Jakou sirku zadni penu by jste doporucili na male gs, ted tam mam 150/70 ktera uz dosluhuje, v technicaku je ale jenom 130/80.
Premyslim jestli koupit stejnou nebo podle technicaku, bude u ty uzsi znatelny nejaky rozdil v chovani nebo je lepsi nechat sirsi?
já mam na 1100GS 140 místo 150 a kámoš říkal, že mu přijde víc vratká než ta jeho 150ka na 1150, že jde líp do zatáček, jinak je to asi jedno, už jen kvůli pojišťovně nebo cizině bych dal to co je v TP. (jenže když jsem jí potřeboval 150ka nebyla)
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958
Na podzim jsem pořídil f650gs 2005 s pneu anakee2. Dnes již mají dost a hledám adekvátní náhradu. Jezdím převážně silnice, max do 20 procent polňačka a to pouze pokud je sucho. Jezdím celoročně do práce do teploty cca 5°C. Chci gumu, která dobře sedí i na vodě. Poraďte mezi čím bych měl vybírat, popřípadě prodejce v okolí Plzeň.
Upravil vsezved dne 14.04.2016 11:56
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Pokud chces na sucho aj mokro a teren neresis, tak doporucuju Metzeler Tourance. Cena vyssi, ale perfektni najezd a drzi taky vyborne. Prodejce kolem Plzne bych asi neresil a nechal bych si to poslat odkud koli.
Měl jsem na nějakou dobu půjčený stejný stroj obutý na Tourance 2 a oproti Anakee 2 mi přišlo, že trochu hůř padaj do zatáčky, prostě jsem musel motorku trošku nutit. Potom mi přijde, že za studena si člověk musí dávat víc pozor, což teď na Anakee 2 nemusím (podotýkám že mají starší datum výroby. jsou na nich už i vlásečkový prasklinky a přitom perfektně drží). Asi do Tourance 2 půjdu, raději dám trochu vyšší cenu za větší bezpečí.
S tím servisem je to tak, že nemám, dobrou zkušenost. Před GS jsem měl maxi scooter na 14" kolech a v "Chára sport" v Plzni nebyly schopný mi vyvážit kola, že prej není potřeba. Přitom ten scooter jede 170. Tak bych raději někam do osvědčenýho pneu servisu.
Já byl přezouvat v Plzni u Pneu Hájek http://www.pneuha...
Objednali mi Mitas E-08, i když je neměli v nabídce. Dovezl jsem jim samotný kola a za dva dny jsem měl hotovo. Ty dva dny čekali než jim gumy přijdou. Obě kola mi vyvážili, ani jsem jim o to nemusel říkat. V zadním vyměnili duši, protože zjistili, že byla v minulé gumě špatně nandaná a byla na několika místech zmuchlaná.
Díky za ohlasy ohledně servisu v Plzni (i za sz)
Nedalo mi to a tak jsem zajel k tátovi mrknout na ty gumy, který mi nesedí za studena a za mokra. Trochu jsem kecal, jsou to Tourance ale bez dalšího upřesnění. Mrknul jsem ještě na DOT a trošku jsem se zhrozil. Jsou z roku 2009. Tudíž záhada proč nesedí je vyřešena. Budu vám s kvalitou věřit a půjdu do Tourance.
Upravil vsezved dne 20.04.2016 08:49