Obyčejné věci jako olej, filtry uděláš bez větších obtíží. Horší bude, pokud ti na motoru něco odejde např. alternátor, startér atd. Díky téměř položenému motoru a minimu volného místa se jedná o značně náročné práce. Viděl jsem jsem jedno pěkné Ačko, ale mělo kompletně zrezlý výfuk. Běžný výfuk na něj není moc drahý, ale přední díl se dodává jen s katalyzátorem a svody dohromady a stojí od 16 tis. nahoru. Stejně tak plastové zakrytí celé podlahy neulehčuje servis např. při výměně brzdových trubek a lanovodů které dost silně reznou a praskají.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
LORD napsal:
Automatu bych se nebal, nema se na nem co po.... Ja jezdim s automatama cca 20 let a nikdy jsem s nim nemel problem a ani neznam nikoho ze by s automatem resil problem. Driv ti umre motor nez automat. V 90letech mi spousta lidi kdyz zjistili ze mam automat tvrdili ze je to na ho... A ze by to nikdy nechteli a kdyz jsem se jich zeptal jestli s tim nekdy jezdili tak vsichni rekli ne, ale nechtel bych to dnes v mem okoli jezdi s automatem temer vsichni a kazdej ti rekne ze by uz manual nechtel
Tak v mem okoli par lidi opravu automatu řešilo.Byla to třeba starši audi A8 a oprava tenkrat byla za 60000kc.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
No nevím jak až přícházíš do kontaktu s lidma co jezdí v automatu i řekně za akčním radiusem dnešní výměny vozu. Samozřejmě se automaty zdokonalují, ale to dnes znamená po pár letech smrt. tak třeba Tuareg, land rover, do toho si dáš výměnu měchů...a maš ojetou Yaris. Ale je pravda že jsem v automatu jezdil a je to fajn. Nedivím se lidem že je kupují.
Jo abych taky přidal svoují trochu do mlýna. Osobně mám Nissana Micru.
Vozím děti ze školky- 3 km. Stačí mi to, a defotmační zony se snažím nahradit hlavou. Ano bohužel jen svojí, ale to často stačí i za druhého.
K věci. Chtěl jsem auto co přijdu nastartuju a jedu. Starý krám, za několik let výměna oleje a navíc jen oba rejdové kuláky. Nic víc. A pujdu zase do japonce.Taková Yaris.
Už se mi děti do Micry nevejdou.
Vše má své- japonci dražší díly- zase jich tolik nepotřebují. A mít prachy koupím SUV nějaké menší- kvůli lepšímu nastupování.
Vše je jen o možnostech, nedivím se těm co můžou že si dopřejí komfort, co si vezmou prachy do hrobu? A ohleduplnost měli naučit rodiče, ne auto.
Upravil Waltr dne 31.10.2015 08:00
jencekgs napsal:
Kamarad ma A od MB (ten stary) a ma zkusenost je, ze je to nepohidlnejsi jak yaris a s moji fabii se to neda vubec srovnat. Ten podvozek v Acku je tak tvrdej az to pekne neni. Do nemecka asi ok, ale na nasich cestach je to hnus. A to srovnavam vsechno stare vrany kolem roku 2000.
Ať udělá péra a tlumiče a uvidí jak moc se to změní.Taky nám to skákalo jak koza když se koupil.Kolem kiladeset to bylo i s adrenalínem jak to uskakovalo kam chtělo s fabkou ani yarisem to srovnat nejde to auto je úplně jinak stavěné a má své plusy i mínusy,ale když do mojí hučím aby si po 9 letech konečně koupila auto nové,nechce o tom ani slyšet,ta sním snad i umře.
Co se týče automatů tak znám jen lidi co je mají v džípech. Tam je jasný plus. V automatu jsem jel jen v nich (Dodge, HMMVW apod), ze zvyku jsem kolikrát zmáčkl brzdu jako spojku :-D.
Jediné co jsem slyšel nadávání na automat bylo na úzké parkování do kopce podélně. Že prý je to očistec (na diskuzi 5008 ohledně zabírání motoru)
Dneska uvidíme. Domluvil jsem hlídání malého po obědě a jede se do Áček na čumendu
3/6 Marines SEMPER FI
Tyto auta asi patří k tomu nejlepšímu, bohužel v té době kdy jsem ho kupoval, byl problém sehnat nějaké pod 70 tis. Zde nemůžeš šlápnout vedle, stačí si jen pořádně prohlédnout konkrétní kus a nebát se odmítnout nějaký vnucovaný krám. dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Naštěsí té mé manželce stačí jedno auto, nepotřebuje druhé. Po dobré zkušenosti s Korejci padla volba opět na šikmooké - Sportage. Rozhodlo 7 let záruky, vysoký posed, bezpečnost a měkké překonávání výmolů. Příjemně i mě to auto překvapilo, rád s ním jezdím.
Ještě mě potěšila doktorka, když mi doporučila 2dc vína denně. Tak jsem začal s léčbou hned ráno a je mi fajn!
https://www.zonerama.com/rop1