servisak napsal:
Takže se zabije o strom ve FERRARI
proc by se zabijel o strom?
ja mezi namachrovanym 18ti a 24letym frajirkem nevidim moc rozdil.
Podle mne je NESPRAVEDLIVY jak jsou mlady motorkari sikanovani legislativou, kdyz auto muzes mit bez jakehokoliv vykonoveho omezeni.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
V 18 jsem začínal na Suzuki GS500 (škrcená papírově - původní majitel proste vyndal a ztratil sadu), v 19 jí vystřídala SV650S (tam majitel proste 25kw nějak vyběhal ale opět bez sady) a v 21 to obměnila GS1150 již oficiálně bez škrcení :-) a 99% motorek to má stejně..
a jak říká Hicks, je to úplně jedno jestli je člověku 18 nebo 25 nebo 35... je to o tom jestli přemýšlí tou koulí na krku nebo těma dvěma dole...
Upravil HonzaGS-SV dne 02.05.2012 11:45
No neviem ako to je u vas ale ne Slovensku je do 18 rokov max 11Kw a od 18 do 25KW (od 1.1.2013 automaticky do 35Kw) a od 25rokov Velka motorka. Cize moznost naucit sa na malej kubature je tu stale .
imho tisickrat lepsi nez se trapis s Varanem 125, nebo na cem to muzou jezdit.
Určitě bych 125ky nezatracoval, zrovna varadero ne. Sám jsem na něm začínal a rozhodně ti to dá hodně zkušeností - hodně chyb ti ta mašina odpustí, naučíš se na ní předjíždět s rezervou, není nic rychlýho ale aspoň se naučíš řadit. Pak sem pro něco velkýho zavřenýho, ale sednout na pořádnou motorku v 18 bez jakejchkoli zkušeností je podle mě úplná volovina.
Jak již bylo nekolikrat receno, je to o hlave, nikoli o vykonu. Nicmene nesouhlasim uplne o sikane, protoze dnes je doba, kdy pokud ma nekdo penize, koupit se da lecos, at uz pro sebe ci potomka. A tech letcu at uz na moto, nebo v autech potkavame denne mraky, protoze na to maji. Samozrejme to neresi obchazeni danych predpisu, ale souhlasim s postupnym navysovanim moznosti.
Upravil Traverz dne 02.05.2012 16:13
da sa vsetko, ale ked nastane problem NEHODA, tak je majitel v prdele Kamarat mal buracku na liter Varadero a uz je bez papierov na nejaku dobu.Nehodu mal taku, ze mu jedna zena nedala prednost a narazil do nej. Problem nastal v tom, ze na takej tazkej motorke nemal sediet a ta motorka bola oficialnou cestou obmedzena a zapisana v technicaku. Policajtka co to riesila, opisala udaje z technicaku do nejakej tabulky a podla nejakeho priemeru to vyslo, ze nemal na takej motorke jazdit. NEviem ako sa to vola, uz som zabudol, ale je to tak. Je to nejaky pomer, obsahu motora, vykonu, vahy celkovej a prevadzkovej. Staci sa na to spytat na policii a oni to uz vedia blizsie vysvetlit.
O podobnom probleme som cital aj nejaku diskusiu, skusim pohladat a dal by som sem odkaz potom na to. Tam to bolo pekne vysvetlene.
No a hlavne zalezi na vzdelani policajta co to riesi a ci sa mu chce s tym zaoberat. Ta policajtka bola jasny pripad toho, ze nema rada motorkarov a aj sa tak k tomu spravala.
Ja som kamaratovi vravel, ze na jeho vodicak urobi blbost, ze si taku velku moto necha obmedzit a ze ak nastane problem, tak ho bude mat a aj tak bolo. Stacilo mu jednu sezonu pockat a dorobit si papiere. O rok si chel potom motorku odblokovat nazad.
No co uz, stalo sa. Tuto sezonu nejazdi a bude az dalsiu
To o čem ty mluvíš je poměr výkon ku váze, který nesmí překroči hranici 0,16 kw/kg. A vůbec to není otázka maximální váhy motorky, ale přesně naopak. Je to ochrana oproti lehkým motorkám, s kterou i zmíněných 25kw dokáže pořádně zacvičit.
Paul napsal:
To o čem ty mluvíš je poměr výkon ku váze, který nesmí překroči hranici 0,16 kw/kg. A vůbec to není otázka maximální váhy motorky, ale přesně naopak. Je to ochrana oproti lehkým motorkám, s kterou i zmíněných 25kw dokáže pořádně zacvičit.
copo napsal:
vsak som napisal, ze neviem ako to presne je
Však nic neříkám, jen to uvádím na správnou míru. Jenže v ten moment tvůj příběh nedává smysl, protože s legálně seškrceným Varanem by tenhle poměr určitě nepřekročil.
Při procházení inzercí jsem objevil zajímavý kousek hodící se do této časem zapadlé diskuse http://www.motoin...00-gs.htmlServis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad