Reflexní vestu? A to jako po celý rok, všude mimo obec a i v létě a ve dne?
To jako budu koukat na kočky,který maj místo odhalenejch pupíků reflexní vesty? Se v tom igeliťáku upečou Třeba budou pod vestou chodit naostro.
Jsem zvědavej,kdy slováci vyrazej do ulic nebo začne hromadná emigrace.....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Reflexni vesta je zase jen akce a reakce.
Kdyby vsichni na kolech jezdili ukaznene, meli svetla za snizeny viditelnosti atd, takovej zakon by nikdo nevymyslel.
A co si budem povidat, srazit v noci nalityho neosvetlenyho cyklistu neni vubec problem a nasledky? Hnus!
Opet si za to muzeme sami, jinak to nevidim.
Aldo: vidíš to sice asi správně, ale zapomínáš, že člověk může jednat "na vlastní nebezpečí". Já třeba bych si helmu na kolo nikdy nevzal a než si nechat vyhrožovat pokutou, naložím kolo na auto a pojedu se projet někam, kde jí nemusím tahat. Následky pádu z kola znám a jsem si jich vědom - minulej rok se takhle zabil strejc, když by měl helmu mohl "jen skončit na vozejku a zničit si tak život. Zabil se však za pocitu svobody, což mi přijde jako velká výhoda.
A když bych měl jako turistav SK šlapat s batůžkem v reflexní vestě, nepojedu prostě turistit do SK.
Tohle považuju za omezování osobní svobody.
Je sice blbý,když spadnu ze schodů kvůli své blbosti,ale když stát potřebuje daňový poplatníky nakonec zjistí, že každej musí povinně dát 5000korun za specielní školení na chůzi po schodech - super ale raději si nabiju hubu.
Neoponuju ti, jen prezentuju pohled z druhé strany.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe: pochopils to uplne jinak. "Nezajimaj" me nasledky srazenyho vozralyho neosvetlenyho cyklisty. Ano, ten si hold rozhodnul sam a je zodpovednej za svoji blbost - mluvim ale o nasledcich, ktery to zanecha na tobe, pokud takovyho srazis. Co si budem povidat, jestli clovek neni naprosto bezpaterni a bezcitnej, par let se nevyspi.
Myslim,ze by lidi k tem vecem meli byt spis vychovavani,aby to delali dobrovolne.Spousta lidi chodi v reflexnim obleceni nebo s blikackou uz ted.A z hospody clovek stejne vetsinou nevi jak sel.To by asi museli udelat jako povinnost pro hospodskeho,ze nas nesmi pustit z hospody bez vesty.A tak by bylo asi nejbezpecnejsi,kdyby si nas rano v hospode vyzvedavali manzelky.
Myslim,ze cast nasi generace uz nikdo nezmeni,ale verim,ze nase deti budou brat prilbu a vestu jako samozrejmost.A ja je k tomu urcite vychovavat budu,ale sebe uz nepredelam.Jde taky o to aby to nezachazelo do extremu.Ona treba prilba a chranice na prechodu pro chodce maji svoje opodstatneni.A kdyby lide meli prilbu v autech,vlacich apod.tak by taky bylo mene mrtvych.A urcite by stalo za to mit v letadle pro vsechny krome kysliku a vesty i padak.A nakonec misto na kole budeme jezdit jen na bezpecnem rotopedu,motorky se radsi zakazou uplne.Ridicak na auto se bude delat nekolik let,za prekroceni rychlosti pujdeme do vezeni a milovat se budem jak v tom filmu se Stalonem z budoucnosti.Tak ja si radsi budu uzivat pritomnosti i se vsemi riziky.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Alda napsal:
Hrabe: pochopils to uplne jinak. "Nezajimaj" me nasledky srazenyho vozralyho neosvetlenyho cyklisty. Ano, ten si hold rozhodnul sam a je zodpovednej za svoji blbost - mluvim ale o nasledcich, ktery to zanecha na tobe, pokud takovyho srazis. Co si budem povidat, jestli clovek neni naprosto bezpaterni a bezcitnej, par let se nevyspi.
vůbec nechápu,jak sem se mohl dožít věku 44 let bez těchto doplňků
při cestě z hospody by měla být ta vesta zelená aby ti zplynula z obličejem,budeš ještě lip viděn
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Hrabe_X napsal:
Aldo: vidíš to sice asi správně, ale zapomínáš, že člověk může jednat "na vlastní nebezpečí". Já třeba bych si helmu na kolo nikdy nevzal a než si nechat vyhrožovat pokutou, naložím kolo na auto a pojedu se projet někam, kde jí nemusím tahat. Následky pádu z kola znám a jsem si jich vědom - minulej rok se takhle zabil strejc, když by měl helmu mohl "jen skončit na vozejku a zničit si tak život. Zabil se však za pocitu svobody, což mi přijde jako velká výhoda.
A když bych měl jako turistav SK šlapat s batůžkem v reflexní vestě, nepojedu prostě turistit do SK.
Tohle považuju za omezování osobní svobody.
Je sice blbý,když spadnu ze schodů kvůli své blbosti,ale když stát potřebuje daňový poplatníky nakonec zjistí, že každej musí povinně dát 5000korun za specielní školení na chůzi po schodech - super ale raději si nabiju hubu.
Neoponuju ti, jen prezentuju pohled z druhé strany.
Hele, nechci se Tě Hrabě nijak dotknout, ale myslím, že Tvůj názor je taky dost extremistický a vidět smrt jako výhodu, tak s tím už vůbec nemůžu souhlasit...
