Resit vyber z bankomatu v USA je mozna zbytecne. Vsechno se tam da platit kartou. Potom je lepsi kurz devizy. Vyber je podle kurzu valuty. Nebo naopak? Za mesic co jsem tam byl a najel ca 8000 km, jsem hotove penize nepotreboval. Vsichni plati kartami. Jiny svet ... Platil jsem nasi debetni kartou a na dotaz zda je kreditni jsem rikal ano. Kreditka je potreba v pujcovnach. I jeden dolar lze platit kartou i ruzne automaty (parkovaci). Staci mit nejake ctvrtaky na drobne poplatky.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Ivanhoe napsal:
Resit vyber z bankomatu v USA je mozna zbytecne. Vsechno se tam da platit kartou. Potom je lepsi kurz devizy. Vyber je podle kurzu valuty. Nebo naopak? Za mesic co jsem tam byl a najel ca 8000 km, jsem hotove penize nepotreboval. Vsichni plati kartami. Jiny svet ... Platil jsem nasi debetni kartou a na dotaz zda je kreditni jsem rikal ano. Kreditka je potreba v pujcovnach. I jeden dolar lze platit kartou i ruzne automaty (parkovaci). Staci mit nejake ctvrtaky na drobne poplatky.
jinak diky chlapi za rady, vypada to ze budu muset stejne vse obejit , kdyz se to resi spise individualne... ja myslel jestli se opravdu nejaka banka na tohle nespecializuje.
schrek napsal:
Mr GS: kolik tam posilas mesicne ze to tak mas udelany? me to nechteli ty smejdi udelat prez ze bych musel mesicne posilat 100tis.
Stačí tam posílat min. 15tis/měs. ale to se stejně týká pouze vedení účtu zdarma.Když nepošleš,tak tě účet vyjde na nějakejch cca 129,- myslím.Na ostatní věci by se to vztahovat nemělo
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Myslím,že si tady někteří lidi pletou,co je debetní a kreditní karta.
Debetní je ta,na které máte svoje peníze a z nich čerpáte(běžně se jí,nevím proč,říká kreditní)
Kreditní je ta,kde máte 0,- a platíte z peněz banky,která vám povoluje určitej limit(na určitou dobu bez úroku a pak s poplatkama).Je to proto,že neriskujete hacknutí karty a ztrátu svých peněz.Karta i bankovní peníze jsou pojištěný.
Mě to bylo doporučeno právě na platby v zahraničí.
...možná někteří z vás znají např. ty bosenské i jiné techniky...dej kartu do okýnka a nadiktuj pin No a s tímhle nemusíte mít tolik strach.
Od tý doby vždy platím v zahraničí kreditkou a až se vrátím,tak to přes můj účet zalepím.Mám 50dní bezúročný období-taky Raiffeisen
Dokonce dávají nějaký úrok za použití kreditní karty,takže když to do 50ti dní zaplatím,tak se to vždycky ještě vyplatí...ikdyž úrok je samo směšný
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
To je sumak. Mam vybery z ATM vsech bank zdarma bez omezeni.
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Mr GS napsal:
Myslím,že si tady někteří lidi pletou,co je debetní a kreditní karta.
Debetní je ta,na které máte svoje peníze a z nich čerpáte(běžně se jí,nevím proč,říká kreditní)
Kreditní je ta,kde máte 0,- a platíte z peněz banky,která vám povoluje určitej limit(na určitou dobu bez úroku a pak s poplatkama).Je to proto,že neriskujete hacknutí karty a ztrátu svých peněz.Karta i bankovní peníze jsou pojištěný.
Mě to bylo doporučeno právě na platby v zahraničí.
...možná někteří z vás znají např. ty bosenské i jiné techniky...dej kartu do okýnka a nadiktuj pin No a s tímhle nemusíte mít tolik strach.
Od tý doby vždy platím v zahraničí kreditkou a až se vrátím,tak to přes můj účet zalepím.Mám 50dní bezúročný období-taky Raiffeisen
Dokonce dávají nějaký úrok za použití kreditní karty,takže když to do 50ti dní zaplatím,tak se to vždycky ještě vyplatí...ikdyž úrok je samo směšný
Presne tak to je a funguje. U delsich cest je jenom potreba hlidat financni limit kreditky a prubezne pres internetbanking pripadne dobijet kreditni limit z uctu, aby nedoslo k vycerpani. Jinak muze nastat ostuda pri placeni.
