xHackerM napsal:
Byl jste někdo v osadě Amatciems? Chystáme se tam stavit a ubytovat.
Viděl jsem fotky jednoho kolegy motorkáře, kde moc nestanovali a většinou nocovali v nějakých chatkách. Je to tam asi vzhledem k počasí rozšířené? Je nutná rezervace? Máte někdo zkušenost?
Co jsem pochopil, tak v těchto třech zemích platí, že stanování je povoleno tam, kde není zakázáno. Můžete potvrdit?
my se tam byli podívat, mě se to líbilo, kamarád architekt blil
je tam spousta míst u jezer kde sou místa pro stanování, je tam ohniště, kadibudka, el. zásuvka na borovici, molo do jezera a večer si děda přijde vybrat pár lata
v kempech maj často chatky
a hlavně dá se tam jezdit křížem krážem po šotolině, do Kundy sme vůbec nedojeli, přišlo nám to zbytečný valit po hlavní aby se to dalo stihnout
říkám si hurikán
Ma tam byt nejaky guest house za 30E za pokoj bez ohledu na pocet osob. Nam to vychazi uz po par dnech, tak se tam zregerujeme pred dalsi cestou. Jo, kdyby nebylo potreba, rozbourame stan.
jezek napsal:
A muj cestopis ti zadne info nedal??
No, tak jsem zatím skončil u pátého dne a de facto jsem se nedozvěděl nic jiného, než KDO, KDY a CO. Ale praktické info k zemím žádné... A je škoda, že tam máš tak obrovský fotky, strašně pomalu to načítá. Pro cestopis mohly být klidně menší s odkazem na full resolution.
jezek napsal:
Tak budes muset napsat lepsi cestopis.. nakonec jsem od tebe jeste zadnej necetl...
Já cestopisy nepíšu, protože na to nemám čas, jsem rád, když jsem schopný nahrát fotky na rajče. A Tvůj nehaním, jen mi to přijde jako vyprávění z cesty a ne jako cestopis, který by mohl být třeba informativního charakteru...
jezek napsal:
Tak budes muset napsat lepsi cestopis.. nakonec jsem od tebe jeste zadnej necetl...
Já cestopisy nepíšu, protože na to nemám čas, jsem rád, když jsem schopný nahrát fotky na rajče. A Tvůj nehaním, jen mi to přijde jako vyprávění z cesty a ne jako cestopis, který by mohl být třeba informativního charakteru...
Myslim ze jsem napsal presne to co wikipedie popisuje... Pokud chces vic info, kup si pruvodce. Vzdy se mi vyplatily. Bohuzel ty fakt kvalitni a aktualni stoji od 400kc vys coz se ti asi nebude chtit dat...
Už jeden máme. Jsou tam všechny tři tyto země a cenu potvrzuji. Dali jsme za něj asi 350,-. Výhodou je, že tam jsou i mapy, takže další mapu k průvodci už není potřeba kupovat.
Ježo, sorry, ale oba jsme psali o jiném cestopisu. Já myslel, že Tvůj je FRIENDLY BALTIC TRIP 2013, ale Hugitka mě upozornila, že ne. Takže Tvůj Balaton je na severu?? si přečtu zítra.
Hledám ubytování v Estonsku (sever). Preferujeme stanování nebo chatku. Rádi bychom, aby tam byla možnost osprchování. Hotel vážně nepotřebujeme. Kempů v naší trase je tam krutě málo. Na fotkách z cestopisů jsem viděl spousty večerů, kde lidi opékali na ohněm a za nima byla chatka. Je takových míst v Estonsku hodně, ačkoliv na netu po nich marně pátrám?
Např. Tallinn nebo Narva. V Tallinnu je přímo City Camping, ale stránky k ničemu, obávám se, že to je v betonové zástavbě. V Narvě jsem kemp nenašel vůbec.
na severu Estonska, když budeš od Tallinu kopírovat pobřeží je kempů docela hodně.. Co se týče Narvy, je to tam bída a Narva samotná je plná rusáků.. Těsně před Narvou (8-10 km?) je odbočka doleva směrem k moři, je to značené z hlavního tahu a tam děda (válečný veterán - snad ještě žije) pronajímá pár chatek (taková ta malá jen pro 2 osoby) a nechá i postavit stan. Sprchy jsou a za malou úplatu ti napustí i "baňu". Dřevěný obrovský necky, kde jsou veprostřed ponořený ve vodě kamna a ty sedíš vevnitř, přikládáš si a kamna vaří vodu.. možná najdu i souřadnice..
hodněkrát najdeš louku, kde si postavíš stan a jen cinkneš majiteli a on si přijede pro pár drobných - telefonní čísla jsou tam prostě někde napsaný na cedulkách ze dřeva.. Moc nepátrej, jeď a užij si to. Fakt tyhlety země stojí za to.. nesmíš bejt ze všeho tak vyjukanej.. Když budeš všechno vědět dopředu a budeš to mít naplánovaný do detailu zažiješ ho.vno dobrodružství..
Upravil jezek dne 07.08.2014 09:54
jezek napsal:
nesmíš bejt ze všeho tak vyjukanej.. Když budeš všechno vědět dopředu a budeš to mít naplánovaný do detailu zažiješ ho.vno dobrodružství..
To jo, ale zase nepotřebuju někde ve slejváku stavět stan a hledat suchý dříví na oheň... Díky za doporučení, večer na to mrknu a hodím do trasy. Jinak to pobřeží mám v plánu. Z Tallinnu do Narvy bych rád jel co nejblíže vody.