Tak moment.... jsem otevreny pro kazdou kritiku, ale to co petr305 tady komunikuje neni spravne. Ke kazde cene pisu ze je to netto bez DPH. A kazdy kdo aspon chodil do skoly tak vi, ze se DPH dovazi tam, kde se motorka take prihlasi, a ne tam kde se koupi.
Brnojack gratuluji k nove GS, a preji mu samozrejme hodne spokojenych kilometru.
Ja sam jezdim firemni Adventure. Soukromne od pristiho roku zase neco jineho
Honzo,nemám jedinou představu,kolik členů tohoto fóra chodilo do skoly a jak jsou na tom se vzděláním,stejně jako tu představu nemůžeš mít ani ty,proto mne zarazí,že všichni měli pochopit tebou uvedenou cenu netto. Já jsem se na cenu informoval,takže jsem měl důvod napsat,že to neni az taková hitparáda,kdyz se pricte DPH.Stejně tak to napsal i Servisak,který je zřejmě v obraze dle jeho příspěvků. Špatně na tom bylo,že Brnojack se to dozvěděl až z mého příspěvků,což jak uznas není má vína,ale tvůj neprofesionální přístup. Když budu předpokládat,že mezi vámi proběhla nějaká konverzace před zasláním zalohy,tak je ještě zarážející,že to stále Brnojack netušil. A v dobre víře si ještě objednal za pár stovek navi a zaruku. No když sehnal GS za 13350,tak se mu ani nedivim A bylo by blahove si myslet,ze tys nevedel,ze nema ani páru o DPH v Rakouskul!! Ale kseft je kseft,coz?Myslím si,že zde byl prostor k mé kritice
Upravil Pitrs dne 30.10.2015 14:28
No tak všechny spekulace o doplatku na úřadu se nepotvrdily dnes jsem vzal fakturu za motorku a COC dokument a zašel tam z 80 000Kč v kapse a zaplatil pouze 500Kč poplatek a to je vše tak nevím kde je chyba a pokud mam dobré informace tak depozit 2760€ je vratný po zaslání kopie velkého technického průkazu tak čekám z které strany přiletí DPH ale asi už z žádné u mne dobrý koupím i boční kufry letos doufám
Brnojack napsal:
No tak všechny spekulace o doplatku na úřadu se nepotvrdily dnes jsem vzal fakturu za motorku a COC dokument a zašel tam z 80 000Kč v kapse a zaplatil pouze 500Kč poplatek a to je vše tak nevím kde je chyba a pokud mam dobré informace tak depozit 2760€ je vratný po zaslání kopie velkého technického průkazu tak čekám z které strany přiletí DPH ale asi už z žádné u mne dobrý koupím i boční kufry letos doufám
To by jsi měl moc dobrej kup.. držím palce.. co ta fotka? Kdy se pochlubíš? :-) Pokud máš Google+ pak to nahrej tam a tady to sdílej, a nebo picassa.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
petr305 napsal:
Honzo,nemám jedinou představu,kolik členů tohoto fóra chodilo do skoly a jak jsou na tom se vzděláním,stejně jako tu představu nemůžeš mít ani ty,proto mne zarazí,že všichni měli pochopit tebou uvedenou cenu netto. Já jsem se na cenu informoval,takže jsem měl důvod napsat,že to neni az taková hitparáda,kdyz se pricte DPH.Stejně tak to napsal i Servisak,který je zřejmě v obraze dle jeho příspěvků. Špatně na tom bylo,že Brnojack se to dozvěděl až z mého příspěvků,což jak uznas není má vína,ale tvůj neprofesionální přístup. Když budu předpokládat,že mezi vámi proběhla nějaká konverzace před zasláním zalohy,tak je ještě zarážející,že to stále Brnojack netušil. A v dobre víře si ještě objednal za pár stovek navi a zaruku. No když sehnal GS za 13350,tak se mu ani nedivim A bylo by blahove si myslet,ze tys nevedel,ze nema ani páru o DPH v Rakouskul!! Ale kseft je kseft,coz?Myslím si,že zde byl prostor k mé kritice
Ono to zas tak jednostranně nevyzní. Pokud by to byla cena "brutto", tak by přece nemusel platit deposit (kauci) a mohl uplatnit odpočet následně i doma (uplatnit odpočet v Rakousku, poté přiznat DPH u nás a následně odpočet - pokud by kupoval na firmu). Pokud kupoval jako fyzická osoba, tak ho mělo trknout to depo.
