Já na WR s anglickou značkou pojištění neřešil a vesele jezdil po lesích. Pak mne čapli a já byl půl roku bez a zaplatil 6000.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Ho.v.ada a zm.rdi největšího kalibru - včetně soudců který to snad ani nečtou , jdu blejt velebnosti. http://www.ceskat...na-voziku/Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Muj případ: něměl jsem cca 2 roky pojisteny vozik za auto...od CKP mi doslo zaplatit 15000kč ,( takovou jebu jsem necekal) no nic zacal jsem to resit jak by to slo udelat a nasel jsem sikovne stranky STOP CKP s tim ze jsem tam napsal,jak se moje věc ma ....nicmene jsem si porad psal s CKP ze nejsem povinnen dlužnou castku zaplatit atd,coz trvalo cca pul roku nežli to CKP predala inkasni spolecnosti Transcom a oni mi zacaly vyhrozovat exekuci a takovy ty zastrasovaci keci,nicmene jsem se z nich neposral predal věc pravnikovi ze STOP CKP a on mi celou věc za 1500kč vyresil s tím,ze muj pripad byl ukoncen ze strany CKP a vse je v poradku : Uhralo se to tak,ze jako vlastnik voziku,ikdyz nemam SPZ v depozitu ale vozik NEPROVOZUJI, na pozemnich komunikaci a je na mem soukromem pozemku zaparkovan,NEJSEM POVINNEN hradit povinne rucení a to platí ikdyz stoji vozidlo v servisu.....vezmete si z mého pripadu ponauceni a pokud by potreboval někdo pomoc ,muze se na me obrátit,resil jsem toho jiz mnoho takto.
dělej,nebo udělej místo....
Tak díky www.stopckp.cz mám pokutu za první motorku doma.Platil jsem za 4 co jsem přes zimu neprovozoval.Vzali si 35%.Snad to vyjde i s těma ostatníma.
Jen jsem oskenoval techničáky a vypsal čestné prohlášení.Svědky mi byla rodina.
To jen pro ostatní co by to nechtěli nechat bejt.
Existuje par judikatu NS na tohle tema, CKP nema sanci vyhrat, kdyz se ozvete. Jinak to vypada, ze si z toho pan Hradec udelal rodinnej byznys, ted tomu sefuje zrejme jeho syn.
Můj případ : motorka na podzim řádně ukončena a vypovězena pojistka, akorát jsem sel značky odevzdat do 11dnů potom, ikdyž zákonná lhůta je delší. ZA 3 roky dopis že dlužím od podzimu do konce roku necelých 5000 kč. Dopis klasicky tučným písmem nezaplatíte budem vymáhat atd. Pak někde malým písmem že když to vyvrátím a doložím tak nic. 2 dy jsem studoval zákon o pojišťovnictví. Pak jsem vytvořil dopis, žádná jejich internetová aplikace ani jiné kejkle, pěkně doporučeně na 3 místa aby se " náhodou neztratil ".
Výsledkem byl omluvný dopis z CKP a odloženo.
Upravil Renek dne 01.07.2014 18:45
V ……………. dne ……………….
Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných č. …………………….., RZ……………. vozidla strana 1
K Vámi projednávané události uvádím :
Dne 14.10.2009 jsem ukončil pojištění odpovědnosti provozu vozidla. Dne 26.10.2009 jsem dle § 15, odst. 5 zák. č. 168/1999 Sb., odevzdal tabulku s registrační značkou a osvědčení o registraci tohoto vozidla příslušnému orgánu evidence v ………….., což dokládám přiloženou kopii TP č ......... Dále uvádím, že v době od 14.10.2009 do 22.4.2010 jsem uvedené vozidlo neprovozoval na dálnici, silnici, místní komunikaci, účelové komunikaci, nebo jiné veřejné komunikaci a tímto jsem neporušil ustanovení § 1, odst. 2, zák. 168 / 1999 Sb. Vozidlo bylo v této době uschováno ve sklepních prostorách domu pana ………………, bytem …………………, jehož sdělení Vám rovněž přikládám. Také vylučuji možnost užívání vozidla jinou osobou, jelikož po celou tuto dobu jsem měl klíče od vozidla u sebe. Dne 22.4.2010 jsem ukončil depozit. Před tímto jsem na pobočce Kooperativa v …………., uzavřel pojištění odpovědnosti provozu vozidla a rovněž havarijní pojištění.
Váš požadavek považuji za neoprávněný, jelikož jsem neprovozoval vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem jak uvádíte. Neumím si vysvětlit, jak jste došli k Vašemu závěru, jelikož podle § 15, odst. 3, zák. 168 / 1999 Sb. má po Ministerstvu dopravy Kancelář pojistitelů právo požadovat sdělení údajů vedených v Centrálním registru vozidel, jsou-li pro to důvody vyplývající z její působnosti podle tohoto zákona. Kdyby se tak opravdu stalo, ministerstvo mělo podle příslušného zákona povinnost Vám sdělil informace o příslušném vozidle. Jednou z těchto informací je také informace o dočasném vyřazení silničního motorového vozidla z registru. Toto se zjevně nestalo, takže Vaše prohlášení ve výzvě č. ........., o porovnání údajů je nepravdivé.
