mám motobatt 3,5 roku v zimě na udržovací nabíječce a v létě když jsem nejel víc jak týden tak jsem jí přes noc hodil na nabíječku. A doteď nemám sebemenší problém. Ale taky mám známého ten se nestarala myslím že po 2 letech šlo do kopru, ale když jsem viděl jakse k ní choval tak se divím, že vydržela tak dloho, yuasa u něj vydržela 1 sezonu
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Tiez rozmyslam nad http://www.autosuciastky.biz/kategoria/moto-program/motobaterie/motobatt/motobateria-motobatt-12v-15ah-p-l-mb12u/
v tej motorke co som kupil bola bateria uplne bez elektrolytu. ani kvapka. Nechapem ako to mohlo vobec fungovat. Chlapik ju mal 3 roky. ale klasicku uz nechcem, lebo udrziavat bateriu v GS je pekne neprakticke. Alebo mate lepsi typ na bateriu do Dakar 2000?
Motobatt, mám jí 4 roky, ani jednou jsem jí nenabíjel, je fakt, že jezdím celý rok, takže se nestačí asi vybít. Kdyby odešla teď, už je to na medaili. A za těch pár korun co stojí...pche
zadanyjan napsal:
dobrý na měření elektrolytu a tím odpovídajícího stavu baterie je refraktometr nebo jak se tomu říká, mám jeden v práci a paráda změří to přesně hustotu elektrolytu a taky to dokáže změřit přesně chladící kapalinu a její bod tuhnutí
Mam to v praci.refraktometrem meram cca 35stroju. Refraktometr je super,lepsi nez tahat kapalinu do skla..a meras studenu ci teplu..vsecko jedno..staci kapka..
Ja spekulujem spravit vyvody na baterku,abych nemosel fur deklovat..akurat zasuvka mosi byt kvalitna..
Upravil lui175 dne 24.11.2016 20:38
taky mam tuhle žlutou mrchu a jsem zatím spokojen.. ale 4 roky ji ještě nemám, tak se nedá soudit.
Velká výhoda pro mě jsou ty 4 kontakty, protože můžu něco dát na jednu stranu a něco na druhou.. a vzhledem k seroucí se elektrice nemusím dokolečka odpojovat všechny kabely.
Navíc kvůli tomu mi odešla ta yuasa či jak se to jmenuje, prostě se mi ukroutily kontakty na baterce po zhruba 10. utahování šroubku a už jsem k tomu neměl kam přišroubovat kabely po zhruba roce. Tahle žlutá to nemá z toho hliníku a je to lepší a pevnější.
Do it my way...
Brko napsal:
taky mam tuhle žlutou mrchu a jsem zatím spokojen.. ale 4 roky ji ještě nemám, tak se nedá soudit.
Velká výhoda pro mě jsou ty 4 kontakty, protože můžu něco dát na jednu stranu a něco na druhou.. a vzhledem k seroucí se elektrice nemusím dokolečka odpojovat všechny kabely.
Navíc kvůli tomu mi odešla ta yuasa či jak se to jmenuje, prostě se mi ukroutily kontakty na baterce po zhruba 10. utahování šroubku a už jsem k tomu neměl kam přišroubovat kabely po zhruba roce. Tahle žlutá to nemá z toho hliníku a je to lepší a pevnější.
Snad všechny, co byly možný :-) nejvíc ale s dodělávkama, teploměr, zapalovač, relátka blinkrů a dálkového světla, budíky, alarm, vybitá baterka v zimě a žádná elektrika v kůlně.. Buď jsem musel vyndat baterku, abych se dostal pod ni nebo abych ji hodil do bytu nabít a nebo prostě jen kontakty nějak zoxidovaly a dělalo si to co chtělo.
Do it my way...