hicks napsal:
Respirator je myslim hodne rozumnej... a logicky vyplyva z toho, co jsem psal.
Jeste bych asi po ceste vyhodil vzduchovej filtr... resp. nemit KNko, ale normalni papirak co pak vyhodis.
čoooveče tak ten vzduchovej filtr by mě vůbec nenapadnul ale když se nad tim zamyslim tak nad tim nemá smysl uvažovat protože tě tam s motorkou stejně nepustí.
Na tos přišel jak, že tě tam nepustí na motorce? A nebavím se tady o toulání kolem Zóny, mám na mysli návštěvu ( bohužel jen krátkou ) Pripjati a samozřejmě JE z baráku u 4. bloku a taky můžeš objet celou elektrárnu. Kam tě nepustí je Rosocha a přístav u Černobylu.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
hicks napsal:
Jeste bych asi po ceste vyhodil vzduchovej filtr... resp. nemit KNko, ale normalni papirak co pak vyhodis.
čoooveče tak ten vzduchovej filtr by mě vůbec nenapadnul ale když se nad tim zamyslim tak nad tim nemá smysl uvažovat protože tě tam s motorkou stejně nepustí.
tak bavime se o toulani OKOLO, ne?
Jinak vzduchovy filtry jsou snad prvni vec, na kterou si musis davat
pozor... tedy v pripade havarie. Muze to byt DOST nacucany.
jeste pred odjezdem bych se trochu napral jodem... da se to normalne koupit.. resp. v lekarne mi to objednaval
Pokud se bude "toulat" tzn. jenom jezdit kolem zóny, tak se dost najezdí na každým kontrolním stanovišti ho zastaví a bez povolení do Zóny nepustí, tak se bude muset vracet...
Já mám na mysli vejlet přímo do Zóny
hicks napsal:
Na tos přišel jak, že tě tam nepustí na motorce? A nebavím se tady o toulání kolem Zóny, mám na mysli návštěvu ( bohužel jen krátkou ) Pripjati a samozřejmě JE z baráku u 4. bloku a taky můžeš objet celou elektrárnu. Kam tě nepustí je Rosocha a přístav u Černobylu.
No co sem četl tak tě tam pustí pouze jako návštěvníka s průvodcem v autobuse/dodávce ale jestli se pletu tak budu rád vyveden z omylu.Rád bych se tam podíval a loni jsem nějaký info zjištoval takže si nemyslim že bych mlel tak uplně z cesty.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
hicks napsal:
No co sem četl tak tě tam pustí pouze jako návštěvníka s průvodcem v autobuse/dodávce ale jestli se pletu tak budu rád vyveden z omylu.Rád bych se tam podíval a loni jsem nějaký info zjištoval takže si nemyslim že bych mlel tak uplně z cesty.
to netvrdím, že meleš. Průvodce ano, bez toho to nejde, můžeš svým autem nebo v jeho dodávce. Tvoje auto, tvoje pohodlí.
zkus si počíst na www.pripyat.eu, to jsou nějací maníci, co tam organizují za 8 klacků exkurze. Je tam i pár videí a takový ty žgryndy kolem.
Nahodou jsem byl i v Cenrobylu , kdo se o to zajima, tak to mozna zajimavy bude. Pro turistu to moc zajimavy ale nebude Pripjat je jak pise Emil, v elektrarne nesmis mimo silnici,ani na travu,porad to tam hlidaj. vsude cedule radioaktivita,ta je mimochodem asi 200x vyssi nez v Kijeve.
kejda napsal:
Pokud se bude "toulat" tzn. jenom jezdit kolem zóny, tak se dost najezdí na každým kontrolním stanovišti ho zastaví a bez povolení do Zóny nepustí, tak se bude muset vracet...
o tom jsem uvazoval (inspirovan Elenou , ale nakonec jsem to zavrhnul (nehlede na ban)
a) co udelas s textilnim oblecenim
jak si ucpes napr. helmu, aby se ti tam nedostal ten radioaktivni prach?
vsude pisou .. i na tom webu, cos poslal... LEPSI VYPRAT OBLECENI V KTEREM JSI TAM BYL.
U (navic textilnich) motohadru bude sance na kontaminaci radove vyssi...
Nemluve o tom, co si na motorce muzes privezt back.