Zarážející je dále fakt, že dle zmíněného zákona má k porovnávání a sdělování si informaci mezi Pojistitelem, Kanceláří a Ministerstvem docházet nejméně jedenkrát měsíčně. Jelikož se jedná o událost z přelomu roku 2009 / 2010 a předpokládám, že dle výše uvedeného zákona, § 15, odst. 1, Pojistitel ( v mém případě Kooperativa ) splnila povinnost nejpozději do 1 měsíce sdělit údaje o zániku pojištění odpovědnosti nejméně v rozsahu údajů, které stanoví ministerstvo vyhláškou, neumím si tímto vysvětlit, že se mnou projednáváte tuto záležitost až nyní.
Dále prohlašuji, že Kooperativa mě nikdy v minulém období nekontaktovala se záležitosti ohledně zaplacení jakéhokoliv dluhů na povinném ručení. Dne 21.3.2012, kdy jsem se na pobočku v ………… dostavil, mi bylo pracovnici sděleno, že u mě neevidují žádné nedoplatky.
Rovněž nechápu, že ve Vaší výzvě, pod výše uvedeným číslem, v bodě 1. Rozpis zákonného pojištění, řešíte nepochopitelně pouze událost od 15.10.2009 – 12.1.2010, když v bodě 2. Zjištěné údaje o pojištění vozidla je datum uzavření pojistek 15.4.2009 – 14.10.2010, 22.4.2010 – 21.10.2010. Mohu se tak domnívat, že jste tuto záležitost rozdělili a budete mě dále kontaktovat s události od 13.1.2010 – 21.4.2010, přičemž se jedná o jednotné období.
Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných č. …………………………, RZ vozidla strana 2
Kdyby byly z Vaší strany využity zákonné práva a splněny povinnosti vyplývající z výše uvedeného zákona, nedošlo by k této komunikaci a požadovaní zaplacení Vámi uvedené částky. Považuji za zcela nemorální, požadovat po někom zaplacení jakýchkoli nedoplatků bez toho, aniž by byly předem dané skutečnosti zákonně ověřeny. Pokud pominu Vaše oprávnění dle uvedeného zákona, stačilo mně písemně upozornit na případné nesrovnalosti a sdělit, abych se k záležitosti vyjádřil. Zřejmě počítáte s tím, že mnoho Vámi obeslaných osob požadované částky zaplatí, buď ve strachu, nebo v domnění, že budou mít pokoj, nebo nejsou schopni po uplynutí delšího období neoprávněnost vašich požadavku prokázat. Z celé záležitosti mám pocit neprůhledného jednání Vaší společnosti a tuto skutečnost rovněž dále dokresluje podivný způsob komunikace, kdy nemám možnost Vámi požadované dokumenty předat konkrétnímu pracovníku Kanceláře a celá komunikace mezi mnou a Vámi má být vedena buď prostřednictvím internetové aplikace nebo odesláním dopisu s adresou na PO BOX, zřejmě proto, aby některé dokumenty nešlo zpětně, při případné stížnosti na Vaší Kancelář dohledat. Uvedené dokumenty proto posílám na Vámi přiloženou adresu doporučeně, jelikož nemám důvěru ve Vaše jednání.
Zároveň žádám, abych byl písemně do 30 dnů od doručení tohoto dopisu Vámi vyrozuměn o Vašem závěru.
Přílohy uvedeného dokumentu : č.1 - fotokopie TP vozidla,
č.2 – prohlášení pana ………………….
č.3 – prohlášení pana ………………….
Upravil Renek dne 01.07.2014 20:50
Maj to promakané, v mém případě rozdělili částku do dvou zcela účelově, protože kdyby po mně požadovali částku vyšší než 5000, už by to smrdělo trestným činem podvodu a trestní oznámeni si může podat každy. Sice by to asi nedopadlo ale určitě by někde musel někdo z ČKP chodit a vysvětlovat, což otravuje. Celé to je vymakaný postup jak okrádat lidi, protože věřím že spouta zaplatí protože se lekne nebo nedohledá potřebné dokumenty. Přitom by v zákoně o pojišťovnictví stačilo změnit frázi o tom že ČKP nemá oprávnění požadovat z registru informace ale má povinnost, než začne požadovat zaplacení dluhu. A porušení povinnosti už postižitelné je. A kecy ČKP o tom že existuje více registrů jak to vysvětlují je blábol. Regiustr je jen jeden.
DRS-GS napsal:
dobrá práce …. člověk se od těch sviní nesmí nechat o**** !!!!
Smůla, že je to vždy tak pracné a nikdo nikdy není potrestán, natož aby se omluvili.
Mám pocit, že Ježek se nenechal a nakonec snad byl úspěšný.
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]