Ano ten drzak na bryle by resil ovladani ale k napajeni je potreba odelat spodni krytku
takze jedine vymenit baterky (navic uUSB by asi za jizdy nebylo to prave orechove).
Video zkusim kousek (mam pomaly upload) ustrihnout a nekam dat...
Na youtube je par srovnavacek i s GoPro Hero1/2 a je tam rozdil ve
prospech Sonky (hlavne v detailech na HD).
Jeste se mi libi drzak s displejem, kdy jde z kamerky udelat "handycam" ale
tam radsi ani nevim cenu...
Lamark přiložený následující obrázek:
bubocbr napsal:
co poviete na tuto je asi novsi model ako tu ponukal Joe asi ma aj parametre lepsie okrem spec vlastnosti G senzor http://www.helmka...amset.html
Je to přesně ta, co mám já. Možná myslíš funkci, kdy při nastavení přechází kamera pokud nepořizuje záznam do spánku z důvodu sníženého odběru energie. K opětovnému zapnutí postačí jednou namáčknout tlačítko pro záznam. Je to velké plus v případě, že máš kameru ve vodotěsném pouzdře, kde bez vyndání nemůžeš ovládat tlačítko on-off.
Parukar: pro někoho je jednoznačné video, pro jiného třeba ovládání určité kamery. Jsou kamery, které sice mají o trošku horší ostrost/kresbu/artefakty/rohové zkreslení a nebo obrazovou frekvenci ale třeba mají o poznání lepší uchycení/ovládání/nastavení/dálkové ovládání/napájení/výdrž baterek nebo další vlastnosti.
Záleží na tom, co od toho kdo čeká. Jsou lidi, kteří pořád nedají dopustit na ty "staré" POV VIO kamery, protože ovládání je 100% profesionální a jsou lidi, kteří hledají chyby v obraze aby s tím pak natočili jak jedou po silnici na Lipno.
Letos jsme měli v Maroku asi 7 nebo 8 kamer všech možných značek a typů. Jediný, z čeho se dalo něco do finálního sestřihu použít, byl můj Drift HD a kamarádův starý Panasonic v pouzdře, což není ani akční kamera. Ono je prd platný, že máš Hero Black Edition, když nevidíš, že po první půlminutě máš na krytu objektivu tolik prachu, že to natáčí jako kdybys jel v mlze. Prostě všichni kdo měli kamery bez pořádného a fungujícího náhledu na řídítkách, natáčeli "prach" a záběry byly k ničemu. Pravda, některé kamery zaprášené nebyly - třeba v autě jsme měli Nilox Ducati (ekvivalent různých dalších kamer nabízených pod různými jmény ale ze stejného OEM zdroje) ale totálně roztřesené záběry taky nepoužitelné pokud bylo auto v terénu v pohybu.
Takže v praxi bych se vykašlal na srovnávání cizích záběrů a vybral si to, co mi bude 100% vyhovovat především funkcema, ovládáním a montáží. Když při minutový oddechový zastávce člověk dumá, jak smazat soubor a nesmazat ten, který byl dobrý a kamera nemá displej na kterém to je vidět, tak se jen směju. Ale uznávám, že třeba na vrtulníček je lepší lehčí Hero než drift, protože tam displej není potřeba a jde čistě o váhu.
Jedna z věcí, která je třeba hodně důležitá při používání těch kamer co se musí montovat v pouzdře je mlžení. Jak je venku chladněji a kamera běží, tak se prostě mlží. GoPro je mezi lyžaři docela vyhlášená jako problémová právě z důvodu že přijdeš o nejlepší záběr protože objektiv se mlží. Tam je lepší kamera co je vodotěsná bez pouzdra - jako drift. A u mě rozhoduje funkce "video tagging" nebo podle českého překladu "značkování", což je natáčení do smyčky a výběr dobrého záběru zmáčkutím ovladače, což u mě eliminuje hodiny a hodiny, které pak člověk tráví prohlížením balastu v počítači.
GoPro je asi nejlepší na scény kde jsou velké stíny, kreslí ve stínech fakt dobře. Ale na motorce to člověk většinou až tak moc neocení - alespoň ne tam, kde jí používám já. A novou Drift-S nikdo ještě nezkoušel nezávisle - kromě pár profesionálů kteří měli optimální podmínky... Tak uvidíme. Má to nový čip a má být extra dobrá právě při horším světle.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...