No,možná tam nějaký menší bezpečnostní rizika budou,pokud by se s nimi nic nedělalo,ale fakt je,že jde jen o prachy...to je ten pravej důvod,proč se to jede v J.A.
Každopádně Ondra je borec a je ten JEDINEJ důvod,proč mě vůbec "dakar" od doby přestěhování aspoň trochu zajímá.Navíc jsem přesvědčenej,že jemu by to za "starých časů" šlo nejlíp a s touhle konkurencí by si vytřel pr.del
Dnes se přemýšlení vyměnilo za rychlost a vzájemná solidárnost a pomoc se vyměnila za prachy
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Vikec napsal:
Kolik najeli celkově "ostrejch" kilometrů? Vodhaduju tak třetinu proti původnímu Dakaru....
Kvuli bezpečnosti Afriku opustili,přitom se tam jede dál,jen nám to média neservírují třikrát denně pod nos ve zprávách,přitom tam sou dvě tatry na bedně... Něco mě na tom smrdí. Ajó,já zapoměl,sponzoři potřebují davy kolem cesty,závodníci catering,fejsbůk a svůj karavan...
Samozřejmě ten závod rád sleduju,ale není to pro mě "DAKAR" :-(
sorry, ale neco zasadniho ti unika.
Pro musulmana je atraktivni zavodnik z PROPER OFICIALNIHO dakaru, ktery ma max publicitu.
Tj. rizika pro zavodniky jako je Remus jsou ve stejnem miste myslim radove vyssi, nez tech jedoucich "neoficialni" zavod.
Ze to slo v MALI atd do h*jzlu je bohuzel smutny fakt.
Vezmi navic v uvahu, ze v oblasti je oproti roku 1980 DVAAPULKRAT tolik obyvatelstva... v Mali skoro 3x tolik.
Ale jo,samozřejmě máš částečně pravdu,ale ser.e mě to,že dakar "museli" přesunout,kuli tomu,aby si mastili víc kapsu a lidem nabulíkovali,že se tam už jet nedá,přitom se tam jede celou dobu dál. A s polovinou hvězdných závodníků,keří se na tom podvodu nechtěli podílet.
A ten dvojnásobek obyvatel tam byl už v době,kdy ten dakar přesouvali....
Ví někdo,kolik teda najeli opravdu závodních kilometrů? Nemyslím nesmyslný přejezdy,kde se mává na lidi kolem cest a jede se pul dne,jen aby si odškrkli učast v další zemi... ?
Já si myslím, že hlavním důvodem je, že Dakarskou rally pořádají Francouzi...
Národ, který v posledních několika staletích nevyhrál žádnou důležitou válku a který vždy volil cestu, jaksi, menšího odporu
Snad jsem to zpočítal dobře - původní itinerář počítal se 4 089km rychlostních zkoušek pro motocykly. Nestačil jsem to moc sledovat, ale všiml jsem , že tam proběhly nějaké redukce, něco se rušilo, něco zkracovalo, takže kolik najeli v reálu nevím. Každopádně - Ondra - klobouček dolu, hlubokosklon avelký obdiv
Add Miracek - několik století je trochu přehnané když tak dvě století..pokud to budeme počítat od Waterloo..1815
Přeci jenom byly doby kdy francouzská armáda budila obrovský respekt v celé Evropě, a nezapomínejme, že jediný dobyvatel, který se kdy vyspal v Kremlu, byl právě Francouz byť jen krátce, ale přesto, nikdo jiný to už nedokázal.
Nicméně souhlas, frantíci nejsou zrovna vzorem organizatora.
To ale nic nemění na tom, že smekám před každým, kdo to byť jen dojede..
GS 1200 R Adventure
Tak sem si to schvalně jen tak bajvoko sečetl,podle článků na m.cz a letos odjeli nějakejch 2800 závodních kilometrů... To je myslim na "dakar" dost málo. Nesmyslny přejezdy 500km každej den nejsou snad zajimavá podivaná a zábava pro nikoho.
Vikec napsal:
Ale jo,samozřejmě máš částečně pravdu,ale ser.e mě to,že dakar "museli" přesunout,kuli tomu,aby si mastili víc kapsu a lidem nabulíkovali,že se tam už jet nedá,přitom se tam jede celou dobu dál. A s polovinou hvězdných závodníků,keří se na tom podvodu nechtěli podílet.
ja to uprimne moc nesleduju. Ale predstava nejakeho zavodnika, nedejboze od nas, jak ho muslim upaluje v kleci jako toho jordanskeho pilota.. je pro mne neakceptovatelna.
Vsichni hani Jizni Ameriku. Ale ja vidim nadseny davy okolo cest.
Kdyz ty hovada v Mauretanii, Mali maji jine zajmy nez Dakar, tak se tam proste nepojede. At si na.erou.
A co? Koukni treba na Timbuktu.. tamtudy vedla jedna z historickych cest Dakaru jeste se starym Lopraisem.
Jo tak zrovna Timbuktu mel jakou dobu pod kontrolou Chalifat (Islamsky stat) a stacil tam porasit co se dalo.
Proste ta optimisticka, tajemne Afrika.. jde do sipku.
Jedna z mala veci, ktera by to napravila se sem nesmi psat, neb je nelegalni )
Upravil hicks dne 16.01.2017 18:46
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2