MoonCZ napsal:
A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
To je logické. Také by se dalo zamezit trestné činnosti (drogy, varny,prostituce ...) tím, že by mohly být namátkové domovní prohlídky. Kolikrát vidím, že se různě v noci svítí a nevím , co se tam děje. Takže zavolat policii a namátkově preventivně prohlídnout byt. Pokud lidi mají v pořádku doklady a chovají se slušně, nemají se čeho bát , to dá rozum.
to je nápad
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
MoonCZ napsal:
A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
To je logické. Také by se dalo zamezit trestné činnosti (drogy, varny,prostituce ...) tím, že by mohly být namátkové domovní prohlídky. Kolikrát vidím, že se různě v noci svítí a nevím , co se tam děje. Takže zavolat policii a namátkově preventivně prohlídnout byt. Pokud lidi mají v pořádku doklady a chovají se slušně, nemají se čeho bát , to dá rozum.
...ale konec legrace, na ostravsku se uvažovalo, že by se v domácnostech kontrolovalo rozborem popela, jestli za nepříznivých rozptylových podmínek netopí lidi PETkama a tak.
červenej Elf
Kdyby lidi nebyli "hovada", tak nepotřebujeme ani policii. Zkrátka - každý má jiné morální hodnoty, někdo ctí zákony (i ty nepsané), někdo ne, z toho vyplývá mít "dozorující orgán", který na to dohlíží. Zase jsou tam zaměstnáni jenom lidé, kteří se buď špatně vyspí, nebo řeší nějaké soukromé problémy... Pak dojde k mimořádné situaci, při které jde o život, v důsledku selhání jedné i druhé strany....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal:
Kdyby lidi nebyli "hovada", tak nepotřebujeme ani policii. Zkrátka - každý má jiné morální hodnoty, někdo ctí zákony (i ty nepsané), někdo ne, z toho vyplývá mít "dozorující orgán", který na to dohlíží. Zase jsou tam zaměstnáni jenom lidé, kteří se buď špatně vyspí, nebo řeší nějaké soukromé problémy... Pak dojde k mimořádné situaci, při které jde o život, v důsledku selhání jedné i druhé strany....
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
hobr napsal:
No jo, ale lidi jsou hovada a přesto je policie více méně zbytečná. Slušnému člověku stejně nepomůže. Předpokládám, že kdyby najednou policie zmizela, že by si toho lidé jen tak nevšimli. Ale to je na dlouho diskuzi. Já jsem spíše zastáncem castle doktrins a právu bránit se sám.
Bůh rozdělil lidi na silné a slabé, až Samuel Colt tento nedostatek odstranil.
Že by bez policajtů zavládl chaos je prostá demagogie, nedostatek představivosti a neznalosti. Jen stát by neměl represivní složku na ovčanstvo.
Ale jak jsi psal v závěru, kdfyž už jí tu máme, tak je taky tvořena pouze lidmi a určité procento hovad je zastoupeno samozřejmě všude. Kdyby poldové byli všichni jako Míra Dušín......Ale nejsou.
Upravil Medik dne 17.09.2014 08:16
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
hobr napsal:
Že by bez policajtů zavládl chaos je prostá demagogie, nedostatek představivosti a neznalosti. Jen stát by neměl represivní složku na ovčanstvo..
jenže ty bereš jeden model a to že na tebe někde nastoupí dva -řekněne cigoši s požadavkem finanční hotovosti ,nebo ti polezou krást do bytu-ty je odpráskneš coltem-ok jsem pro ale je spousta -ne li víc trestných činů kde je zbraň k ho... vem si nedávný případ únos devítileté holky a její vraždu.pachateli -psychopatovi je fuk jestli její otec má kvéry nebo nemá prostě to udělá, to můžeš mít pak tank a co naděláš když nevíš kdo to udělal a kde je zakopaná,vezmeš si dovolenou a půjdeš pátrat s brokovnicí v ruce? policije je nutnost všude na světě, ostatní je jen věc toho kdo jí vládne a pak samozdřejmě lidský faktor-člověk chybující ať je to jak chirurg,prodavačka motorkář nebo policajt ;museli by jsme zrušit všechny včetně sebe PS.samo že těch chybujících případů by mělo být procento co nejmenší ale nějaké budou vždy-bohužel .
