A v Praze paradoxně pomáhá existence modrých zón. Argument pro FÚ - nevztahují se na jednostopá vozidla a já tam jezdím za zákazníky. A na bramboru se dá v pohodě naložit elektrikářskej vercajk, dvě kluba kabelů, půl pytle sádry a sbíječka. No a potom jsou u řemeslníků tzv. obhlídky a jednání o díle. Ideální pro motorku. A ten paušál, to je věc, která doufám přežije ozubenou pleš ve funkci.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
dino888: diky diky diky , uz se tesim, az se potkame osobne, doufam ze dorazis na Radarku nebo Slezinu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Medik napsal:
A v Praze paradoxně pomáhá existence modrých zón. Argument pro FÚ - nevztahují se na jednostopá vozidla a já tam jezdím za zákazníky. A na bramboru se dá v pohodě naložit elektrikářskej vercajk, dvě kluba kabelů, půl pytle sádry a sbíječka. No a potom jsou u řemeslníků tzv. obhlídky a jednání o díle. Ideální pro motorku. A ten paušál, to je věc, která doufám přežije ozubenou pleš ve funkci.
Ty jo. Tak takhle podobně jsem si obhájil EXC 450.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
No jo no měli sme se švagrem smůlu a ano narazili sme na blbce na Praze 4, kde máme shodou okolností sídlo. Oni nás utáhli na moc jednoduchý věci, počet aut seděl s počtem zaměstnanců a švagr k tomu měl i dodávky (a zbytek lidí si krátkodobě pronajímal na živnosti dle rozsahu zakázek). U něj mě štve, že je to je čestnej fér chlap a lidi pro něj dycky dělali rádi.
Kámoš má ve firmě 130 lidí 5 aut a 3 motorky, takže ten nikdy problém neměl. A Medikovo rada je dobrá, nám ale nepomohla. Ano vzdal sem to, protože to trvalo 6 měsíců dohadů, dopisů a řek sem si, že na to ser.., motorka je nedaňově a doměřenou pokutu a DPH sem vrátil, ať si to narvou někam.
No jak říkam, dnes sem zase o něco vybavenější a můžu doporučit zdroj (bez úplatně) na radu a on mi dneska taky řiká, že by to s přehledem zvládnul obhájit, ale to sem ho tak dobře neznal.
Tak chlapi zdar, jdu hodit šipku do postele, zase jeden dlouhej den za mnou. Mějte se fajn.
Upravil Macek01 dne 06.02.2014 21:18
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Jak to tady čtu, je to vše o jednom. Je jedno jestli máš dva zaměstnance a šest aut, nebo jedno jedno auto a deset chlapů. Vše je o tom, jaký děláš obrat a kolik daníš, podle toho nákladuj motorku a k tomu vybavení včetně oblečení.
Nejednoduzssi je mit jako podnikatel tak i jako soukroma osoba ve vlastnictvi jen motorku a zadny jiny vozidlo a je klid. Pak at ti dokazou ze to nepotrebujes .
Čeština můj koníček
řešil jsem stejný problém,zašel jsem na můj finančák,probral to s mojí úřednicí,proti neměla nic,když prý bude jedna,nebudu to přehánět s uplatńováním nákladů,tak je jim to jedno,ale když mi vytahla co všechno bych musel evidovat,rozepisovat (tak jak jste tu psali výše)tak to mi těch pár ušetřenejch kaček může tak políbit p....,to ten čas strávený papírováním raději projezdím.
No je to prostě o tom na koho na FU narazíš, jaký točíš peníze. A samozřejmě o míře uplatňování nákladů s tím spojených to je pravda. Já sem narazil na urputnýho kontrolora kterýmu bylo asi 25let no, hnal až na speciálku (asi se chtěl ukázat a netajil se závistí, to že dělá o 70% míň už mu nedocházelo). Neni to ale ani pravidlo a ani precedent. Všeho s mírou a selskej rozum i když ten občas distává pěkně na frak.
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
jasny kamaradovi dluzu FU asi 8 mega za DPH pri prodeji do zahranici , jsou to proste *****
Čeština můj koníček
ono,se to dá uhádat,ale může se stát ,že tam někomu šlápneš do kuřího oka a on tě sejme na něčem jiném,já to vzdal,stejně jsem kupoval new car,tak mám odpisů až až.
jjj vim proste to zkusim a bude , kdybych nemusel jet na naklady a jel na pausal neresim , ale diky tomu ze na pausal zrusili ulevu na deti a mantelku coz je u me cca 50000,- tak bych to neresil
Upravil schrek dne 08.02.2014 20:58
Čeština můj koníček
No nevím...
Já teda průběžně za 8 let ve firmě 4 motorky, několik helem, několikatery hadry, plno kockotin na motorkách a k tomu asi 3 kontroly z finančáku a nikdy se neptali. Jezdím totiž po stavbách na motorce , k tomu mám helmu, boty a hadry, abych se nezranil. Nikdy žádnej problém ani dotaz, na co to potřebuju.
Stejně tak s autama, jeden zaměstnanec, dva na dohodu a mám na to 3 auta. (dvě já a jedno přítelkyně )
Pokud se mne FÚ zeptá, proč mám tolik aut - střídám je, jedno vozí bordel, druhé je pohodlné - s tím jezdím Prahu, třetí vozí materiál atd. Knihy jízd vedu, takže mi můžou políbit úplně všechno.
Je potřeba s těmi sviněmi bojovat...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
schreku,jeden z nás to dělá blbě,já mám na auta paušál 5000,-/měsíc a úlevy na děti i hezčí polovičku odepisuju.kejdo,pokud jezdíš po stavbách tak to obhájíš,ale mě to na jízdu do práce (provozovny)nespolknou.
A nevíte, když jsem OSVČ, mám odpis 80% na auto... mohu si dát ještě do nákladů moto (když to zdůvodním) s taky 80% paušálu? Jsem sám a mohu tedy mít dva prostředky? V.
strogas napsal:
schreku,jeden z nás to dělá blbě,já mám na auta paušál 5000,-/měsíc a úlevy na děti i hezčí polovičku odepisuju.
jsme to asi blbe napsal a tys to nepochopil, bavim se o danich ne o autech , kdyz pojedu na pausalni vydaje v mym pripade je to 60/40 tak neodepises manzelku a deti ted po novu, takze jedu na naklady = sbiram paragony , faktury za nakupy atd. + do nakladu davam motorku jinak bych moto v ucetnictvi vubec neresil
Čeština můj koníček
schrek napsal:
[quote]strogas napsal:
schreku,jeden z nás to dělá blbě,já mám na auta paušál 5000,-/měsíc a úlevy na děti i hezčí polovičku odepisuju.
jsme to asi blbe napsal a tys to nepochopil, bavim se o danich ne o autech , kdyz pojedu na pausalni vydaje v mym pripade je to 60/40 tak neodepises manzelku a deti ted po novu, takze jedu na naklady = sbiram paragony , faktury za nakupy atd. + do nakladu davam motorku jinak bych moto v ucetnictvi vubec neresil [/quote
Jo ,proto mi to bylo divný.
Upravil strogas dne 16.02.2014 14:51