Dále si myslet, že DPH při registraci nového dovezeného vozidla vybírá magistrát nebo městský úřad, je fakt neznalost a věřím,že jack taky napíše, až mu přijde výměr na DPH a penále FÚ. Toto se dá fakt velmi lehce "vygooglit". Kdo chce, ten najde,nebo si nechá poradit. Kdo nechce.....
Motka výborná, ať jezdí
Upravil Pe3sko dne 02.11.2015 20:39
Brnojack napsal:
Fotky dodám a jak na to finanční úřad přijde ja fakturu na mzdovou učtarnu dávat nebudu a depozit mi pošlou při předložení velkého technického průkazu
Nechapu jak muzes neco udelat aniz by sis o tom neco zjistil
Jak se asi FU dozvi ze je chces o****? BMW Viden podava jako kazda firma priznani DPH na vyvoz do zeme EU je v priznani kolonka a pak se jednoduse Rakouska FU spoji s Ceskym FU, protoze se doklady v EU paruji aby nedochazelo ke kraceni dane. Nemusi te samozrejme obeslat hned, muzou se ozvat klidne za 3-4 roky a domeri ti DPH+urok+penale a k tomu ti pripomenou ze to byla tvoje povinost se prihlasit k dani. A kdyz to vsechno okamzite zaplatis nebudou te mozna trstne stihat za kraceni dane
Pokud to, ale kupujes na firmu na kterou to prihlasis tak zadny DPH neplatis
v tomto pripade budes DPH odvadet az pri prodeji
Upravil LORD dne 02.11.2015 23:36
Carpe diem
Brnojack napsal:
Fotky dodám a jak na to finanční úřad přijde ja fakturu na mzdovou učtarnu dávat nebudu a depozit mi pošlou při předložení velkého technického průkazu
Nechapu jak muzes neco udelat aniz by sis o tom neco zjistil
Jak se asi FU dozvi ze je chces o****? BMW Viden podava jako kazda firma priznani DPH na vyvoz do zeme EU je v priznani kolonka a pak se jednoduse Rakouska FU spoji s Ceskym FU, protoze se doklady v EU paruji aby nedochazelo ke kraceni dane. Nemusi te samozrejme obeslat hned, muzou se ozvat klidne za 3-4 roky a domeri ti DPH+urok+penale a k tomu ti pripomenou ze to byla tvoje povinost se prihlasit k dani. A kdyz to vsechno okamzite zaplatis nebudou te mozna trstne stihat za kraceni dane
Pokud to, ale kupujes na firmu na kterou to prihlasis tak zadny DPH neplatis
v tomto pripade budes DPH odvadet az pri prodeji
Jak to ted procitam, tak se nestacim divit.
Brnojack: jsi koupil bez dph a dph musis odvest v zemi registrace, v CR. Necekej na nic a bez to nahlasit na Financni urad v miste bydliste. Jinak z toho mas slusnou potiz. Kraceni dph neni zadna pr.el. Pokud jsi podnikatel a platce dph, tak to das ucetni, ale to by jsi asi znal. At Ti Bawo slouzi-)))
BMW 1200 GS a ///M3
Ten deposit se musi bohuzel rezervovat u firmy u i fyzicke osoby. FU v Rakousku je od 2013 tvrdsi a prisnejsi. To DPH se musi platit tam, kde se motorka prihlasi. Takze jakmile motorku prihlasis na fyzickou osobu tak musis na FU zaplatit DPH.
7 secrets to build muscles fast - www.lifeoptimizer...
Jak jsem přihlašoval moto GS LC z Německa dovezenou novou u nás.
Koupena v Německu s DPH - u nás zaplacena DPH na fin. úřadě - po zaplacení cesta do Německa s potvrzením DPH u nás a vrácena DPH německá z motorky - dojít na úřad s COC listem a českým potvrzením o zaplacení české DPH (jinak není možné moto přihlásit).
Proto nevím, jak může BRNOJACK moto přihlásit, když nebude mít potvrzení o zaplacení DPH u nás. Ale možná to nějak jde....
No teď to jde (možná ne všude), byl jsem jen upozorněn,jestli mám povědomost o povinnosti. Myslím, že to mají vychytané a spoléhají, že neplatiče vykostí.
Neznalost neomlouvá.
Dopravní inspektorát zadost přijme ale bez potvrzeni nevydá a tam jdu zítra to podat domřeno celkem za motorku 430 000 ale v plné naloží a to je někde kolem 18 500€ dle aktuálního ceníku a to měli aktuálně ještě zdražit