Vikec napsal:
Já to dělal letos najaře,v 50 000km na ADV. Kapalina mě zamastila spojku,tak sem to udělal komplet,spodní váleček dal novej (cca3000kč) a vím že mám klid. Cena toho válečku mě nepřijde nějak přemrštěná,aby se to nedalo 2x za život motorky vyměnit. Podle fotky ti to nikdo neřekne:-(
Jen nechápu výměnu kapaliny ve spojce objednu výměnu v brzdách,když ve spojce se špiní daleko víc....
Bral jsem to v pomeru teplotniho namahani kapaliny. Na brzdach se to muze pekne vyhrat, na spojce tezko. Ale pro priste uz to budu delat zaroven.Delam to co 2 roky. Ale nekteri urcite za ty 4 roky nedelaji ani vymenu v tech brzdach....
I pád na hubu je pohyb kupředu
... si nemyslím, že když se brzdovka ve spojce "zašpiní" od černých gufírek v pumpičce, že by po roce nějak výrazně ztratila svoje vlastnosti ... a to že se většinou přidře ložisko na vysouvacím válečku dole u spojky taky vetšinou nepřisuzuji tomu, že by byla málo měněná kapalina .... ale možná se pletu a někdo mě opraví ...
(ch)stepan
Jo a co nazyvate loziskem? Mate na mysli jen ten valecek co klouze v tele ovladani spojky dole u spojky?
milanosor přiložený následující soubor: 2014/u/1_6_1.jpg
Upravil milanosor dne 17.06.2014 10:06
tam kde maš šipku by malo byt axialne ložisko. ešte sa mi zdá že na piestiku boli dve tie gumičky... jedna tesniaca a druha vodiaca.. tebe tam vidím len jednu..
Nic jsem nesundaval, jedine ze by to vylitlo jak jsem to rozdelal. Trosku me to vyhukalo Potvora pruzinka jedna.
Je nutno jeste neco jineho okolo spodku vycistit nebo vymenit? Oska,guferko nebo neco podobnehp? Tesneni pod pistek nepocitam. Kdyz to budu objednavat, at vim.
Hlavni pracovni valec je vymeneny a vypada to ze po odvzdusneni vsechno slape jak ma.Takze dekuji za rady vsem. Jen bych mel jeste jeden dolnujici dotaz. Pro snadnejsi pristup jsem mel vyndanou rozperu ramu na prevodovce.Utahovaci momenty jsem nasel na vse krome momentu: drzak stupacky do prevodovky. Nevim jestli je chyba u me v prekladu, ale kdyz uz vse dotahuji tak poctive, tak nevite kolik tam je?
milanosor přiložený následující obrázek:
[74.91Kb]
Upravil milanosor dne 01.07.2014 07:06