešlé straně
Pokud je to motocyklové oblečení, tak NIKDY nemáš membránu přímo na těle (na prádle). Vždycky tam musí být podšívka, která může (a často bývá) z mikrofleece nebo z outlastu apod. Podle toho, jestli to je víc určené do zimy nebo do horka. Nikdy tam ale není membrána a verze s odkrytou membránou by se nikdy na motooblečení neměla používat. Jediný možný typ pro 2012/2013 kde je odkrytá membrána je Performance Shell 2-laminát ale i ten se musí podložit děrovanou podšívkou. Určení je pro sportovní oblečení (enduro, crosscountry závody...) a životnost je omezená, protože ta membrána je fakt nekrytá a náchylná na poškození - i když je zezhora laminovaná na corduru.
mahomaho napsal:
Zkušenosti s goretex (sympatex jsem myslím nikdy neměl) membránami mám takové že se prostě vždycky potím víc než bez nich. Proto oceňuji to že výrobci začali dělat hadry kde se dá membrána vyndat a já si můžu prostě vybrat.
To je celkem logický. Neexistuje žádné voděodolné oblečení, které by mělo prodyšnost vyšší nebo stejnou jako oblečení které je nad membránou jako horní vrstva. Když máš jednu a tu samou bundu a porovnáváš prodyšnost když jí máš jen tak na tričku nebo si pod ní ještě vezmeš nepromokavou vložku (což jsou obvykle tři vrstvy - horní krycí, membrána a dolní podšívka), tak je jasný, že prodyšnost bude vždycky horší než když pod tím nemáš nic.
Otázka ale je, když porovnáš třeba normální cordurové oblečení bez vložky a bez nějakých masivních větráků (což stále fůra výrobců dělá) s oblečením vyrobeným 100% z AFT Cordury a GoreTex vložkou. Skoro bych řekl, že ta kombinace AFT+Gore je lepší. Porovnávám třeba totálně nevětrané oblečení Airoh vyráběné pro BMW Motorrad tým s Rukkou Airoad. AFT se chová tak, jako bys neměl na sobě vůbec nic. Prostě vzduch proudí plnou plochou na tělo. Jen v místech, kde jsou zesílení na loktech a ramenou to nevětrá. A když pojedeš jen ve vložce bez ničeho, tak bych řekl, že to je minimálně srovnatelný se zapnutou cordurovou bundou s podšívkou bez vložky. Pochopitelně v případě deště je všechno jinak a cordura promokne dřív nebo později a bude to nepříjemný. Chování AFT je tak odlišný, že se to musí vyzkoušet abys pochopil. Absolutně nevhodný do zemí, kde prší a je zima téměř každý den ale geniální do zemí, kde je převážně teplo a občas prší.
mahomaho napsal:
b )trilaminát asi supr v dešti, ale už né tak když je hic, nezkoušel jsem, ale nevěřím že je to stejné jako u oblečení kde membrána není.
.
Záleží na tom, jakou má ventilaci. Trilaminát je v principu kombinace cordura + membrána + podšívka slisované do jedné vrstvy. Logicky tedy když vezmeš na porovnání jen dvě vrstvy (u normální bundy) - tedy cordura + podšívka, tak to bude víc prodyšný, než když tam je navíc ještě mebrána. Logicky je ale trilaminát prodyšnější (asi o 30%) než když máš bundu cordura+podšívka a pod tím goretexovou vložku Performance Shell (horní krycí vrstva obvykle stříbrná + membrána + podšívka). Jakmile ale trilaminát masivně odvětráš (na rozdíl od všech jiných goretex vložek jde trilaminát odvětrat přímo na tělo - ne nad membránu ale na tělo - jen přes síťku ti fouká vzduch na prádlo), tak to může být komfortnější než samotná cordurová bunda nebo lepší nebo horší. Záleží pak na tom, jaké má ta která bunda větrání. Když si vezmu třeba srovnání největranějšího trilaminátového oblečení které znám (Klim Badlands Pro) a nejméně větraného cordurového co jsem kdy zkoušel (Airoh BMW Motorrad a tuším Germot), tak trilaminát je v tomhle srovnání neskutečně lepší. Ale třeba v opačném srovnání (třeba jsem míval BMW StreetGuard) ve srovnání s Dane Torreso bez vložky, tak Dane vyhraje na celé čáře, protože Streeguard byl naprosto nevětraný.
mahomaho napsal:
.... pofiderní značka Revit to má vymyšlené dobře. Další věc ta membrána přímo na kůži úplně příjemná není.
