před časem mi na tuto otázku sám ,,DDŤák" řekl že sedlo se švy je lepší -že sice švy tam něco může natéct ale že se zase ta voda dostane i tudy zase ven(odpaří se tudy zdřejmě) a do celokoženkového se vasr taky dostane ale nemá to kudy se dostat ven a tudíž horší - no myslím si o tom svoje nicméně já jsem šel cestou nového touring sedla od BMW jelikož přešití u DDT se cenou od nového moc nelišilo a to bez nějakých požadovaných parádiček.
Tak mě to vytéká švy v prostoru stehen. Takže ve chvíli kdy motorka je venku na dešti (třeba případ letošní dovolené) a po uschnutí povrchu při jízdě mám stejně mokrou zadnici kvůli prosakování ...
hugitka přiložený následující obrázek:
hugitka napsal:
Tak mě to vytéká švy v prostoru stehen. Takže ve chvíli kdy motorka je venku na dešti (třeba případ letošní dovolené) a po uschnutí povrchu při jízdě mám stejně mokrou zadnici kvůli prosakování ...
buď opatřit zadnici lepším oděvem, nebo hodit sedlo pryč
Tak pokud to vytéká švy v prostoru stahen tak to je malér.To by chtělo spíš udělat návštěvu u lékaře....
hugitka napsal:
Mám Rockway Girsl, máš pocit, že existuje nějaké oblečení, které bez nepromokavé vložky nepropouští vodu? A máš pocit, že něco co dostaneš jako ježíškovskej dárek a víš, že to stálo dost peněz je dobré "hodit pryč"?
hugitka napsal:
Mám Rockway Girsl, máš pocit, že existuje nějaké oblečení, které bez nepromokavé vložky nepropouští vodu? A máš pocit, že něco co dostaneš jako ježíškovskej dárek a víš, že to stálo dost peněz je dobré "hodit pryč"?
... to bude tím Rockway...
jinak já bych to asi reklamoval... pokud tě teda předem neupozornili, že to nasákává vodu jako houba
Taky budu řešit sedlo, tak asi budu muset vybrat něco jiného.
v minulosti jsme švy podlepovali, ale ukázalo se že stejně jako u originálních sedel kde je potah jednodílný ("vodotěsný"
se voda do sedla dostává skrze díry v plastu a sponkování.
Následně už voda nemůže ven a poškozuje pěnu (často viditelné u origo sedle na cestovních endurech)
U prošívaných sedel se do pěny dostane samozřejmě vody více, ale dá se říct že vše vyschne.
Bohužel je tam ta vlastnost že při extrémním dešti se pak voda občas vytlačí vrchem ven což je nepříjemné.
Tento problém jsme řešili hodně dlouho a mnoha způsoby. Pokud ale chceme dosáhnou trvanlivosti sedla tak tohle vyšlo nejlépe.
Také je pravda že v tomhle ohledu jsme postoupili u novější výplně GFH a GF-TECH300, jsou v tomhle lepší protože mají jiné složení a naberou jen zlomek vody.
Takže podlepení švů nedoporučuji. Pokud by jste na tom ale trval rádi vám vyhovíme.
Zajímala by mě zkušenost někoho dalšího tady z fóra, kdo má sedlo prošívané jako Hugitka: http://hugitka.ra..._GS_-_DDT/
xHackerM napsal:
Cituji dnešní odpověď od DDT, kde jsem poptával možnost reklamace a podlepení švů:
Dobrý den,
v minulosti jsme švy podlepovali, ale ukázalo se že stejně jako u originálních sedel kde je potah jednodílný ("vodotěsný"
se voda do sedla dostává skrze díry v plastu a sponkování.
Následně už voda nemůže ven a poškozuje pěnu (často viditelné u origo sedle na cestovních endurech)
U prošívaných sedel se do pěny dostane samozřejmě vody více, ale dá se říct že vše vyschne.
Bohužel je tam ta vlastnost že při extrémním dešti se pak voda občas vytlačí vrchem ven což je nepříjemné.
Tento problém jsme řešili hodně dlouho a mnoha způsoby. Pokud ale chceme dosáhnou trvanlivosti sedla tak tohle vyšlo nejlépe.
Také je pravda že v tomhle ohledu jsme postoupili u novější výplně GFH a GF-TECH300, jsou v tomhle lepší protože mají jiné složení a naberou jen zlomek vody.
Takže podlepení švů nedoporučuji. Pokud by jste na tom ale trval rádi vám vyhovíme.
Zajímala by mě zkušenost někoho dalšího tady z fóra, kdo má sedlo prošívané jako Hugitka: http://hugitka.ra..._GS_-_DDT/
Já mám sedlo taky prošívané a samozřejmě mi z něj při postavení do svislé polohy voda teče, ale jinak ji nepociťuji.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Ja sedlo reklamuju u DDT cca 2 roky, bohuzel jaksi se nedari domluvit na terminu. Nejvic me to nasralo po navratu z Anglie, kdy ze sedla chcala voda jeste 14 dni po navratu. Takze za me zlate puvodni sedlo.