Napr. okolo Red Forest se muze jen projizdet... nemel bys zastavovat.. podle youtube to ma misty az 10 MILISv./hod(!)... takze zas az takova legrace to misty neni... neco tam musi zarit.. a to neco ti muze nalitat vsude mozne.
atd...
zase ale vzit si na sebe nepromok co pak vyhodis a ucpat helmu..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
brtnik napsal:
Nahodou jsem byl i v Cenrobylu , kdo se o to zajima, tak to mozna zajimavy bude. Pro turistu to moc zajimavy ale nebude Pripjat je jak pise Emil, v elektrarne nesmis mimo silnici,ani na travu,porad to tam hlidaj. vsude cedule radioaktivita,ta je mimochodem asi 200x vyssi nez v Kijeve.
Brtnik -- super + zavist
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
tak bavime se o toulani OKOLO, ne?
Jinak vzduchovy filtry jsou snad prvni vec, na kterou si musis davat
pozor... tedy v pripade havarie. Muze to byt DOST nacucany.
jeste pred odjezdem bych se trochu napral jodem... da se to normalne koupit.. resp. v lekarne mi to objednaval
S tím touláním kolem jsem začal asi já.Myslel jsem to tak, že se mě jíbilo projíždět tou liduprázdnou krajinou. Čím blíž k zoně tím víc opuštěných stavení, cest atd. Je to legální a nikdo tě nehoní. Do zóny se oficialně dostat je věc jiná, ale o tom už tady psali jiní. Samozřejmě proč ne.
Mimochodem dostat se dovnitř na moto neoficialně se taky dá..
Z mladické nerozvážnosti oplývám tímto zážitkem. Nicméně je to nelegální a nebezpečné. Z těchto a jiných důvodů je asi lepší zvolit návštěvu s průvodcem.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Chlapi nemáte někdo někde ten formulář-rusky (resp. smlouvu/povolení) k používání vozidla psaného na firmu nebo na někoho jiného než na řidiče....který je potřeba pro hraniční přechod do Ukrajiny? Dočetl jsem se, že to má být přeložené aspoň. do ruštiny.
díky moc
Upravil Pivos dne 07.06.2012 13:24
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Ohladne toho Cernobylu, neni to az take zle ako sa pise, zhodou okolnosti som tam bol cca 2 mesiace dozadu, tuje viac http://motoride.s...kofag.html , treba si davat pozor a mozem len odporucit, da sa chodit takmer vsade po meste duchov vid foto, mali som pri sebe dozimeter a na niektorych miestach bola radiaci vyssia a niekde v normale, treba si precitat odborne clanky a tam sa clovek dozvie pravdu ... resp. zobrat a ist sa tam pozriet je to spojene aj s prednaskou a poucenim ... pridelia vam sprievodcu ktory dohliada na skupinu a povie kde sa moze a kde radsej neodporuca ... mam aj nejake video ktore budu spracovane asi az niekedy v zimnom obdoby ...
pivos: to splnomocnenie mam a bez problemov som s nim presiel cez UA hranicu
gkar přiložený následující soubor: 2012/u/splnomocnenie.zip
Upravil gkar dne 18.06.2012 18:21
Ahoj kluci, trochu tohle téma oživím :-) tématem - "seznam míst.." jsem se prokousal, ale potřeboval bych i tak radu zkušenějších - dáte prosím někdo tip na místa, která neminout ;-) ? Výjezd z ČR nejspíše kolem Tater a cíl by byl U Leva a pak zase směrem k domovu, na samotnou Ukrajinu nebude zbývat moc času - max. dva dny :-( Zda napíšete ať to vezmu přes PL, nebo HU a RO .. rád si nechám poradit :-) Nicméně s batůžkem za sebou a Touranckách pod sebou bych větší Off nechal klidně na jindy :-)) moc děkuji za tipy ;-)
BMW R1150 GS Adventure 2002
já bych se na ukrajinu na 2 dny na touranckách s batůžkem vykašlal. na tom západě toho tolik pěknýho mimo off cesty není (ikdyž samotný UA silnice jsou už off ). Leda tak Četnická stanice na přespání.
Když si vezmeš nynější fronty na hranicích - peklo.
my jsme teď přijeli z RO přes HU a na hranicích čekačka 40 minut na slunku v 35st C tohle 2x absolvovat nechceš
Labus01: no.... když to tak čtu, tak to asi namyslim jiným směrem a Ukrajinu nechám až na to bude více dní :-) jsem si prave rikal ze pokud by bylo v okolí Leva par pěkných míst na projetí tak bych to zkusil, ale pokud nejsou... nechám na jindy :-)
BMW R1150 GS Adventure 2002