Francek napsal:
No silnici budu jezdit to jo ale taky ty horší šumavské okresky 3 třídy.Takový klikatice zaplátovaný atp.Státní silnice taky ale míň.Tak z toho důvodu uvažuji o 800gs.Nejsem žádný velký polykač kilometrů- cestovatel.Ty moje záda
Jezdím kratší trasy ale častějc.Roční nájezd tak 4- 5000km.
Na to je lepší RT nebo F800ST...zbytečně se budeš **** s GS,když chceš jezdit po silnici a je jedno jak zaplátovaný.RT je na to dokonalý...a jestli chceš něco fakt jen na takový popojíždění pro zábavu a žádný cestování,tak holý R nebo F800R.
Jestli ti jde fakt o zábavu a ne o pozérství,že máš GS,tak si vyzkoušej výše jmenované a dáš mě zapravdu.
Každej pachtí po GS,že je to nejlepší motorka...a je...ale jak pro koho a jak na co
Já nejezdit off,tak mám dávno RT,protože na silnici je to prostě LEPŠÍ
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Chlapi ma tu poznajú, mám najazdené 145tis. a takmer žiadny problém. Teda stým motorom určite vôbec žiadny. To stým plávaním mi to tiež nejde do hlavy, mne to nepláva ani pri +150 ale jazdíme vo dvojke, ale zase na drapákoch.
Díky za typ ale o pozérství určitě nejde.Ta 1200 gs nebo 800 gs se mi fakt líbí.U mně to není jen o užitné hodnotě.Prostě mám z jízdy radost a z motorky taky.
A jak jsem psal výše.1200gs jsme měli se synem a ten delší výlety dělal.Rumunsko,Itálie atp.Pak musel bmw ze soukromých důvodů prodat a mně se po ni stýská.I se mi na ní dobře jezdilo a HLAVNĚ mi vyhovoval průběh motoru.Vím je to motorka na delší trasy ale motat se s ní lze taky po silnicích horší kvality.Jen mi příjde ta 800 taková mrštnější.Někdo může namítnout,že na to moje popojíždění stačí xt 660r nebo transalp 700.Já se chci ale svést ne jenom jet
Upravil Francek dne 06.01.2016 18:18
Tak ty se ptáš,jestli je lepší 800 nebo 1200 (úplně odlišný motorky ) a argument pro nezvolení RT pro silniční výlety máš- "chci se svést a vyhovoval mi průběh motoru"
Promiň,nechal jsem se na chvíli unést a napadlo mě,že když se někdo zeptá na GS fóru,tak chce opravdu rozumně a logicky diskutovat a ne,že chce jen poklábosit s pošťákem
Mě se to jeví jako,že máš vybráno a ptáš se jen,aby řeč nestála...
Ale chtít od ostatních porovnat,jestli je zrovna pro tebe lepší 8 nebo 12GS je trochu blbost,ne?
...Tak aspoň,žes nezaložil další vlákno
Francek napsal:
Ahoj jsem tu úplně novej ne však v rodině BMW.Oživím trochu vlákno........nechci zakládat další
Mám možnost koupit bmw f 800 gs (mám ji u nosu) ale rok 2008.Je v podstatě od prvního majitele,když nepočítám motosalon BMW(předváděčka 2000km) v Německu.
Motorka má najeto poctivých 17 500km a super výbavu.Všechny svolávačky udělány.Jetá pouze silnice.Motor běží jako hodinky bez pazvuků.Motorku majiteli dovezl můj kamarád co ji i celou dobu ve své motosalonu i servisoval.
Docela mne láká ji koupit.Ale po tom, co se všude dočítám o problémech prvních ročníků 2008/2009 tak jsem z toho celkem na rozpacích
Před časem jsme vlastnili 1200 gs/2006 a spokojenost.Je to alternativa,že se k ní vrátím nazpátek.To byl i původní plán.Teď mám v hledáčku jednu 1200gs/2005 z Anglie doložených 45 000km i servis.Jeden majitel v Anglii.Svolávačky zatím neprovedeny.Motorka je v ČR od roku 2011 a majitelá 2.Viděl jsem ji i slyšel a OK.
A babo raď co teď jakou z nich vybrat Možná rozhodne až se na 800 svezu.Nikdy jsem na ní nejel.
Spíš se mi zdá 800 jako rizikovější volba.Cenově jsou na tom obě +- stejně.Terén nebudu jezdit žádný.
Dík za každý názor.
Nenene.Spíš jsem se ptal z pohledu rizik poruch do budoucna na 800 gs /2008(17 500km)nebo 1200Gs/2005 kterou zvolit.Oboje mají pravidelný servis.
Upravil Francek dne 06.01.2016 20:44
Kámoš má 800 GS 2008 od novoty a poctivě servisované u Ciryla, aktuálně najeto jen něco kolem 15 tis. a začal mu srát olej pod hlavou... Nevím jestli byl na svolávačce, ale těch reklamací na 2008 bylo více.
Jinak určitě dobrá mašina, jen počítej že je dost vysoká.
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
pavlos84 napsal:
Kámoš má 800 GS 2008 od novoty a poctivě servisované u Ciryla, aktuálně najeto jen něco kolem 15 tis. a začal mu srát olej pod hlavou... Nevím jestli byl na svolávačce, ale těch reklamací na 2008 bylo více.
A je to urcite pod hlavou . Neni to jen pod vikem ventilu..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
za mne asi toto - par motoru kuklo ale epidemie se záhadně zastavila :-) neviděl bych to jako zásadní problém, rozdíl mezi 1200 a 800 je ten že 800 je motorka a 1200 je auto :-D 1200 je pohodlná, sedí na silnci jak přibitá jede jak z praku ale mně osobně na tom nebaví jezdit - 160 za chvilku a bez emocí a větru ?? 800ku rozmotáš , motor zaskučí vítr tě chce zabít už od 120ti :-) to je přece motorka ne ? a jede to jen v otáčkách nad 6000 jak má motorka jezdit je uřvaná , taková naprdlá na tom jezdit prostě baví o šotolinách ani nemluvím - na 1200 i připadám jak v obchodáku na eskalátoru :-)
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
milanek napsal:
za mne asi toto - par motoru kuklo ale epidemie se záhadně zastavila :-) neviděl bych to jako zásadní problém, rozdíl mezi 1200 a 800 je ten že 800 je motorka a 1200 je auto :-D 1200 je pohodlná, sedí na silnci jak přibitá jede jak z praku ale mně osobně na tom nebaví jezdit - 160 za chvilku a bez emocí a větru ?? 800ku rozmotáš , motor zaskučí vítr tě chce zabít už od 120ti :-) to je přece motorka ne ? a jede to jen v otáčkách nad 6000 jak má motorka jezdit je uřvaná , taková naprdlá na tom jezdit prostě baví o šotolinách ani nemluvím - na 1200 i připadám jak v obchodáku na eskalátoru :-)
Krásně popsané, ve zkratce: auto, auto bezstřechy, 1200, 800, cross, šlapačky a raketa v ...
Tím nechci urážet další značky, reaguji pouze na dotaz vlákna.
milanek napsal:
pavlos84 napsal:
A je to urcite pod hlavou . Neni to jen pod vikem ventilu..
může to být pod víkem ventilu, osobně jsem to neviděl... On mi tehdy řekl pod hlavou.
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
pavlas84:"Kámoš má 800 GS 2008 od novoty a poctivě servisované u Ciryla, aktuálně najeto jen něco kolem 15 tis. a začal mu srát olej pod hlavou... Nevím jestli byl na svolávačce, ale těch reklamací na 2008 bylo více".
Mimochodom keď je servisovaná motorka u Ciryla. Tak tie zvolávačky čo boli na model 08-09 by mali byť predsa urobené. Keď robia servis automaticky im vyhodí veci čo mali byť na moto urobené a ak niesu, tak ich predsa spravia. Aspoň v seevise v Maďarsku to tak bolo.
Takto vznikajú reči. Asi to takto nejak vzniklo aj s tým sipaním motorov pri tých osemstovkách. Jedna baba povedala. A jeden čo to len počul to tu napísal. A skúsenosti žiadne!!!
pavlos84 napsal:
cyril není autorizovaný servis takže ta motorka nejspíš žádnou svolávačku neviděla a s těmi neduhy jezdí pořád.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
pavlos84 napsal:
cyril není autorizovaný servis takže ta motorka nejspíš žádnou svolávačku neviděla a s těmi neduhy jezdí pořád.
Cyril sice nedělá svolávačky,ale taky to není de.bil a žádnej haj.zl...své zákazníky o svolávačkách informuje,stejně jako o tom,kam si kvůli ním musí zajet To,jestli si tam zákazník zajede nebo ne,už je na každým zvlášť.