kejda napsal:
Pánové, já vám stále nerozumím...
Na tachecu může být klidně milion, jestliže ji koupil v ČR, tak se na něj pravidlo odpočtu při nákupu prostě nevztahuje. Chápete? On není dovozce.
Ty mluvíš ale úplně o něčem jiným.Když si koupíš ze zahraničí vozidlo mladší 6 měsíců s najetýma míň,než 6000km,tak platíš daň,ikdyž to nekoupíš v zahraničí bez daně.Prostě se to bere,jako nový vozidlo a ne ojetý.
Když koupíš starou vránu,tak taky nebudeš platit k ceně ještě DPH,ne?
Prostě pokud to má aspoň 6000km a je to starší 6ti měsíců,tak platíš pouze cenu,za kterou jsi to koupil...pokud ne,tak + daň a je jedno jestli seš dovozce nebo ne ...chápeš?
To se bohužel pleteš. Ten bazar ti to neprodá bez DPH, proč by to děla??? v Reichu vždy zaplatíš DPH, pokud ovšem nejsi plátce, což náš kolega zjevně není, ale bazarista JE!!! Je to běžný způsob ojebu, koupíš bez daně jako plátce, dovezeš, ale BACHA, nepřihlásíš, tedy nemusíš doplácet DPH, prodáš to někomu včetně DPH a koloběh se tím uavřel. Ty, jako bazarník funguješ pouze jako prostředník.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
to Kejda:
zase melem každej něco jinýho...
Psal jsi,že může být na tacho klidně milion...já říkám,že pokud pojedeš do Německa pro motorku starší,než 6 měs.a bude mít najeto 6000km+ ,tak zaplatíš,jen to,co tam zaplatíš...tady žádnou daň platit nebudeš.Když bude mladší/míň najeto....daň platit budeš.
To,jak to zpytlíkuje dovozce,aby neznalýho oje.bal,je věc jiná
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
to Kejda:
Psal jsi,že může být na tacho klidně milion...já říkám,že pokud pojedeš do Německa pro motorku starší,než 6 měs.a bude mít najeto 6000km+ ,tak zaplatíš,jen to,co tam zaplatíš...tady žádnou daň platit nebudeš.Když bude mladší/míň najeto....daň platit budeš.
Hele, jasně, rozumím Ti, co říkáš. Dovezl jsem si 4 auta a celkem 3 motorky. Ale pointa byla jiná, začni to číst od začátku. Koupil tady v Česku, nikoli v DE, takže jsem položil dotaz, jak si vůbec může myslet, že by mohl kupovat bez DPH??? Prostě ho ojebal prodejce anebo to byl jouda, kterej moc nepochopil, vo co gou.
Ten milion patřil k tomu, že koupil v ČR, tedy může mít najeto co chce a stará může být taky jak chce, je to jedno...u nás.
Upravil kejda dne 18.03.2014 19:07
Já koupil taky moto z ciziny u nás nepřihlášené. Paní na úřadě po mě chtěla doplatit DPH. Když jsem se začal kroutit, že jsem moto nepřivezl, ale koupil v ČR, tak mi nadiktovala prohlášení, v tom duchu, které jsem jí podepsal, okopírovala k tomu mou kupní smlouvu a že prý pošle podnět na finanční úřad, který si to vyřídí s tím co mi to prodal/dovezl do ČR. Tímto to pro mě skončilo, nic jsem neplatil a uběhl už rok a půl a nic jsem o tom dále neslyšel...
Mr GS napsal:
to Kejda:
Hele, jasně, rozumím Ti, co říkáš. Dovezl jsem si 4 auta a celkem 3 motorky. Ale pointa byla jiná, začni to číst od začátku. Koupil tady v Česku, nikoli v DE, takže jsem položil dotaz, jak si vůbec může myslet, že by mohl kupovat bez DPH??? Prostě ho ojebal prodejce anebo to byl jouda, kterej moc nepochopil, vo co gou.
Ano,koupil to tady v Česku,ale kdyby byl údaj na tacho 6600km skutečnej,tak by nemusel platit tu daň,chápeš?To,jestli to v místě nákupu dovozce zaplatí bez nebo s daní,na to nemá vliv.Nemůže to soukromé osobě prodávat bez daně...ani tak,že si ji pak zaplatí sám.Ty daně odvádí on,jako OSVČ
Mr GS napsal:
to Kejda:
Ano,koupil to tady v Česku,ale kdyby byl údaj na tacho 6600km skutečnej,tak by nemusel platit tu daň,chápeš?To,jestli to v místě nákupu dovozce zaplatí bez nebo s daní,na to nemá vliv.Nemůže to soukromé osobě prodávat bez daně...ani tak,že si ji pak zaplatí sám.Ty daně odvádí on,jako OSVČ
V tom je ten fór.Bazarník nakoupí evidentně bez daně. Ale ouha, český zákon má těch svých 6/6000 platících pro každého (plátce ovšem dostane DPH zpět). Bazarník je evidentně filuta, chlapíkovi nakuká nějaou cenu a prodá mu to s daní. náš případ, najednou byl skútr dražší o 22%. Teď se nabízí dotaz, zdali bazarník vrátí zpět DPH finančáku anebo si ho nechá (běžné), jelikož nebyl nahlášen na DI, není nikde záznam. Kupní smlouva pochopitelně letí do skartovačky.
tak snad kopii kupní smlouvy má kupující a důkaz o podvodu na jeho osobu(tacho) taky
Mimo to,si myslím,že to by mělo být ve smlouvě jasně uvedeno,jestli je cena s/bez DPH s tím,že pokud není uvedeno jinak,platí jako cena s DPH
Mr GS napsal:
tak snad kopii kupní smlouvy má kupující a důkaz o podvodu na jeho osobu(tacho) taky
Mimo to,si myslím,že to by mělo být ve smlouvě jasně uvedeno,jestli je cena s/bez DPH s tím,že pokud není uvedeno jinak,platí jako cena s DPH
No dyť že jo, ale mrkni na první stránku příspěvku, jak byl položen dotaz a jak pak následovalo vysvětlování, jak to asi bylo. To, že to byl ojeb, bylo jasný hned...
Jinak tady je o tom trochu pojednání, "jak se to u nás dělá".http://www.autozo...vody-s-dph
Podotýkám, že se zabývám stavebnictvím a tohle mám z doslechu, jo?
o tom žádná,ale já se bavím o tom,že podle mě je důvod se bránit a ne,jak ty říkáš,že se nemá ničemu divit a že není důvod neplatit DPH...podle mě důvod je.Cálovat má dovozce a hotovo.
Mr GS napsal:
o tom žádná,ale já se bavím o tom,že podle mě je důvod se bránit a ne,jak ty říkáš,že se nemá ničemu divit a že není důvod neplatit DPH...podle mě důvod je.Cálovat má dovozce a hotovo.
Pravdu díš, kamaráde, má možnost se bránit a depko zaplatit musí tak jako tak. Ale jestli to byla nějaká kur*va, tak to půjde do kopru, hned jak se po tom začne jít.
Petře, jinak tady je docela slušné pojednání, jak to je s DPH u dovozu http://www.evrops...-aut-27156, z toho je zcela patrné, že on jako občan NEmÁ žádný nárok koupit jak nové, tak i ojeté bez DPH. Němec mu to prostě neprodá. A pokud ano na čestné prohlášení, tak stejně to DPH v ČR musí doplatit před registrací.
Je to šumafuk, jestli nové nebo opjeté, v případě občana odpočet neplatí.
Ale to bylo zjevné hned na začátku doskuze.