Mluvil jsem o membráně v oblečení Difi TerraEast a odvozenin. Nikoliv o Revit. Viz můj příspěvek na předešlé straně
to pofiderní jsem zopakoval po Pardálovi - se mi líbilo - jo pochopil jsem že jsi myslel Difi měl jsem tam dát
TomasTT napsal: Pokud je to motocyklové oblečení, tak NIKDY nemáš membránu přímo na těle (na prádle). Vždycky tam musí být podšívka,
Blbě jsem to napsal - oprava: ta podšívka se zalisovanou membránou moc příjemná není pokud je přímo na kůži (nemáš dlouhé spodky/triko s krátkým rukávem)
A reakce na vše ostatní:
Věřím že i AFT cordurové oblečení s goretexem které je spíš do horka kde sem tam prší a oblečení z trilaminátu které je spíš do středního až chladného klima kde prší (snad to chápu správně) bude fungovat dobře tam kde se hodí, ale pořád mě jaksi připadá že revit send je pro mě jaksi vhodnější - univerzálnější a levnější.. a pokud pokryje ty největší horka (i ta velmi světlá barva tomu dost napomáhá - navíc je to pasivně bezpečnější) a s nemokem teploty lehce pod bod mrazu bude to pro mě pořád . Ty hadry nejsou nejlepší, ale pečlivě jsem vybíral, neunáhlil se a společně s C2 je to to nejlepší co jsem si na moto kdy koupil. Pro podobně smýšlející socky jako jsem já doporučuji.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Jestli můžu přidam nějakou zkušenost. Koupil sem Rukku z toho super prodyšnýho matroše ( TomasTT bude vědět co to je ) součástí toho jsou i Goretex vložky. Najeto asi 15 tis, nemohl sem si to vynachválit protože sem jako na potvoru narazil jenom na pekny počasí. Vyzkoušeno 14 dní na jihu teploty od 31 do 44 na dalnici v Chorvatsku. Nemůžu si stěžovat prodyšný super. Jako na potvoru jsem zmokl jenom 2x , z toho 1 přes den ale bylo 38 stupnu tak to nemělo cenu se do tech vložek navlíkat. Podruhý přišel nečekanej déšt a pořádný ochlazení navečer chytnul sem to na dálnici a dokážete si představit kde a jak rychle stavet , převlíkat atd. než sem to stačil byl sem turch. Tak sem si řek že vyzkoušim Goráč , protože z kola , z lyží, a vůbec z lezení po horách vim že to prostě funguje. Nakonec vyhrál KLIM Baddlands Pro z trilaminátu ? ( Tomasi kdyžtak me oprav ) a ted sem s tim už 5 den v Turecku a musim říct že totální bomba. Teploty zatim od 10 stupnů ( pouze slabý MERINO pod tim ) až po včerejších 34 v zácpě. Měl sem strach že to nebude větrat ale funguje to . Pokud se rozepne co má je to funkční a neleje ze mě ( a to se potim dost ). Je jasný že to není prodyšný jako ta RUKKA ale je to universalní. Chytnul sem v tom asi 70 kilaku v dešti a 0 problem ( přiznam že sem ani žádnej nečekal ). Takže chudák RUKKA zustane viset a možná jí použiju někam do Maroka nebo Tunisu , když se na tý motorce naučim pořádně jezdit. Závěr ode mě : GORETEX hadry pokud ta možnost je .
omar: jsem rád, že ti to funguje. Já mám s trilaminátem několik let zkušeností (měl jsem úplně první hadry BMW Streetguard, které v Autecu dovezli - za cenu, která dneska odpovídá tomu Klimu ale tenkrát to byla hodnota mnohem vyšší). Skvělý, fantastický v dešti a po dešti ale bez větrání peklo. Takže jsem na dlouhou dobu na trilaminát zanevřel a pak jsem zkusil jen na závěr sezóny Rukka R-Star, což je trilaminát strečový a dost odlišný od toho Armacoru na Badlands. Fungovalo to ale bylo to v závěru sezóny, říkal jsem si, že při 20C to není žádný test. No a letos do Maroka jsem si vzal šedý Badlands a naprostá spokojenost. Myslím, že jsem to měl vzdušnější než kluci co na sobě měli MX krunýř a na tom dres. Pochopitelně když nás v horách cestou na Midelt chytla průtrž mračen, tak jsem jen zatáhnul zipy a vzal si GTX rukavice z kapsy na zádech. Naprosto v suchu. A maximální teplota ve které jsme jeli bylo 42C ve stínu.
