TomasTT napsal:
Vodnik: já ty ceny nedělám, nicméně když jsem si to chtěl nechat vyrobit z kompozitu (aby to vydrželo jako ochrana při pádu, není to dělané na efekt ale vydrží to pád do kamení - ten plast je houževnatý a uprostřed skoro centrimetr tlustý), tak kalkulace vycházely při 10-20ks sérii na dvojnásobek. Touratech si na to vyrobil formu. Jestli vůbec tušíš, kolik forma stojí, tak si spočítej kolik to bude stát při prodeji třeba předpoklad 100ks (něco pochopitelně stojí materiál, práce, zařazení do katalogu atd).. 900Kč bez DPH za jednu stranu mi nepřijde drahé. Podívej se na cenu plastového krytu ventilového víka BMW například a to se vyrábí v desetitisícových sériích. Ale ano, zamyslel jsem se a radím ti - nekupuj to, nebyl bys spokojený.
Dík za osvětu, dovedu si představit kolik stojí forma na vylisování gumy, ty to nazýváš kompozitem, trochu nadneseno, ale určitě se to líp prodá...
Je spousta majitelů BMW, co si myslí, že čím víc doplňků vod TT, tim víc jou IN. Dyž neví co s penězma, za nesmyslně drahý doplňky, ale hlavně aby tam bylo TT, je to jejich věc....
Vod TT mam akorát držák na navigaci za dvaapůl. Na pohled vypadá dobře, ale za jízdy přez něj mam gumicuk, protože ty táhýlka vydávají zvuky, jako dybych měl vylágrovanej motor.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
Vodnik: kdyby sis přečetl co píšu pořádně, tak bys věděl, že jsem si chtěl nechat vyrobit ty kryty (byl to můj nápad - nikoliv německý) u nás, u českých firem z KOMPOZITU. To znamená z uhlíkovo-kevlarové tkaniny laminované do formy. Tomu se neříká guma ale kompozit. Není to křehké jako laminát nebo "karbon" a je to hodně pevné. Dělají se z toho kryty na rallye motorky a auta apod.
Touratech ten výrobek dělá vstřikováním do formy v malosériové výrobě. Ten kryt není gumový, je to z poměrně tvrdého plastu ale ne z gumy. Jde to ohnout o 90° bez zlomení, přesný typ plastu neznám.
Jestli ti držák TT vydává nějaký zvuky, tak máš něco špatně utaženýho, protože já mám těch držáků několik (na různé navigace), jezdím s tím i docela offroady a rozhodně je nemám i po letech ve stavu, že by nějak cinkaly nebo nevímco.
Co si kdo kupuje je každého věc ale konkrétně u toho krytu to je 100% funkční doplněk, který řeší probořenou nádrž advíka u lidí, kteří s tím offroad jezdí a tou špičkou pokaždé ryjí v zemi. U adventure to tak prostě je - i když máš velké padáky. V mém krytu (než jsem motorku přestavěl a nádrž prodal) jsem měl masivní vryp od skály, do které motorka spadla a i když se utrhly ty průmyslové pásky, kterými byl kryt na nádrži přilepený, nádrži se nestalo nic. Pak jsem to přilepil normálním lepidlem v pistoli (tekuté hřebíky) a dál to neřešil. Podstatný pro mě bylo, že jsem nechtěl zůstat viset někde v Maroku s dírou v nádrži a nechtěl jsem jezdit s prolomeným rohem. Jestli to dokážeš vyrábět za pětistovku v sériích po deseti kusech z tak houževnatého plastu, tak ti zařídím, že je budou brát od tebe.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, dnes ráno jsem v Sofii potkal chlapíka z Říma, který nakupuje keramiku v Asii a vybírá si moc zajímavý destinace. Jezdí takhle už 15 let, tak jste ho možná někdo potkali. Jmenuje se Alberto Rossi a právě jede do Iránu za kamarády a obchodně.
A jeho adventrue protection system je opravdu jak říká TomášTT "ochrana prověřená letitou praxí a zkušenostmi"
TomP přiložený následující obrázek:
To je u něj doma? Asi úchyl na strečku, má do toho zabalené i tu mříž a kamna nebo co to tam stojí. Ale letící písek asi umí orašplovat cokoliv, tak proč ne...
Nechtěl jsem zakládat nové téma tak vložím sem-snad to nikomu nebude vadit.... Nevíte prosím jestli ty ochranné plastové (možná gumové) kryty na nádrž-má je v nabídce třeba Wunderlich kód: 01-040-1318-0 a kód: 28060-100 které jsou pro 1150 ADV půjdou přizpůsobit i na klasickou plechovou nádrž od 1100 GS (tuším že to měl na nádrži Ondra-ale možná se pletu) PS: půjčil jsem si foto a snad se podaří vložit. Díky za reakce.
barborina přiložený následující obrázek:
Jo máš pravdu, hleděl jsem víc na obrázky než na popis, zajímavý že na tom popisu u prvního kódu 01-040-1318-0 TT OCHRANA NÁDRŽE R1150GS ADV. pro BMW R850/1100/1150GS+ADV Popis
Ochrana nádrže pro BMW R1150GS Adventure
je to na ADV a při tom se to shoduje pro nádrž na normální GS, měl jsem za to že nádrž na ADV (ta větší) je jiná než na "obyč" GS, ale asi to zaoblení rohů bude podobné. Díky. PS: čerpám s eshopu 2B Moto
Upravil barborina dne 21.01.2016 12:11
Dobře se na to podívej, ty chrániče (plastové) PŘEDNÍCH ROHŮ NÁDTŽE půjdou dát jen na ADV. Ta nádrž má ty "kapsy" širší a chránič sahá až na takový ten lem nádrže.
Ten trojdílnej chránič je gumovej a je jen jako ochrana v oblasti kolen a zipu od bundy. jde nalepit podle mého na 1100, 1150 i 1150ADV.
Tvar toho rohu u 30l je naprosto jiný než u té menší, takže to na nic jiného než na 30l použít nejde. Taky to ani nemá moc smysl, protože ty rohy vyčnívají právě u 30l verze. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...