zetor napsal:
Díky bobe za recenzi. To by možná taky nebylo marný.
Ten Superb se mi docela líbí...pěkný svezení a pro mne docela i dost místa...
Chceš pořádný auto bez "Downšajzingu", kup si Subaru Outback na plyn a už jiný auto nebudeš nikdy chtít jezdit.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Taky trochu přidám, tenhle motor konkrétně tým bdg tuším je to 120 kw už ten novější s hliníkovými vackama, mám ho v Audi a4 takže stejný podvozek jako sup. Najeto 341tis. Bez vady.jde o to ze do toho motoru patří 5w40 a ne 5w30 longlife na to je motor haklivej, v roce 04 výš je i jiné čerpadlo které je už dobre.nebal bych se toho. Spotřeba kolem 6-7
Vše co dojede do cíle je dobré.
Parádní převodovka pokud je to manuál při 150 jsou otacky na 6 v Cca 2700 což je paráda při 170 kolem 3 tis. Cestovní rychlost 150-180 je úplně vklidu.zjisti si kdo co dělal na podvozku repas přední nápravy vyjde i s tlumicema na Cca 19000kc v originále ,druhoska stojí za prd ,komplet rozvody se vsema kladkama a napinakama Cca 16000kc
Upravil dodge dne 20.08.2014 14:21
Vše co dojede do cíle je dobré.
Tohohle superba jsem měl a byl jsem maximálně spokojenej.Spousta místa,zároveň je to bezpečné auto.U motoru co vím odchází občas čerpadlo a pak ještě dvouhmot. setrvačník.
Za sebe můžu říct že jsem byl moc spokojenej.
per aspera ad astra
prodal jsem ho v dubnu ... 2004 najeto asi 180 tisic km ...
Vsichni rikaji problem s vackama,byvaji vydrene,muj byl ok.Olej jsem menil po 15 tisicich.Jinak me tam zlobila elektrika, hazelo to chyby,ale nic zasadniho.Dalsi potiz teple starty,ani po nachipovani a uprave startovaci davky to nebylo uplne ok.
Jinak na dalnicni jezdeni letadlo, uzasny svezeni, mel jsem chip na 200k.Spotreba okolo 8 litru,na dalky 7 litru.
Automat v poradku,olej byl cisty,menil jsem filtr atd ...
Kdyz se podivam zpet,asi bych si ho kvuli budoucim problemum nekoupil,ale chtel jsem automat a jiny motor nebyl ...
Myslim,ze kdyz ti nevadi manual, idealni volba bude 1,9 TDI v te nejsilnejsi verzi, pak to jezdi za 4 litry ...
JJ Passat B5 variant po faceliftu a 400tkm vím že asi dvakrát odešla váha vzduchu jinak všechno v cajku. Spojka je ještě původní. Spotřeba s ekonohou kolem 7-8. A je to fakt dobrej stěhovák
toli přiložený následující obrázek:
Vím, že TOLIho táta má 1.8T se skoro 400 000km a spokojenost...
Určitě povedenější motor a s plynem se má rád. Akorát s plynem na tom budeš tak nějak stejně spotřebou jako s naftou 1.9 s tím rozdílem, že v autě bude navíc kopec harampádí, budeš mít menší dojezd a plyn se hůř shání za lepší cenu ;-) Pokud ale nemáš ropné zdroje a nevadí ti kus užraného místa, tak do toho jdi.