Jinak ta Rukka o které píšeš je materiál Cordura AFT a model bude asi Airoad nebo Airway. Jsou to příjemný, lehký a ideální hadry když jedeš na týden do jižní Itálie v letním počasí. Ideál. Přeháňka nebo i déšť se s vložkou dá vydržet a většinu času jezdíš v oblečení, které profukuje tak, že jako bys ani nic na sobě neměl. Ale když je týden deštivo a zima, tak to je špatný. Já jsem svojí bundu Airoad prodal (kalhoty pořád mám) ale hlavně z důvodu, že jsem děsně přibral a nevešel jsem se do toho. Ale takhle na projížďku někam v létě je to ideální. Na ježdění po městě pochopitelně taky.
[quote]cizak napsal:
Ale hlavně že všici máme motky za 100 - 200 - 300 tisíc a chceme ušetřit 5 - 10 - 15 tis na oblečení které chrání naše zdraví co pro nás asi nemá žádnou cenu že ... a to mi přijde úplně špatně !!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Musíš to vidět tak že ne každý je vatař s příjmy 40tis a víc /měs ;na motorku třeba dloho šetřil nebo musel i něco prodat aby si ji mohl pořídit a pokud chce jezdit (opravdu jezdit- ne v neděli na kafe k benzině)tak to taky leze pěkně do peněz-tudíž se někde ty prachy ušetřit musí a např.na řetězovce nebo levným benálu to jaksi nejde tak se hledá kompromis u věcí tzv ,,zbytných"a to je oblečení -aby to chránilo mechanicky i proti počasí jakš takš a nezruinovalo to rozpočet;samo žě goretexový věci jsou supr-za peníze v Praze dům jak praví staré přísloví.
Upravil kim dne 18.09.2013 06:15
Mě to trochu připomíná jako porovnávat Fábii, Passata a Mercedes S classe. V podstatě všichni Vás dovezou z místa A na místo B, celkem spolehlivě. Všichni víme že Mercedesem to určitě bude komfortněji, s daleko větší "image" a snad i bezpečněji. Ale náklady na 1km budou rozhodně jinde než s Fabií. Dokonce si myslím, že pro některé účely může být Fábie vhodnější... pokud pominu extrem kdy peníze fakt nemusim řešit, a i na nakup pošlu manželku v S-classe s řidičem, což se asi týká jen menšího okruhu tady z nás :-). Z tohoto důvodu si myslím že i oblečení tři vrstvé může mít své výhody oproti trilaminátu. Ona i třeba udržba, starost o to kam si sednu nebo lehnu k ohni, jak to oblečení mohu a nebo nemohu zmuchlat, jak je skladný když ho nechci mít na sobě, jak ho klidně nechám na motorce když někam jdu, nedejbože kolik by stala oprava když někde spadnu. Trilaminat zase ma tu vyhodu že fakt neřešim jestli vepnout membránu, prostě tam je. Na druhou stranu, a to jsem si sam vyzkoušel, fakt ve vedru tvrdit že to větrá a je to supr, budu jen protože jsem za to dal ty prachy a to mě nutí tomu věřit:-). I když rozhodně KLIM patří v tomto ohledu k těm nejlepším, ale vše ma prostě svá logická omezeni. Ale to už je zase podobný těm autům.... Je jasny že to špičkové bude komfortnější, možná hezčí, ale ja bych určitě nechtěl tvrdit že lepší, protože těch úhlů pohledů může být hrozně moc.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
V zásadě souhlasím s Pardálem až na to, že je potřeba rozlišit jestli "trilaminát větrá" nebo jestli větrají větrací otvory. To je trošku rozdíl. Trilaminát (ProShell) sám o sobě je sice prodyšnější ve srovnání s Performance Shell (cordura+vložka tvořená třemi vrstvami) i bundama s integrovanou nevyndavací membránou Z-Liner (cordura + membrána PerfromanceShell a podšívka) ale nejde srovnávat prodyšnost samotné cordury (jedna vrstva) se třemi, kde je uprostřed membrána.
