kim napsal:
Toto je sice na 1150 a je tam z podstatného ho.no ale možná když pohledáš někde na YT tak něco najdeš co prospěje
Tady zhruba vidíš co z toho zůstane po rozborce-jak když couvne na minu YouTube Video
Zdravím,
určitě je hned něco špatně když při vypnutí spojka ztichne a jinak rachtá? Vždyť je to hroch a na něm všechno rachtá včetně suché spojky. Tak teď taky nevím.Po výměně vám to přestalo dělat??
Bavíja sa dvě vlaštovky a jedna praví
téj druhéj: "Bude chcat." "Jak to
poznáš?" "Lidi na nás čumíja."
Ano je to špatně. musí byt ticho. suchá spojka není suchá jako u Ducati. BMW jede jako auto tudíž jedna lamela a to musí byt ticho
... servis a diagnostika BMW Motorrad
serif napsal:
Zdravím,
určitě je hned něco špatně když při vypnutí spojka ztichne a jinak rachtá? Vždyť je to hroch a na něm všechno rachtá včetně suché spojky. Tak teď taky nevím.Po výměně vám to přestalo dělat??
Samozřejmě je něco špatně. Lamela je suvně na drážkové hřídeli (vstupní hřídel převodovky) a jestliže je tam nějaký "rachot", tak je buď drážkování "vymačkané" nebo je na hřídeli vadné ložisko. Když je drážkování vymačkané, tak hrozí protočení hřídele v lamele spojky. Když je vadné některé ložisko, tak může v krajnosti dojít až k velmi slušné destrukci převodovky. Zrovna teď jednu takovou převodovku na R1100 dávám dohromady - můžu ti nafotit detail poškození, jestli chceš.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak to je teda hezký Můžete mi ještě poradit kde kupujete součástky,díly (r1100gs) spojku,ložiska,zrovna sháním i palivový filtr. Nejlépe pokud to jde sehnat vše na jednom místě. díky
serif napsal:
Tak to je teda hezký Můžete mi ještě poradit kde kupujete součástky,díly (r1100gs) spojku,ložiska,zrovna sháním i palivový filtr. Nejlépe pokud to jde sehnat vše na jednom místě. díky
z vlastní zkušenosti můžu potvrdit diagnózu odborníků. U mně před pěti lety stejný projev a bylo to ložisko. Na doporučení jsem nechal vyměnit i ostatní ložiska a gufera, a stálo to necelých 17 000 Kč (u Žlábka).
Řeknu ti to takhle. Nech si to udělat u Tondy nebo servisaka. Díly používají originální za normální ceny, fakt tomu rozumí a budeš mít jistotu, že je to udělané dobře. Ono málo který díl jde nahradit v replice, určitě ne některá ložiska a velkou část gufer. Co se týká spojky, tak ta je opravdu Sachs, na jejich stránkách si najdeš čísla dílů nebo sady a někteří prodejci autodílů je nabízejí za zajímavé ceny. Otázkou je ale možnost jejich dodání, protože letos jsem spojku sháněl (na 1150) a po dvou odpovědích, že není, a to ani u dodavatele v Německu, jsem ji objednal přímo od německého prodejce, ale za skoro běžnou cenu. Na originálních dílech můžeš něco málo ušetřit u jezka http://www.adv1.cz/ , ale zase takový rozdíl to není. Zbytek je na tobě, udělat to šikovný člověk může sám, ale musí mít na to kvalitní nářadí, prostory a umět improvizovat tam, kde je potřeba použít přípravky. Já třeba spojku vyměnil sám, ale tekoucí rozvodovku jsem si nechal udělat u Tondy, protože jsem to už pro sebe považoval za technologicky složité a navíc mi odkontroloval všechny díly a doporučil co vyměnit a co ne.
servisak napsal:
Od 1.2 .2016 prestavam opravovat motorky budu zubarem vse najdu na Youtube .
Sakra kdo je od kolotocu at se nesere do houpacek.
S tím se dá souhlasit . Ty videa mají za úkol slabšího jedince odradit a ty odhodlaný aspoň připravit na to že s motykou a sekyrkou to fakt půjde blbě (tím se nikoho nechci dotknout)
serif napsal:
BMW?
Na těchto stránkách se prostě nemůžu dohrabat k seznamu dílů. ???
Stejnou zavadu mas zrejme i ty. Tohle je ted posledni vysupana prevodovka na 1100. Tohle je lozisko ze vstupni hridele vzadu u spojkoveho mechanizmu.
servisak přiložený následující obrázek:
Za mě doporučim na nahradní díly origo díly www.partacus.de , je určitě o třetinu levnější než BMW... Nevím jaký má kdo zkušenosti, ale já byl spokojen...
servisak napsal:
Stejnou zavadu mas zrejme i ty. Tohle je ted posledni vysupana prevodovka na 1100. Tohle je lozisko ze vstupni hridele vzadu u spojkoveho mechanizmu.
Ahoj. Muzes to prosim nafotit komplet jaky jsi tam resil problem a jak to vypada? Moc diky