xHackerM napsal:
Bych mu tu mrkev s rozběhem narval prdelí až do žaludku. Bezmozek, fakt...
říkal, že když na něj šel, už to bylo po tom co ta fena umřela, tak musel mítl ruce v kapsách, jinak by ho prej umlátil, jsem zvědavej jak to s tim bezmozkem dopadne...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Je to prostě noční můra všech chovatelů psů a koček a jiných domácích zvířat.
Třeba já šel za sousedem s papírama z veteriny a připraveným formulářem od pojišťovny, kde jsem chtěl, aby to uhradil z jeho blbostky nebo prostě aby to uhradil.
Neuhradil. Protože ve zprávě z veteriny nebylo přesně napsáno, že to bylo z Roundupu. I když náš veterinář je i náš přítel, přesto jsme po něm nemohli chtít, aby tam psal něco, co není potvrzené. Aby to mohl napsat s jistotou, musel by v dobu prvního ošetření psa uspat a ze žaludku mu vzít kus tkáně a tu poslat na rozbory.
A teď mi řekněte, kdo tohle řeší, když mu jde hlavně o to, aby se z toho pes dostal. Jednak to člověka ani nenapadne a druhak jsou to strašně vysoké náklady jen za samotnou narkózu atd.
Takže vlastně, když to pes přežil, tak jediné, co jsme mohli, bylo být za to rádi. Náhrada škody je v tomto případě pouze o lidech na druhé straně. A co bych chtěl od fifleny blonďatý...!!!
xHackerM napsal:
Petrguss má pravdu. Loni jsme řešili přiotrávení našeho psa, nebylo to nic levného a ty starosti a strach nikomu nepřeji. Naštěstí to byl "jen" Roundup aplikovaný sousedem na trávu společného plotu. V tomhle jsou lidi strašně sobečtí.
A to se s tebou ani nedomluvil, když je riziko, že to zaletí k tobě? To bych si nedovolil, aby se to dostalo k sousedům.
xHackerM napsal:
Třeba já šel za sousedem s papírama z veteriny a připraveným formulářem od pojišťovny, kde jsem chtěl, aby to uhradil z jeho blbostky nebo prostě aby to uhradil.
Neuhradil. Protože ve zprávě z veteriny nebylo přesně napsáno, že to bylo z Roundupu. I když náš veterinář je i náš přítel, přesto jsme po něm nemohli chtít, aby tam psal něco, co není potvrzené. Aby to mohl napsat s jistotou, musel by v dobu prvního ošetření psa uspat a ze žaludku mu vzít kus tkáně a tu poslat na rozbory.
A teď mi řekněte, kdo tohle řeší, když mu jde hlavně o to, aby se z toho pes dostal. Jednak to člověka ani nenapadne a druhak jsou to strašně vysoké náklady jen za samotnou narkózu atd.
Takže vlastně, když to pes přežil, tak jediné, co jsme mohli, bylo být za to rádi. Náhrada škody je v tomto případě pouze o lidech na druhé straně. A co bych chtěl od fifleny blonďatý...!!!
a to od 1.1.2014 dle noveho OZ teprve tyhle dobytci hradi skodu/lecbu.
do te doby, pokud jsi mel napr. psa z utulku, nedostal jsi nic. neb pes nemel zadnou cenu,
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
xHackerM napsal:
Neuhradil.
neprovedeme mu neco? chapal bych to jako nevyrizene ucty.. ten clovek ti dluzi.. a to neni moc doporucovane
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Rada "zjistit druh ptáka a poradit se s ornitology jak ho zahnat (alespoň k sousedovi)" je asi bezpředmětná. Jsem ani nevěděl, že je to světově neřešitelný problém, že ani ti ornitologové neví. http://www.cso.cz...php?ID=835
Mám doma kocoura, ten to má pod palcem.
xHackerM napsal:
Michale to se mi nezdá-z Roundup-Clinik-Dominator-což jsou všechno --herbicidy s jednou účinnou látkou že by se tím otrávil pes se mi nechce věřit není to insekticid tj látka na škůdce(brouky .mšice atp) popř rodenticid -látka na živočišné škůdce (potkany myši ) O roundupu řekl Budař ve filmu Václav že je to ,,hrozná věc" a možná od těch dob tomu národ věří,my co s pesticidy děláme často by jsme museli být 10x po smrti kdyby to byla pravda -díky médiím jde okolo těchto věcí spousta mýtů ,látky které jsou opravdu jedovaté např ZNJ (zvlášť nebezpečné jedy) vůbec nekoupíte ani ve speciálkách a můžu říct že i podniky musí dodržovat velmi přísná nařízení při používání insekticidů zvlášť kvůli včelám.