Upravil kim dne 17.09.2014 08:58
hobr napsal:
Že by bez policajtů zavládl chaos je prostá demagogie, nedostatek představivosti a neznalosti. Jen stát by neměl represivní složku na ovčanstvo..
jenže ty bereš jeden model a to že na tebe někde nastoupí dva -řekněne cigoši s požadavkem finanční hotovosti ,nebo ti polezou krást do bytu-ty je odpráskneš coltem-ok jsem pro ale je spousta -ne li víc trestných činů kde je zbraň k ho... vem si nedávný případ únos devítileté holky a její vraždu.pachateli -psychopatovi je fuk jestli její otec má kvéry nebo nemá prostě to udělá, to můžeš mít pak tank a co naděláš když nevíš kdo to udělal a kde je zakopaná,vezmeš si dovolenou a půjdeš pátrat s brokovnicí v ruce? policije je nutnost všude na světě, ostatní je jen věc toho kdo jí vládne a pak samozdřejmě lidský faktor-člověk chybující ať je to jak chirurg,prodavačka motorkář nebo policajt ;museli by jsme zrušit všechny včetně sebe PS.samo že těch chybujících případů by mělo být procento co nejmenší ale nějaké budou vždy-bohužel .
Neodpráskne nikoho,jsou to jen řeči.Pokud má trochu filipa tak si je vědom že by pěkných pár let "zvedal mýdlo"...
hobr napsal:
Neodpráskne nikoho,jsou to jen řeči.Pokud má trochu filipa tak si je vědom že by pěkných pár let "zvedal mýdlo"...
To byl jen mini model situace kdyby nebyly soudy policie a vězení páč by jsme zločince trestali sami -a jejich pozůstalí na oplátku zase nás atp dokolečka.Dnes je to bohužel opačný extrem -zastřelíš chlapa s nožem o půl noci nad svojí postelí a soud uzná že si vinen ty jelikož on se šel z kuchyně jenom zeptat kolik krajíců chleba ti má ukrojit k snídani
To byl jen mini model situace kdyby nebyly soudy policie a vězení páč by jsme zločince trestali sami -a jejich pozůstalí na oplátku zase nás atp dokolečka.Dnes je to bohužel opačný extrem -zastřelíš chlapa s nožem o půl noci nad svojí postelí a soud uzná že si vinen ty jelikož on se šel z kuchyně jenom zeptat kolik krajíců chleba ti má ukrojit k snídani
Jo, tak nějak. Prostě to není fakt černobílý. Jistou službu drželi i na tzv. Divokém západě a kupodivu měli kriminalitu násobně menší, než mají nyní i s několikaterou policií, FBI a já nevím čím ještě.
Samozřejmě, že v dnešní technické době asi nevystačíme se šerifem a bambitkou. Na diskuizi je jen objem policejního aparátu, jeho zaměření, smysl a užitek. Proti teroristům pomůže spíš armáda. Neberu pohled na policii ze strany státu, ale prostého občana. Setkání s policajtem je v drtivé většině případů skrz nějakou v podstatě zbytečnou činnost. řešení vražd, znásilnění a podobných věcí je v činnosti policie v řádu jednotlivých procent.
Tvrzení, že mě policie nepomůže mohu doložit i na argumentu výše os Kima:... vem si nedávný případ únos devítileté holky a její vraždu.pachateli -psychopatovi je fuk jestli její otec má kvéry nebo nemá prostě to udělá, to můžeš mít pak tank a co naděláš když nevíš kdo to udělal a kde je zakopaná,vezmeš si dovolenou a půjdeš pátrat s brokovnicí v ruce? policije je nutnost všude na světě....
