hobr napsal:
Před X lety jsem nalovil v sudu komáří larvy a dal rybičkám do akvárka. Ryby se mohly "užrat". Zbytek larev se vylíhl a nepřejte si vidět to dopuštění. Komáři po celém bytě. Pěkně jsem to od rodičů schytal...
Mám pochybnosti, že netopýři dokáží zlikvidovat většinu líhnoucí se populace komárů. To bude asi jen zbožné přání...
Jezírko máš moc pěkné, možná bys mohl pozvat Kubu s Bobíkem, aby Ti to zkolaudovali (hlavně Bobík, má pro takové věci "cit")
Přidám jednu stavební fintu. Obloukový okraj jezírka pod folií se případně dá zbudovat z tlusté drenážní hadice přikotvené do země dlouhými hřeby. P
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Rozměry cca 12x5,5m, hloubka 1,8. Na podzim to vykopali ale už nepostavili a do jara to sjelo. Tak to museli zarovnat a je to o třetinu větší než mělo být. Je to celé v jílu, tak se to stavělo dost blbě.
Geotextilie a svařovaná FATRA folie. Ve dně dvě guly a u jednoho kraje hladinový skimmer. Z gul a skimru voda samospádem teče do štěrbinového filtru na zachycení hrubých nečistot(listí atd). Z filtru to čerpadlo meliorační trubkou pouští za rostliny po okraji. V koupací sezoně to pouštím tak na 2 hodiny denně.
Na okraji rantl cca 70cm s rostlinami. V jednom rohu plocha cca 1,5x1,5 s lekníny. Obloženo pískovcem ( tatra s vlekem). První dva roky byly v létě trochu problémy s řasami ale teď rostliny spotřebují všechny živiny z vody a řasy nezlobí.
Ryby nejsou, jenom žáby, čolci, dvě užovky a všelijaká rybničná havěť.
Součástí je také cca 6 metrový potůček.
Ve vedru se odpaří tak 3 cm za týden.
georg přiložený následující obrázek: