Vjetrnik napsal:
Tak kluci jsou aktuálně v Ulan Bátaru....zatím se nám nepodařilo vymyslet, kam jim tlumič cestou poslat, tak Pavel jede "jen na pružině"....zítra pokračují směr Rusko...
Jestli potřebuješ něco poslat tak napiš. Dokážu poresit.
Komin napsal:
...spíš řešíme problém kam....aby to na ně někde čekalo...netušíš, jak dlouho trvá někam do oblasti Bajkalu?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Komin napsal:
...spíš řešíme problém kam....aby to na ně někde čekalo...netušíš, jak dlouho trvá někam do oblasti Bajkalu?
Ahoooj všem ogaři, dnes neděle - tuším :-) jsme v nejvýchodnějším místě - městě naší cesty v Ulan Ude a díky místnímu borci z moto-pointu máme i upravený tlumič osmikila. Včera se to celý den řešilo a navařovalo a mezi pružinu-závity se vtlačila pryž, jež bude eliminovat průhyb pružiny...vypadá to, že to snad vydrží až do CZ...Rusští kluci bikerští jsou opravdu kouzelníci, byť tu omotávku pružiny vymyslel amík, s nímž jsme se zde potkali...dělá v USA spešl úpravy a doplňky na motky - Paul a již tři roky křižuje svět na KTM 625 sxc a ještě dalších pět let bude!!! Super týpek, poslední dva týdny jede s Korejcem Kimem co měří 150cm a po schůdcích si sedá do BMW 1200GS r.09.
Dnes, až vystřízlivíme dojedem k Bajkalu - splním tátovi sen - pověsím jeho pamětní desku tak, aby se díval na jezero Bajkal a od toho to okamžiku se budu již jen vracet k domovu... Helmut & Pavel
Vjetrnik napsal:
Ještě cílové foto, co přišlo dnes...
Ahoooj všem kdož se o nás zajímají...jsme v Mariinsku městečko cca 250 před Novosibirsk. Tátův sen se stal skutečností a Pavlův tlumič provizorně opraven a tak jedeeem. Foto u komentář Vjetrník
H & P
Ahoooj všem, kdož mne - díky - VJETRNÍKOVI - sledovali...
Jsem DOMA , po 47 dnech a 20-ti tisících kilometrech v sedle BMW 1200GS Adventure r.v. 2009:
Mise splněna - cíl dosažen:
BAMOKA BMW MOTORRAD TOUR 2014 – BAJKÁÁÁL - skončila
Otec toužil spatřit jezero BAJKAL - jeho sen jsem naplnil a uskutečnil já...jeho syn HELMUT.
Projel jsem od 5.6.2014:
UA – Kyjev, Gluchiv
RU – Kursk, Prochorovka, Volgograd, Astrachaň
KAZ – Artyrau, Oral, Aktöbe, Aralsk, Bajkonur, Kyzylorda, Shymkent, Alma- Ata, Ayagoz, Oskemen, Semej – zde servis moto
RU – Barnaul a směr na Tashantu
MONG – Tashanta, Ulgii. Khvod, Altai, Bayankhongor, UlaanBaarat – 60km směr Bagannuur a nejv.socha koně a jezdce - Chingis Khána !!!, Darkhan, Sukhbaatar
RU – Kyakhta, Ulan Ude, jezero BAJKAL – zde umístnění tátovy pamětní desky a pak již jen a jen k domovině přes
- Kansk, Krasnoyarsk, Novosibirsk, Omsk, Čeljabinsk, Ufa, Moskva,
LV - Rézekné, Daugavpils
LOT - Utena, Kaunas
PL – Suwalki, Bialy Stok, Waršawa, Opole – Turawské jezero a navečer v úterý 22.7.2014 jsem byl opět doma v rodné chaloupce a u své milované ženy Olinky.
Celkem 19.650km a 47 dní v sedle BMW 1200GS Adventure – bez nehody, bez defektu a bez poruchy. Část cesty s parťákem PAVLEM, pak druhou část sám - osamocen...
Velka gratulace ke štastnemu navratu a splneni mise. Ja uz odpocitavam a sem pekne nervní. Nejradsi bych už vypad .Doufam že budu stejne uspesnej.
Nezáviď - pošetři - připrav motku i sebe a rodinu a vyraš - stojí to za ten masakr co Tě tam bude čekat - neskutečný a krásný zároveň...jo a po výletě jsem ještě větší patriot, jež je hrdý na svou vlast a zemi kde žije !!!
Helmut z Ludgeřovic