Tím jen chci říct že si myslím že ten tvůj pes nejspíš byl přiotrávan nějakou jinou látkou poněvaž toho roundupu by musel sežrat obrovské množství-je to pesticid který se běžně používá v zemědělství a to by pak byla veškerá zvěř redukována ale vidíme že je to spíš naopak.Mě můj pes NO posbíral návnady Laniratu na potkany co jsem měl v místech kam normálně nemá přístup a neměl nejmenší problém-zase musel by toho zežrat kilo. Tyto látky jsou připraveny tak že se jinak chovají v trávícím traktu hlodavců a jinak masožravců.Tím nechci říct že jsou to všechno věci zdravé a neškodné ale spíš mnohdy mediálně démonizované.
Upravil kim dne 10.03.2014 07:08
Nejúčinnější způsob, jak se zbavit datlů z fasády je klasická omítka a je pokoj.
Nejen v pesticidech, ale i ve stavebnictví je spousta mýtů a prodejem leštěných prdů se živí kde kdo. Když má šlověk pořádné obvodové zdivo (45cm a víc) je polystyren už pouhou libůstkou. Pokud stavím ze 17cm tvárnice, tak se 15cm zateplení nevyhnu. Ovšem to by udělal jen blázen a nebo kovaný ekoterorista.
Záleří jak moc je únosná izolační vrstva, ale i tak by asi nebylo moc chytré udělat klasickou omítku na zateplení, bo by to bylo nespojité.
Nepříliš estetické a poměrně i nelevné řešení je obklad fasády kovovým obkladem. Zdálky to vypadá jako dřevěná palubka (v lepším případě). U staveb v blízkosti "přírody/ bych asi nějaké podobné obložení doporučil hned po lepidle s perlinkou, když už se musí zateplovat.
Další možností je - zase obklad, ale jiným materiálem. Sklo, keramika.......prostě něco tvrdého s hladkým povrchem. Pták nemá kde "přistát" a když klovne, tak nic.
Jinak měl jsem v ruce strakapouda a na to, jak je malej, tak to fakt fest bolí. Co by mohl udělat větší datel třeba s palcem si dokážu celkem živě představit.
A trávit králíky je blbost. Malorážka zajistí redukci a nedělní pravidelný oběd.
Jinak v Praze žije havěti, že by tomu nimrod nevěřil. A na místech, kde to kolikrát rozum nebere.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mediku tezko presvedcis nekoho, kdo ma novy zatepleni vcetne fasady, aby to sundal a nalepil na to plechovy desky, ktery v lepsim pripade z dalky vypadaj jako palubka.
Mimochodem na firme mam jednu stenu vyzranou pekne, je tam asi 40 dir od ptaku, vsechno cca 0,5m pod strechou, niz ne. Tuhle spoust nadelali za jednu sezonu a od ty doby uz nic (asi odletli k HonzoviGS ).
Ted to resim i na baraku, ale jen jedno misto a ani nevim kde. Jen vidim obcas kousky polystyrenu fakt vylozene pod strechou, jinak zatim asi dobry, tak to zatim nehrotim.
Alda napsal:
Mediku tezko presvedcis nekoho, kdo ma novy zatepleni vcetne fasady, aby to sundal a nalepil na to plechovy desky, ktery v lepsim pripade z dalky vypadaj jako palubka.
Mimochodem na firme mam jednu stenu vyzranou pekne, je tam asi 40 dir od ptaku, vsechno cca 0,5m pod strechou, niz ne. Tuhle spoust nadelali za jednu sezonu a od ty doby uz nic (asi odletli k HonzoviGS ).
Ted to resim i na baraku, ale jen jedno misto a ani nevim kde. Jen vidim obcas kousky polystyrenu fakt vylozene pod strechou, jinak zatim asi dobry, tak to zatim nehrotim.