Opravdu mě policajt nepomůže, když mě budou podřezávat úchyláci holku. Je to jen vykonavatel pomsty za mě. Pro jiné - vykonavatel zákona. Ovšem já nemusím cítit zadostučinění, když mě úchyl oddělá holku a dostane přes policii a soudy 10 let. Ve výsledku je policie orgán, který řeší následky, ale nijak a nebo jen minimálně jim předchází. Tak na co že jí tedy prostý pobíječ much potřebuje? No, na to aby stát na něj měl páku, kdyby náhodou nějak vybočil.......a nebo vymočil, to už je jedno Psal jsem, že je to na větší debatu a každej to cítí jinak. Dnes většinové společnosti vyhovuje, že tu má co tu má. Mě to třeba osobně nevyhovuje. A to neznamená, že nemám u beng kamarády. Jsou to lidi,co se dali na nějakou práci. Byla to věc poptávky a nabídky ( a u některých i omezených možností a to nemyslím intelektuálně, ale třeba vzděláním a možnosti jiného uplatnění).
Až bude stát shánět katy, taky jich bude dost. a většinové společnosti se popravy budou líbit. Už to tady bylo.
Jo a málem jsem zapomněl - když máte opevněnéhio chlapa, kterýmu hrábne a má po ruce malý arzenál, kdo ho půjde zatknout (spíš zlikvidovat)? No, nebude to naprosto průměrný slušný občan. Bude to ****, jen na správné straně zákona. Obyčejný ovčan toto udělá, zkusí chlapa zneškodnit, pokud není úplný sociální kastrát, jen v případě velké motivace a tou je většinově blízká rodina.
Za peníze tam vleze jen člověk, který se jinak těžko udržuje v daných škatulkách. Nevím jestli jsem se vyjádřil jasně, ale pár takových jsem poznal. Pohodáři, ale jak se zvedl adrenalin, tak zvířata. Slovy starého policejního kantora - na **** musíš poslat zase ****. Nejlépe větší.
Upravil Medik dne 17.09.2014 11:05
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik ... vice mene souhlasim. Za sebe bych to shrnul asi takhle (k tomu videu na zacatku):
- policajti to nezvladli - meli by dostat nejaky trest, jeslti je to az na vyhazov nevim, netusim, co tomu predchazelo (chtelo by to i palubni video)
- kluk na motorce - ten by mel dostat flastr taky
- obecne ehm.. "preventivni" kontroly kontrol - dekuji, strcte si je do riti. V USA, kde jsem se drive pomerne casto vyskytoval a jezdil autama z pujcovny se mi "preventivni" kontrola nikdy nestala. V Irsku a Anglii taky ne, jenom jednou v Nemecku (za poslednich 10 let), ale za to si muzu sam - pospichal jsem v mlze na dalnici, byl jsem zastaven a bylo mi decentne vynadano, ze v te mlze jedu moc rychle. U nas mi policie nikdy v zivote s nicim nepomohla, nic ukradeneho nenasla, de.bi.la, co mi sutrem rozbil na baraku okna, ze sko napadalo na dceru v postylce (nastesti nic vazneho, jen skrabance) taky vubec nehledali (a to ten cu.rak porozbijel okna v cele ulici a jeste jedne dal od nas a ja volal 158 hned jak se to stalo), naopak, parkrat vyzadovali pomoc ode me.
Pokud se ta silena situace nekdy zmeni k lepsimu, zmenim i ja svuj pristup. Nicmene tomu neverim, takze jsem se v roce 2005 "odtialo odjebal" do Reichu, kde reziduji dodnes a tento stat mi muze tak akorat polibit....
P.S. Moje zcela utopicka predstava prace policie - kdyz uz tady je (aplikovana na muj status u meho chlebodarce, kdy hodnoceni me prace v podstate poskytuji moji zakaznici) - se spoluobcany z okoli zname "svoje" policajty a cas od casu na ne vyplnime dotaznik. Tim by se eliminovaly jejich interni picoviny a zacali by delat, to co by bylo potreba......