Upravil Ivanhoe dne 26.06.2015 01:18
naprcccs, ozvi se mi třeba přes FB, bankovnictví je můj koníček
abys nemusel řešit měnu, tak je ideální účet, který ti umožní platbu za středový kurz asociace - zkráceně - dobrá je citibank, ale bude se stahovat z retailu, a pak unicredit bank. u obou jsou to jiné měny a karty jiných asociací (visa vs mc). mám obě (a k tomu další banky, jako polskou žumpu mbank a podobně).
ideální kombo bych viděl UCB Premium CZK + EUR, zlatá debetka a kreditka, vše zdarma i se slušným cestovním pojištěním
Já mám od Zuna účet+ s výběrem v zahraničí zdarma. Chtějí za něj asi 70 Kč měsíčně, ale pokud zaplatíš kartou (debetní) alespoň 3000 měsíčně, máš ho zdarma.
mBank se přetahuje s GE o suverénně nejhorší kurzy, to v zahraničí může použít jen masochista či jen občasný výletník za hranice.
Zvláště kurzy mimo Euro jsou katastrofou, klidně až +8%.
Visa v poslední době hrubě rozšířila kurzový spread, takže přestává být zajímavá.
Osobně mám kreditku Cetelem, ta má kurzy MasterCard (cca 0.5% nad střed) a ještě mi za palivo vrací 4% (to ale vzhledem k regulaci EU asi dlouho nevydrží).
Díky kurzu je vhodná i na ostatní nákupy, jako bonus si místo 4% vratky na palivo lze vybrat 3% za platby na Internetu, 2% za všechny nákupy nebo všechny výběry z bankomatu (i v zahraničí) zdarma.
Stojí 49 Kč měsíčně, ale když ji splatíš před výpisem je zdarma. A zdarma je i když ji nepoužiji (výborné jako záloha).
Na výběry v zahraničí mám Unicredit. U-konto lze s jednoduchou podmínkou obratu 12 000 Kč/měsíc mít zdarma a v ceně jsou výběry z bankomatů zdarma i v zahraničí a druhý účet v jiné měně.
Ten mám eurový, plním ho přes Valutomat kurzem o něco lepším než střed a při výběru jiné měny v zahraničí (který je zdarma) je použit kurs MC.
Podobně výhodné (jen pro danou situaci, jinak nic moc, např. Europlatba u UCB za 250 Kč!!!) je v ČR již jen pár (jeden, dva) prémiové účty u velkých bank, ale mají horší podmínky pro "bezplatnost" účtu.
No a pak jsou ještě ve hře účty u zahraničních bank, ale to je jiná kapitola...
Zuno není špatné, jen je třeba počítat u Eura s marží banky (odhad 2%) a u jiných měn ještě marži vydavatele karet (odhad 0.5% u MC, až procenta u Visa).
Podobně má výběry zdarma i Equa, ale zkušenosti některých uživatelů (já ji nemám) hovoří o "bulharské konstantě" a tedy platby i výběry jsou díky výslednému kurzu ještě horší.
Raiffeisen bank - eKonto komplet - platba 129,-/měs.
- min. obrat na účtu 15000,-/měs
- vedení účtu ž v 9 měnách - zdarma
- kreditní a debetní karta - zdarma
- výběr ve všech bankomatech v ČR debetní i kreditní kartou - zdarma
- výběr ve všech bankomatech v zahraničí debetní kartou - zdarma (Exotiku jsem
nezkoušel, ale Evropu a USA ano)
- platby debetní i kreditní kartou doma i v zahraničí - zdarma
- platby přes internet - zdarma
- vklady na účet - zdarma
- vedení hypotéčního účtu - zdarma
Není tedy problém nafutrovat účet cizí měnou ve "výhodném"kurzu doma a když na něm třeba dojdou peníze použít debetní kartu pro výběr hotovosti v cizí měně zdarma. V kurzech nemají nic zásadního proti jiným standardním bankám.
Mě to naprosto vyhovuje doma i v zahraničí
Upravil Ivanhoe dne 25.08.2015 19:31