Nepřesvědčuju Aldo, jen známej ve vedlejší vsi, co má barák kousek od lesa a stavěl z 30 cm tvárnice + 10 cm polystyren byl dost nešťastnej ze skvoterů. Začali vetší klovmeni a do děr se nastěhopvali vrabci a divil by jses, jak ty malý potvory dokážou dílo zkázy úspěšně prohloubit a zvětšit.
Nakonec rezignoval na estetiku, zaplácal díry pěnou a šlehnul na to aluminium. A je klid.
Já mám zvenku stále hrubé zdivo a budu muset v létě vystoupat do štítu, bo vrabci prolezou pidi skulinkama mezi zdivem a trámovým a z druhé strany je vata a tu vyklovávají a dělají si tam hnízda. Na půdě mám drť a v pokoji je slyším. Zafoukání pěnou problém jen zpomalí a kousek oddálí. Vyklobou ji stejně.
Nezbude než kouskama cihel, ytongu a nebo podobného sajrajtu za pomoci lepidla to zaflákat opravdu tak, aby ani fógl neprolezl.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
xHackerM napsal:
Michale to se mi nezdá-z Roundup-Clinik-Dominator-což jsou všechno --herbicidy s jednou účinnou látkou že by se tím otrávil pes se mi nechce věřit není to insekticid tj látka na škůdce(brouky .mšice atp) popř rodenticid -látka na živočišné škůdce (potkany myši ) O roundupu řekl Budař ve filmu Václav že je to ,,hrozná věc" a možná od těch dob tomu národ věří,my co s pesticidy děláme často by jsme museli být 10x po smrti kdyby to byla pravda -díky médiím jde okolo těchto věcí spousta mýtů ,látky které jsou opravdu jedovaté např ZNJ (zvlášť nebezpečné jedy) vůbec nekoupíte ani ve speciálkách a můžu říct že i podniky musí dodržovat velmi přísná nařízení při používání insekticidů zvlášť kvůli včelám.
Tím jen chci říct že si myslím že ten tvůj pes nejspíš byl přiotrávan nějakou jinou látkou poněvaž toho roundupu by musel sežrat obrovské množství-je to pesticid který se běžně používá v zemědělství a to by pak byla veškerá zvěř redukována ale vidíme že je to spíš naopak.Mě můj pes NO posbíral návnady Laniratu na potkany co jsem měl v místech kam normálně nemá přístup a neměl nejmenší problém-zase musel by toho zežrat kilo. Tyto látky jsou připraveny tak že se jinak chovají v trávícím traktu hlodavců a jinak masožravců.Tím nechci říct že jsou to všechno věci zdravé a neškodné ale spíš mnohdy mediálně démonizované.
Musím souhlasit - glyfosat - učinná látka z Roundupu a dalších - je pro teplokrevné organismy 3x méně toxický než kuchyňská sůl. Mimochodem - když se uváděl na trh tak obchodní zástupci Monsanta na prezentacích pro demonstraci neškodnosti konzumovali Roundup lžičkou. Takže těžko to otráví psa když se aplikuje v cca 3% koncentraci na trávu, a ještě po zaschnutí. Pokud by na to dal veterinář papír tak by to byl jen nepodložený cár papíru.
Chápu že je ti psa líto, ale v tomto případě hledej příčinu jinde.
Omlouvám se za rozšíření OT témata autorovi tohoto vlákna.
Já také nepsal, že mi psa otrávili, ale šlo o to, že mu to podráždilo žaludek do té míry, že měl zánět. Což je u psa poměrně problém. Bolesti měl takové, že pouhým pohlazením po boku už vyjížděl, jak ho to bolelo.
A naprosto jediné, co se v tom období změnilo bylo aplikování Roundupu. Soused si neuvědomil, že psi taky mohou konzumovat trávu. Asi ho chápu, není to pejskař, takové věci prostě nevnímá. A také byl připravený, že to uhradí, ale pak panička začala remcat a dělat další kličky, jak se z toho vykecat. A v rámci sousedských vztahů jsem si řekl něco tiše pro sebe a dále to neřešil.
Myslim si,že s tím Roundopem to bude blbost, už jen proto že je to herbicid. Kdykoliv jsem stříkal plevel na zahradě,tak byl pes na volno a nikdy neměl žádný problém. Neotráví to ani brouky.
Když je hlad,je i husa dobrá.