No je to velice zajímavé téma, ale mnohem důležitější je, jak kdo s nožem zachází a tady mi to připadá jako by jste byli v kuchyni sami, nebo ty svoje nože pokaždé zamykali. Po zkušenostech co s nožem dokáže udělat "takymisr" jsem to řešil fiskarsem a k tomu i jejich el. brousek, kterým sice nůž ubývá, ale po 20 letech je stále použitelný a to asi za 150kč.
Jinak nože min čtyři /mám jich samozřejmě mnohem víc/
malý na čištění zeleniny
vykošťovák
velký na porcování
a zubatý na pečivo
- zn. KDS - za málo peněz hodně muziky, pro domácí použití naprosto dostačující, vybrat však ze serie "Frost" - už to tady bylo řečeno - viz. výše
- zn. DICK - máme doma menší vykosťovák s modrou rukojetí v ceně cca. 400,- Kč ten nožík řeže jak ˇčert"
KDS jsou kovari ze Selčan
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj, obnovím diskuzi. Právě jsem se přestěhoval a taky řeším postupný nákup vybavení. Aktuálně právě řeším kuchyňské nože - chci se zeptat, co nakonec zvítězilo a jaká je spokojenost. Mě se zamlouvají kuchyňské nože F.DICK, ale rád si nechám poradit od někoho, kdo toto již řešil
Nože Dick jsou jistota kvality. Jsou různé řady. Kuchařský bych ti doporučil kovaný s délkou čepele 23cm. Potom nějaký ten vykošťovák ten stačí obyč. Výborná ocílka je Dickoron, ta samá, ale v hezčím provedení je Ehrenstahl. Podívej se sem, mají i supr ceny.http://heroldrezn...otreby.cz/
Upravil Kasak dne 31.03.2015 18:01
Když je hlad,je i husa dobrá.