ja teda musim zaklepat na drevo, ale vzdy a vsude jime mistni, uplne nejradeji fastfoody na ulici a s mistnima. nejvetsi extrem byl asi v palestine ramdanova vecer s berberama, kdy k piti byla voda ze studny a skrz tu sklenicku nebylo videt :-)))) ale prezili jsme vse bez nejakych vetsich obtizi. nejvetsi sracku na ceste jsem mel v bolzanu v hotelu
..jak říká stará britská cestovatelská příručka: " co lze uvařit - uvař, co lze oloupat - oloupej, co nejde ani jedno - nejez, každopádně pořád pij nějaký alkohol"
No - manželku skolil oběd u řeky kde to místní kluci ukuchtili na celtě u lodí. Bohužel jim trochu jídla spadlo do písku tak to opláchli ve vodě. Ta voda ale připomínala vzhledem odpad z města ( taky to byl ) . Ale ono když celej den nejíš tak je dost těžký odolata trochu neokoštovat.
Jinak když si zvykneš na jinou stravu a pak si dáš guláš s cibulí a šesti knedlama tak tě prožene taky pěkně Tyhle záchodový historky jsou dost vděčný téma. Myslím že každý kdo vystrčí nos někam dál má nějakou takovou v rukávu. Nebo v kahotách
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Už tady byli napsány asi všechny rady a cestovatelské poučky. Přidal bych snad jen: dávat pozor aby to co jím právě uvařili nebo usmažili. Ta vysoká teplota je celkem záruka. Jídlo z vozíku který prodavač tahá celý den po ulici bych nesnědl ani v nouzi nejvyšší. Taky jsem se po měsíci vrátil o osm kilo lehčí, to je při původní váze 80 kg celkem dost.
ne, je to realita... Trvalo to tuším 14 dnů než ho dali dokupy, fakt těžká otrava...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Je to tak, každý se někdy někde spálí (v mém případě vede srílanka a karí prodávané u silnice, kterému jsem nemohl odolat - myslel jsem že vařené bude OK). Příště si to pamatuješ ale překvapí třeba něco jiného, o čem člověk nevěděl - třeba nevinný salát (zelenina umývaná ve škopku s vodou co tam byla asi od roku 1913) nebo kousky kokosu servírované na potápěčské lodi (nenapadlo mě že by něco tak čistého jako kokos mohl být problém - bohužel ten domorodec používal pro krájení mačetku kterou čistil ryby a dělal asi i jiné práce, u mě dobrý ale kamaráda to složilo) apod... Když je to jen akutní, je to v pohodě ale naštve to ale se žloutenkou není moc žertů.
Jo zapomněl jsem na nejlepší - cesta z Maroka 2006 - 4 lidi v autě a zastavovali jsme cestou ze španělska na každé benzínce která cestou byla, takže přískoky po 50km. Vždycky 3 z posádky úprk na WC, exploze vodíkové bomby, venku se dusili přiotrávení španělé apod. Po naší navštěvě nutnost čištění hasičskou hadicí Mě se to naštěstí netýkalo - když jim bylo takhle zle, tak jsem se ládoval zmrzlinou a pomerančovým džusem abych konečně mohl na záchod, protože to nějak už pár dnů nešlo. Měli to z nějaké ryby co si dali pečenou po příjezdu do španělska, celé maroko v pohodě a když už to vypadalo že se nic nemůže stát, šup...
já nemusím ani nikam daleko jezdit. byl jsem na večeři asi 2 km od baráku, objednáme a pak přinesli takový ty malý kalíšky s různejma pomazánkama. dal jsem si takovou fajn pálivou, byla móóóc dobrá. za chvíli, jak když mi vrazí do břicha kudlu.ženu na wc ale tam kabinka pro hodně malýho trpaslíka, vlezl jsem tam ruce a nohy vystrčil do chodby i s hlavou a vykulenýma očima, zupr pohled. dodneška jsem rád, že tam zrovna nikdo nešel. jen číšník se pta, kde jsem, a pak říkal, že by to chtěl vidět
proto když jsem někde dál, ze zásady jím jen něco vařenýho a zapíjím kořalkou
zase vo hovně
Upravil Baltazar dne 16.12.2008 20:43
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Jak popisuje Tomáš cestu z Maroka tak to musela být docela sranda. Asi tedy ne pro ty postižené. Pro mě byly strašný muka když kráva letuška zamkla před přistáním záchody a nechtěla tam nikoho pustit. Při mým standartním WC mezičase 15 minut to bylo na po....
Jsou to kecy o ho... ale rád se podělím
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz