Nemám klasickou reflexní bundu ani vestu, ale přímo na bundě mám několik reflexních pruhů kterým jsem nijak nevěnoval pozornost. Až jednou když jsem jel přes celou republiku a manželka jela za mnou autem, tak mi doma řekla že mi pěkně svítila záda . Ani jsem netušil že jsou ty pruhy tak výrazný. Loni jsem kupoval helmu Nolan N 104 a chvilku jsem uvažoval nad reflexním provedením. Nakonec jsem ji nevzal protože jsem nechtěl moc vybočovat z řady a teď toho trochu lituji. Několikrát jsem už potkal motorkáře se svítivě zelenou helmou a můžu říct že je vidět na neskutečnou vzdálenost, ale hlavně si ho všimne snad i ****, protože ta barva prostě přitahuje pozornost ať chceš nebo ne. Takže reflexním helmám dávám palec nahoru
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Mam zlutou reflexni Schubertku uz vice jak rok. Spousta znamych mi rika, ze jsem videt pekne zdaleka. Navic mi pak obcas rikaji, kde vsude me videli a ja o nich ani nevedel. Ted v zime jsem dal na svoje GS predni led mlhovky a dneska kdyz jsem s nima jel po dalnici hodne nad limit, tak vsechny auta uhybaly .... jak splaseny.-)). Myslim ze ta reflexni helma je skvela vec.
BMW 1200 GS a ///M3
souhlasím s vámi. reflexní helmy jsou opravdu výborný bezpečnostní prvek. škoda jen, že x4 se reflexní nedělají... tak budu muset pořídit nějakou větrací vestu. nechci si zakrýt větrací otvory na bundě.