P.S.2 Kdyz uz se, nedejboze prihodi neco, kde by policajt byl potreba, tak jako na potvoru nikde zadny neni a ani se obvykle bleskurychle nedostavi....
Upravil Bubak dne 17.09.2014 12:10
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
No vidíš,mě třeba v té super říši staví policajti téměř při každé návštěvě(jezdím s dodávkou autodopravu. Jednou/dvakrát týdně objedu německo) Pokaždé je to jen preventivní kontrola.... A lidi sou nadšení,jakej je tam pořádek proti našemu bordelstátu. Proč asi...
Vikec napsal:
No vidíš,mě třeba v té super říši staví policajti téměř při každé návštěvě(jezdím s dodávkou autodopravu. Jednou/dvakrát týdně objedu německo) Pokaždé je to jen preventivní kontrola.... A lidi sou nadšení,jakej je tam pořádek proti našemu bordelstátu. Proč asi...
... ja mel 2jkovou octofku kombi a ted mam 3tim rokem F Galaxy - napul tam ziju (u Mnichova), auta i moto na CZ znackach a od roku 2005 do ted - jedina kontrola na te dalnici - jinak nic.... a to se motam i po Reichu az nahoru k Frankfurtu....
Upravil Bubak dne 17.09.2014 16:48
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Zdá se, že společenské klima se mění: http://www.ceskat...a-zbesile/Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
Vikec napsal:
... ja mel 2jkovou octofku kombi a ted mam 3tim rokem F Galaxy - napul tam ziju (u Mnichova), auta i moto na CZ znackach a od roku 2005 do ted - jedina kontrola na te dalnici - jinak nic.... a to se motam i po Reichu az nahoru k Frankfurtu....
No já mám boxera od novoty,žádný "doplňky" kterejma bych na sebe upozorňoval a přesto staví pořád. I dneska,po přejetí Hory sv. Šebestiána v Reizenhainu...
Nenapadlo by mě po shlédnutí videa, že se najde někdo, kdo bude ty joudy policajtský obhajovat... A ono nejen to, našel se tu i policejní rozkuřovač, viď Vojtěchu...
barokar napsal:
Předsudky a zbytečný strach, to je svinstvo, Čtvrtníček a Pospíšil by mohl vyprávět.
Za tři roky jsem měl 7 preventivních prohlídek, 1x jsem platil neb jsem měl tři dny prošlou technickou. Holt má kontrola vozidla před jízdou byla nedostatečná, nekoukl jsem se do velkého TP, Už vím, že platnost je dána zápisem v TP, nikoliv známkou (prosím vás, k čemu je tam tedy vylepená?)
Divím se, že mě nechala pokračovat v jízdě, asi se budu příště informovat u jejího nadřízenýho, jestli byl její postup v souladu s předpisem, neměl bych náhodou nepokračovat a vozidlo nechat odtáhnout z důvodu nesplnění podmínek pro provoz na veřejných komunikacích?
2x jsem nezastavil, ( jak jsem si to mohl jen dovolit?) 5 minut zdržení JE PROSTĚ MOC . Někdo se bude pohoršovat, ale o 5 minut později je v Praze již úplně jiná dopravní situace, rozuměj horší, a už bych nedovezl synka do školy včas, potvrzeno prakticky.
.....a co následovalo? Překvapivě, vůbec NIC!
Hezký příklad synkovi, aby jsi si za pár let nedrbal hlavu, kde se stala chyba...
To víš, využil jsem svého ústavního práva si zavládnout, v daný okamžik jsem vydal rozhodnutí nezastavit ústní formou. Pořád říkám, že ta zastupitelská demokracie je v mnoha směrech nepraktická. Ale co už
Tenhle hoch zřejmě také asi jen využil svého ústavního práva...http://www.novink...vykop.html já si myslím, že ho měli nechat být, vždyť jen nezastavil na výzvu policie...