Např. ve věci povinného nošení přilby: Myslím, že není úplně nejlepší takovéto věci řešit nařízením ze zákona, jenže lidi u nás v republice moc na osvětu a bezpečnost nedají, bohužel...
Je spousta takových jako Ty, kteří to prostě nikdy nepochopí... že to není omezování osobní svobody, jak Ty píšeš, ale krok správným směrem v otázce bezpečnosti
Můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti, několik let jsem závodil na horském kole a nikdy se mi nic nestalo... pak jsem loni jednou jedinkrát vyjel z domu bez helmy (vždyť jsem jel jen cca 400m na angličtinu) a skončil v nemocnici s otřesem mozku a celej potlučenej a odřenej... pán v autě při odbočování mne prostě přehlídnul *pissed* a vjel přede mne a já jsem už v té cca 30km rychlosti už neměl šanci s tím cokoliv udělat...
Mít helmu, tak jsem dopadnul o dost lépe... takže mne to vytrestalo dokonale.
A stejně na tom mohl být Tvůj strýc, kdyby měl helmu nejenže nemusel zemřít, ale nemusel být ani na vozíku, mohl skončit třeba jen s otřesem mozku nebo s pár potlučeninama... nejhorší je pád na nekrytou hlavu, to je prostě ta nejhorší možná varianta...
Je smutné, že bohužel takové věci si člověk uvědomí příliš pozdě... jak vidím, tak v Tvém případě třeba nikdy... Jak říkám, nechci se Tě nijak dotknout, ale s Tvým příspěvkem zásadně nesouhlasím...
Helmu bych bral jako povinnou výbavu, stejně jako pásy v autě.
Toť můj osobní názor, za kterým si stojím.
Upravil Geralt dne 05.12.2008 10:32
KTM 1190 Adventure R
Prilba možna pomože ale ked natrafiš na blbca ktory si to vali mimo dedini 130 tak ťi prilba pomože akorat do hrobu.Cez leto bola unás na Záhori nehoda ktory istý moderator jednej televizie zrazil sami zda že chlapec mal len 5 roku a usmrtil ho.Prilba by mu nepomohla.Chudak chlapec aj jeho rodina.Zaťial sa mi zda že ho nezatkli.Mam ťiež chlapca aj dceru ale nevim co by som snim spravil.Keby som to bol ja tak bud by som sa zrutil psichicky alebo by ma hned zavreli a odsudili
Shimansky:A chces tim rict,ze kdyby ta prilba byla povinna ze zakona,tak by sis ji na tu anglictinu vzal? Ja mel z kola 24 stehu v obliceji,bezvedomi,videl jsem si kost v lokti,behem me zavodni kariery mi praskly asi 4 hlinikove ramy a stejne prilbu nevozim.Ale dcera za mnou v sedacce ano.Nekteri znas holt trochu veri na osud a berou to tak,ze co se ti ma stat,tak se ti stane.
vevis napsal:
Shimansky:A chces tim rict,ze kdyby ta prilba byla povinna ze zakona,tak by sis ji na tu anglictinu vzal? Ja mel z kola 24 stehu v obliceji,bezvedomi,videl jsem si kost v lokti,behem me zavodni kariery mi praskly asi 4 hlinikove ramy a stejne prilbu nevozim.Ale dcera za mnou v sedacce ano.Nekteri znas holt trochu veri na osud a berou to tak,ze co se ti ma stat,tak se ti stane.
Ja som ťiež toho nazoru že ak mám v osude napisane že sami neco stane tak sa tomu nevyhnem.Všetko je len osud a ja na osud verim
Kluci sorry, ale Vaše obhajoby neberu jako pádný argument... přijde mi to stejné jako obhajoba borců, co jezdí na zmrzlinách v kraťasech a teniskách...
Osud si každý vybere sám, kdo chce, ať jezdí bez helmy a třeba 300km/h v těch teniskách a kraťasech, to si každý musí srovnat v hlavě sám, já zubaté naproti jít nechci a proto helmu vozím a vozit budu, stejně tak jsem k tomu "donutil" moji ženu a úplně stejně to udělám u svého ještě nenarozeného syna...
S tím osudem je to fakt hovadina, sorry... KTM 1190 Adventure R
je fakt ,že kolikrát je člověk vidět na poslední chvíli,nedej bože aby byl vožralej a motal se po silnicibezpečnostní prvky pomáhají,otom bez debat,ale není to všechno,vždy záleží na člověku samotném,tam je především ten hlavní problémvidíme to unás v dopravě a stejně se nic nezměnilo,je to v lidech.
já su i pro ochraný prvky,když de někdo z hospody,páč to si tě všimne úplně každý a nikdo tě nepřehlédne Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
TomasTT napsal:
No už vidím opilce jak jdou domů z hospody ale před cestou si oblíknou vesty..
Budeš se divit Tome, ale naposled, když jsem byl v Jesenici v hospodě a musel jsem jít pak po té neosvětlené silnici domu, tak jsem si tu vestu vzal.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
TomasTT napsal:
No už vidím opilce jak jdou domů z hospody ale před cestou si oblíknou vesty..
Budeš se divit Tome, ale naposled, když jsem byl v Jesenici v hospodě a musel jsem jít pak po té neosvětlené silnici domu, tak jsem si tu vestu vzal.
Typickeho opilce si predstavuju jinak.Nekteri chodej po ctyrech a nekteri napoprve vubec nenajdou chatku.A jeste aby si na to brali reflexni vestu.
jo souhlas - prevence musí bejt - ale jak to nařídí zákon, jde mi to proti srsti.....
H.