Ovšem pořádné větrání - to je sakra rozdíl. A subjektivně je trilaminátová bunda kterou používám (Badlands Pro) radikálně lepší, než bunda ze samotné cordury bez větrání - protože mě celkem nezajímá, jak je prodyšná ta látka, když mám obrovské plochy přímého vstupu vzduchu do bundy. O kalhotách ani nemluvím - diagonální větrák typický pro různé modely Klim funguje skvěle.
Takže tady bych porovnával čistě jen plochy větrání, na tom ostatním pak nezáleží. Větší plochy větráků pochopitelně mají nějaký negativa - třeba víc šancí že se rozbije nějaký zip nebo jezdec zipu, že to tudy při mega dešti bude protékat (zip není 100% vodotěsný pokud to není gumový LockOut, který se zase nedá zapnout v prachu a písku) a taky střih oblečení s rozepnutými obrovskými větráky vypadá na člověku hůř, než upnutá bunda. Proto slyším na krámě velmi často, že Rukka (třeba Armas nebo R-Star) lidem víc "padne" ale neuvědomují si, že větráky jsou zásadní a sice střih oblečení rozsekají ale zase pak je vyšší komfort v horku.
Jinak naprosto souhlasím s tím, že trilaminátový hadry nejsou úplně to pravé ořechové na povalování u ohně nebo zmačkané jako podložka při opravě motorky nebo polštář na spaní. Myslím že na adventure cestování zejména do teplých krajin, kde fakt člověk v moto oblečení tráví 90% času a používá ho někdy místo karimatky nebo jako přikrývku když si chce někde schrupnout, tak je prostá cordurová bunda ideální - už kvůli tomu, že když se někde něco prořízne, tak to zašije každý krejčí v nejbližším městě.
Hlavní problém je, že lidi neznají rozdíly mezi těmi materiály a čekají dost často zázraky - něco jako kosmický skafandr, který aktivně udržuje nastavenou teplotu. Tak takhle to nefunguje. Outlast nedokáže ochladit tělo při +35C aby se člověk cítil jako by byl v klimatizované místnosti. Nejpevnější materiály (nejodolnější proti prodření) nejsou moc pohodlné a lehké. Chrániče, které jsou ultra vzdušné, neochrání člověka moc při pádu do kamení v offroadu a 100% voděodolný zipy se nedají zapnout a rozepnout když jsou zaprášené. Všechno má plusy a mínusy a je potřeba hodně s lidma mluvit, ptát se kam jezdí, jakým stylem a co od toho čekají. Někdo ví, někdo je naprosto vedle a když si takový člověk koupí superprodyšnou Rukku Airway a jezdí s tím 14 dnů ve Skandinávii, tak je logicky zklamaný.
Asi tak jak píše Pardál je to o penězích. To větrání trilamina- mám Armas a z čeho jsem měl obavy tak že mě to bude v létě k ničemu že v tom bude moc horko ale je fakt jak píše Tomáš že to větrání (pouze na ramenou 2x asi 8cm zip)ale pod membránu, funguje, je cítit jak to nabírá za jízdy luft a rozlévá se jemně po zádech,když je více teplo tak porozepnu hlavní zip pod krkem a zase je to lepší ,mám vyzkoušeno že se dá v tom jet v pohodě do 27stC -víc jsem nezkoušel to používám síťovanou letní bundu popř s nepromok. bundou když prší. Kalhoty mám s Z liner Drygate membránou a fungovali za deště taky, samo ne stejně jako trilamino ale ochránili před promoknutím (na kalhoty není takový nápor deště jako na bundu) Tož tak nejak to mám vyzkoušeno já.
Jinak když to je vlakno motohadry Revit, tak zpet k Revitu. Na prodejně máme nějake bundy a kalhoty REVIT Sand, bundy velkosti Xl a L kalhoty L a S, Safary velikost L, Tarmac Air velkost XL, na toto zboží co je na krámě ted v ramci posezóního vyprodeje poskytnu 20% slevu. Ta sleva nebude na internetu, pouze na krámě.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz