Jé tam jsme byli tři dny zpátky... bohužel jsme spali 100 metrů dál v penzionu(bylo hnusně, byli jsme durch a někteří chtěli cokoli jiného než chatky) Penzion fajn, co se ubytování týká, jinak zloději.... obsluha nic moc, jídlo ještě hůř a majitel na ránu... zlatý chatky )
Taky jsme přes den mokli a nechtělo se nám do chatky, tak jsme spali v hospodě mezi silnicí a řekou, mají tam pár pokojů.
mara přiložený následující obrázek:
Já ostudně přiznám, že jsem se tentokrát vezl (a chvílemi řídil) s Cyrilem jeho expedičním Land Roverem Defender (jela ještě Discovery), protože jsem byl na jaře požádán o naplánování trasy a lokalit pro paragliding (volný i motorový) a vezly se 2 krosny. Takže jsme se s Drákulou potkávali jen večer a ráno se zase rozjeli. Drákulka je mimochodem dobrá, v sobotu 13.9. dala 950 km z domu do Boczi u Resity a o týden později 900 km z Padiše domů, část cesty sama a v dešti, od jednoho člena výpravy dostala přezdívku Robocop.
Mimochodem, Banát byl v době našeho příjezdu postižen silnými dešti, rozvodněním řek, strženými mosty, Eibenthal byl odříznut a silnice podél Dunaje z Moldovy Noua do Orsova neprůjezdná, strhlo to most i s autem a provizorní nový most strhla voda také. Jeli jsme 3 dny v dešti, v autech nám to nevadilo, ale chápu, že někteří členové motoskupiny, kteří to zažili poprvé, chtěli raději teplou postel.
V Gerníku měla paní hospodská ve sklepě vodu nad hlavu, ale zatopené sudy naštěstí dál dodávaly dobře vychlazené pivo. Cesta z Gerníku k Dunaji byla na motorce neprůjezdná (možná pro šílence a na celý den), v brodu jsme prorazili pneumatiku Defendera, museli prorazit zával hlíny přes cestu, potýkali se s proudy vody a vymletými dírami, nakonec jsme stejně neprojeli 100 m jezerem, ve kterém jsme netušili kde je cesta a hlavně kde je mostek - a zda ještě vůbec je - přes potůček, který to způsobil. Tak jsme se vraceli a jeli do Sv.Heleny přes ten měděný důl a Moldovu, tam jsme brodili jen 100 metrů vodu po kolena, sranda.
Bylo to bezva a cíl splnila i paraskupina - slet Fagaraše oběma směry na volném padáku (start v 7.00 ráno a rozeběh po namrzlé trávě a šutrech byl zajímavý, zejména když o 5 metrů dál byla v kameni zasazena cedulka na památku francouzkého paraglidisty, který zde zahynul) a motolétání na několika dalších místech.
My jsme byli 13.9. u té uzavírky cesty kolem Dunaje na odbočce do Bígru, chtěli jsme to projet do Eibenthalu, ale pozorovali jsme podezřelý jev, ani místní tudy nejezdili. Takže jsme pojali podezření, že tam je asi velkej průšvih a otočili na Gernik.
Snadno sjízdná cesta od Dunaje do Gerniku, byla neuvěřitelně vymletá od tekoucí vody s hromady velkých kamenů ve vodou vymletém korytě. Dojeli jsme asi do ? cesty od Dunaje, kolega urval stupačku.
Jinak klobouk dolů před paní Drakulkou, já dát 950 km v jednom dni, tak chcípnu.
Upravil mara dne 22.09.2014 10:31
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
My už cestou v Oravitě potkali kluka z Eibenthalu, který říkal, že se domů nedostane, silnice na Orsovu taky neprůjezdná, nakonec jsme se druhý den vraceli a do Baile Herculane dojeli přes Oravitu a Bozovici. Směrem na Targu Jiu sice pršelo, ale nic nebylo rozvodněného, na 67C sice nulová viditelnost ale pohoda. Ve středu ráno už bylo azůro, tak se jeli motorkáři mrknout nahoru na 67C a auta pokračovala na Fagaraš.
Mara - a projeli jste od Dunaje až do Gerníku? Já myslím, že na motorce by to byl boj o život a to byste museli projet tím 100 m jezerem, které nás shora zastavilo (15.9. navečer).
No právě jak jsem napsal, odhaduju tak do tří čtvrtin od Dunaje, pak sebou kolega seknul, ulomil stupačku, tu jsme přemontovali za zadní a už byla tma a začala bouřka. Nevěděli jsme, jak to půjde dál tak jsme otočili.
Ta cesta, jak byla kamenitá, tak má nově středem a střídavě po krajích koryto vymleté vodou a naplavené kameny, obrovské kapsy plné volných kamenů. Ono se to projet dá, akorát je to trápení.
Tady je fotka toho lepšího úseku, v těch horších se nesmělo zastavit také jako fotka neobsáhne pojem o stoupání nebo klesání a od Dunaje je to slušně do kopce.
mara napsal:
Tady je fotka toho lepšího úseku, v těch horších se nesmělo zastavit také jako fotka neobsáhne pojem o stoupání nebo klesání a od Dunaje je to slušně do kopce.
mara napsal:
Koukám,že MG potřebuje i TT kryt stupačky ...trochu škoda,vypadá pěkně-na silnici
Nemělo vás jet víc?...ale pěknej výlet na pivo hned bych jel
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já jsem Tě pozváním na výlet ani nechtěl dráždit s tím, že budeš o víkendu v práci… no doufám, že jsem to odhad.
Však jsme se o tom bavili u vás.Je to tak...ale kdyby jste třeba jeli v listopadu znova...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA