bluesbery napsal:
Po konzultaci s tremi(a) pedagogy je spravne "mě"
To je aspon tema na dlouhe zimni vecery, misto politiky..
Nechce se mi věřit, že by se tři matematici mýlili, ale stále si pamatuji, že se to stalo i mně (čili komu, čemu - 3. pád), a tím pádem by tam mělo být em, en a e s háčkem...
Základní pomůcka zní, použít jako vzor druhou osbu, tj. ti, tobě, tě, tebe. Ony si ty tvary odpovídají.
- tobě -> mně
- tebe -> mne
- tě -> mě
- ti -> mi
- tebou - mnou
Správná zábava dobrodruhů, tvrdejch motorkářů ? Nikoliv pivo, ženy a muzika, ale hádání se o jedno písmenko, jak brejlatý zapocený tlusťoši v první lavici...sím sím paní učitelko, takhle to má být správně, že ano ?!
petrtuma napsal:
tak ono to bylo trochu složitější jelikož motorka je dotažená z Francie tak nemá technickou atd. a řekl jsem si že ji přihlásím až na jaře jelikož teď už bych skoro nic nenajezdil a chtěl jsem se jet jen kousek projet, po vesnici jen...a jelikož v nádrži když jsme ji přivezli nebyl téměř žádnej banzín tak jsem tam chtěl krapet dolejt, aby mě to někde nenechal ...
To tedy musí být sakra velká vesnice když jsi se chtěl "kousek projet a bál jsi se že ti dojde benzín".Vždyť jsi v prvním příspěvku psal že tam byly dva litry...
Kraftrad napsal:
Správná zábava dobrodruhů, tvrdejch motorkářů ? Nikoliv pivo, ženy a muzika, ale hádání se o jedno písmenko, jak brejlatý zapocený tlusťoši v první lavici...sím sím paní učitelko, takhle to má být správně, že ano ?!
Zima je tu!
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
petrtuma napsal:
Ahoj všichni potřeboval bych poradit mám teď nově motorku honda hornet CB 600 F. rok výroby 2012. A povedlo se mi do nádrže nalejt místo benzínu naftu. V nádrži mohlo být tak cca 2 litry benzínu a já tam z kanistru nalil tak 2 litry nafty.Motorka jsem nastartoval a po chvilce mi začala chcípat a z výfuku se začalo hulit hrozně moc....jaký navrhujete postup aby nedošlo k větší škodě než do ted...samozřejmě motorka žádnej karbulátor,má přímý vstřikování....z motorky dostat všechnu benzín a naftu a co střiky??? prosím o poradění co s tím? moskrát děkuju i kdyby jste mi mohli doporučit někoho kdo by mi to udělal a případně kolik si mám připravit?
Dolej nádrž do plna benzínem a neřeš. Posrat se nemá co, leda nějakýmu Greenpeacákovi z toho praskne jitrnice až tě uvidí hulit. Kdysi jsem na benzínaftu jezdil, když na to byly zdroje ze servisu (vypumpovaný nádrže od blbů co tankovali benzín do koktávek TDI). Zhruba 1l nafty v 5l benzínu, ačkoli smrdí jako nafta, tak funguje jako benzín a jezdí úplně normálně. Teď s tím vysokým poměrem nafty ve vstřikách to asi nebude chtít moc chytit, tak až to doleješ, tak to nejlíp roztáhni na laně. Kdyby dlouho nechytalo, vytoč a vypucuj svíčky.
j_a_k napsal:
Základní pomůcka zní, použít jako vzor druhou osbu, tj. ti, tobě, tě, tebe. Ony si ty tvary odpovídají.
- tobě -> mně
- tebe -> mne
- tě -> mě
- ti -> mi
- tebou - mnou
Ano, tato pomůcka je 100% správná, takže upozornění na chybu bylo oprávněné a 3 pedagogové se mýlí. Tečka.
Ale k tématu - já bych to tak neprožíväl. Kamarád kdysi natankoval u Balatonu do Yamahy TDM plnou nádrž nafty, dojel za vesnici a skončil. Pomohlo vypuštění nádrže a nalití benzínu, byli jsme na dovolené a bylo nutno to řešit improvizovaně a hned. A fungovalo to. Nevím ovšem, jestli tu nehraje roli karburátor či vstřikování.
Svaťo, na tvem byvalem XC 90 se mi podarilo kdysi natankovat ke 30 litrum nafty co byla v nadrzi, dalsich 30 l benzinu.. Nebyl odtah ani hadickou se mi nepodarilo benzin vycucnout, tak jsem do nadrze prilil 2l motoroveho oleje, abych ten benzin promastil... Auto jelo, vykon nikde, ale kazdych 20 km jsem " dotankoval" naftu a po cca 80 km se uz auto chovalo normalne a prestaly i hlasky na displeji.. Statecne Volvo..
Upravil bluesbery dne 27.10.2015 18:07
Kluci má někdo Hornetta CB 600 F,rok výroby 2012, potřeboval bych kdyby mi někdo vyfotil skřín s pojistkama, jelikož já mám ten popisek na skříni smazanej,tak se chci ujistit že jsou tam daný správný pojistky děkuji klidně mi to pošlete nebo napiště do zpráv