Mosquito napsal:
Je tu nekdo kdo teda presedlal z "silnejsi" na "slabsi"? Trochu uvazuju prejit na F800GS z 1150ADV.
Zatim zjistuju + a -
Já sem přesedlal z 1150 na 800. Jediné co k tomu mohu říci, že jsem nepřesedlal ze silnější na slabší )
...no dobře, krouťák je u 1150 položen víc dolu, takže se s ní příjemně jezdí na neutrál...
Plusy přechodu:
-žere míň
-je lehčí (v terénu jasná jednička)
-neni tak široká (v terénu výhoda)
-má řetěz (poté co jsem tak 5000 km nenamazal řetěz DiD, a mydlil to pouští ,prachem, vodou, bahnem hlava nehlava a řetěz jsem doma vyčistil a namazal a ani nebylo potřeba ho vypínat, si myslím, že to zas tak špatný koncept není. Z mého hlediska to je lehčí a bezúdržbové řešení
Mínusy:
-není pohodlná
-není klidná (je to taková divoká horská mrcha, fungující trochu stylem onn/off, ale ne zas tak moc jako KTM)
-nemá dobré krytí řidiče (větší plexi na silnici je nutnost)
-musí se do terénu trochu okovat (padáky, šusplechy. kryty na řidítka, ohebné páčky)
-spolujezdec si jízdu neužívá tolik jako na 1150
Tak jsem o výkendu měl možnost projet na 800. Proti 1150 pro mne trochu zklamani. 800 výborný motor, převodovka jak na japonci, moc hezky to řadí a velmi lehoučce, pekne se to vodí v zatáčkach a velmi ochotná z levy do pravy, i když mam pocit že 1150 je malinko lepší do zataček a lepe sedi ale je to možná pocitem z toho že 800 se při brždení potápi a telever ne, možná holt i nízký těžiště boxeru tomu napomáha, že 1150 více sedí než 800 (ta lehčeji holt kila jsou znat ale těžiště je vejš). Akcelerace je taky super. Tím asi výčet výhod pro mne končí. Na ježdění kolem komína a příležitostný off je to asi moc dobrá volba, ale na delší cestování si to moc nedovedu představit. Fouká na tom jako na naháči, motorka je velmi uzka (dobré do mesta nebo lesa) ale žádná ochrana jezdce proti nepřízni počasí. Řidítka jsou malinko blíže a výše. Dobré do terénu ve stupačkách, mne to moc nevyhovovalo. 800 troch nutí k agresivní jízdě, velmi lehce se vytáčí a za tím motorem jde, což 1150 je protí ní takový klidas. Když jsem zvážil vše pro a proti a jelikož jsem spíše cestovatelský tip převážně po silnici. Tak bych 1150 za 800 určitě neměnil. A to že bysme na tom jeli 2 třeba k moři si nedovedu představit už vůbec. Schrnul bych to asi tak, kdo má radši off a jezdí převážně sám myslím, že to je velmi dobrá volba. Kdo cestuje po evropě apod. (a veme sebou někdy i přítelkyni a nějaký ty kufry) je určitě lepší 1150 nebo 1200.
... toť takové malé schrnutí po krátké jízdě, možná kdybych to moto měl déle, názor by se změnil
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
tak jsem prohnal 800 v terenu, teda jen lehkym, po silnickach, po silnicích a dospel k nazoru ze nevymenim za 12GSA. Ale neni to spatna motorka, to ne.
Je hrava, motor bezva ale prisel jsem si tak trochu jak na Simsonu... pro me to neni dospela motorka
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
adventure73-pardal napsal:
tak jsem prohnal 800 v terenu, teda jen lehkym, po silnickach, po silnicích a dospel k nazoru ze nevymenim za 12GSA. Ale neni to spatna motorka, to ne.
Je hrava, motor bezva ale prisel jsem si tak trochu jak na Simsonu... pro me to neni dospela motorka
Asi bych to taky tak viděl a nedovedu si představit jít ze silnější mašiny na slabší, to by mě hodně s...o. Nebo mít obě, to by bylo úplně nejlepší.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
nenca napsal:
Asi bych to taky tak viděl a nedovedu si představit jít ze silnější mašiny na slabší, to by mě hodně s...o. Nebo mít obě, to by bylo úplně nejlepší.
tak zalezi jak moc ti to narusuje ego
Mne se Adnvenťour libi.. ale proplejtani se prazskym provozem bych se trochu bal...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nemyslim si, ze by to bylo nejlepsi. sam premyslim nad nejakou lehounkou potvorou do bahna, vylozene na blbnuti.
ale obavam se, ze vzdy bude jedna uprednostnovana a druha "na spalku".
muzete namitat, ale je to moje zkusenost.
toz tak ...
Upravil desperado dne 07.11.2008 14:43