Tonda napsal:
namork1 - no na RT je ten přístup trochu horší, ale jak už potom víš, kam který šroubek patří, tak to máš rozebrané hned. Vrtulka na vačkové hřídeli na odfuk z motoru se určitě točit volně nesmí (tak jak ti už psal Servisák) - pravděpodobně bude prasklý plast vrtulky okolo toho kovového "futra", které je součástí vrtulky. Kdyby jsi chtěl, tak mám určitě nějakou "zdravou" vrtulku v dílně. Kdyžtak napiš adresu a pošlu ti ji v obálce poštou.
Super díky moc,v pátek zjistím jak na tom vrtulka je a ozvu se. Případně bych si k tobě udělal o víkendu výlet.
OK. Kdyžtak tedy dopředu zavolej. Pátek, sobota, a celé dopoledne v neděli budu pryč na motorce, ale v neděli odpoledne už budu doma.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Z obrázku dole ti to snad bude jasné. Nejlépe, když si seženeš dílenský manuál (RepROM). Při případném seřízení budeš potřebovat momentový klíč, jelikož budeš muset povolit šrouby torx + svorník hlavy, které potom musíš dotáhnout na předepsaný moment.
Upravil Tonda dne 23.01.2014 17:15
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Podle obrázku mi to je jasný a myslel sem ji to, ale jaký šrouby povolit a jak nastavit. Pravděpodobně to podstupovat ani nebudu muset protože na obou hlavách válců jsou mezery na jednom vahadle 0,06 a na druhém 0,08. Myslím si že je to snad dobrý, né.
Ahoj, mám skromný a možná pro někoho hloupý dotaz, seřízení ventilových vůlí chápu, ale axiální vůli je možno seřizovat v jakékoliv poloze pístů nebo je nutné taky při horní úvrati pístu. Díky za info.
R1200GS 08