tak jsem je tedy nosil týden v Dolomitech, ještě že jsem vzal 5párů ..., haksny mi normálně nesmrdí a v zimní variantě jsem měl ponošky klidně 3 dny stejný. Z modrých krasavic jsem měl radost jen do prvního večera...takovej smrad jsem ještě nezažil, kamarád se stejnýma botama a obyč. ponoškama za pade z toho měl fakt prču. Tak jsem zkusil jeden den ponošky s nápisem ,,sport,, a byl klid...zklámaní a to bylo na severu Itálie kolem 23st.
Takže ty modrý jsou na pytel? Mám ty oranžový a začaly smrdět až po 3 dnech a to je stačilo přemáchnout. Popiš to pořádně. Fakt nevydržely den? V jaké teplotě? Jakou dobu?........
U Pardála jsem zatím neměl moc připomínek, až na šev na kukle.
Čau sousede
špatně jsi mě pochopil, den vydrží, ale musíš se zouvat na průvanu a hned nohy pod vodu. Ráno v 9 jsem je navlíkl, hup do TXC Infitity ( dvakrát déšť a nepromoknou..jen že odbočuji ) a kolem 18.30 až 19.00 jsem to sundával. Průměr cca 23 st, to jsem psal, ráno např. 18, odpo někde i 27 a za půl hoďky v nějakým passu 15. Stelvio např. 7, déšť sníh, mlha jak p..a.
Myslím na motorku ideál počásko, fakt se povedlo, jen ty ponožky , jeden kámoš to moc nevnímal..má chronickou rýmu. Možná na vojně byla vůně podobná z celýho dne v kanadách a echt ponožkách. Nechci nic pomlouvat, jsou pohodlný, vyžší než ty zimní, to je vše fajn, ale v 16 hod už jsem cítíl, že to nebude žádná diskotéka...takové to..neprší a přezto trošku čvachtáš. Takže jsem zkusil starý sporty, obyč ..hraju v tom nohejbal, noha suchá smrad normál. Očekával jsem trochu víc. Jeden **** nandal ponožky made in vietnam, jel v nich dva dny a pak je zahodil a povídá..vidíš a smrdíme stejně a já to ani prát nemusím. Jel v gora Daytona
Já si pořídil modré a zatím jsem spokojený. Ještě jsem v tom celý den nestrávil, ale nějaké horko a kilometry už ano.
Myslím, že pocení v botách a následný zápach je dost individuální věc. Já s tím například problém nikdy neměl a znám naopak jiné jedince, kteří s tím svůj marný boj již před lety vzdali.
Někoho po celém dni na motorce bolí zadek a jiného ne. Jinému po celém dni ve vysokých botách a horku zase smrdí noha a jinému ne.
Takže modré bych úplně nezatracoval.
vevis napsal:
Ja mel ted ty oranzovy v Albanii a super!Na 10dnu mi stacili 2 pary!Po 3 dnech nesmrdeli vubec.Prvni par jsem sundal po 4 dnech kdyz jsme dali behem 1 dne Gusinje-Hani Hoti a jeste ten samej den jsme stihli Koplik-Thet-Skhoder.A to uz meli narok.Druhy par pak byl bez off-roadu v pohode az domu!
Vevis, v kolik ráno jste vyjížděli, že jste to stihli? My jeli přesně tu samou trasu, ale 3 dny. Zase jsme si to užili, v Thethu bylo krásně, škoda to jen projet. A hlavně ráno jsme nikdy nevyjeli, vždycky tak před polednem
Není to škoda to jen takhle profrčet?
vevis napsal:
Ja mel ted ty oranzovy v Albanii a super!Na 10dnu mi stacili 2 pary!Po 3 dnech nesmrdeli vubec.Prvni par jsem sundal po 4 dnech kdyz jsme dali behem 1 dne Gusinje-Hani Hoti a jeste ten samej den jsme stihli Koplik-Thet-Skhoder.A to uz meli narok.Druhy par pak byl bez off-roadu v pohode az domu!
Vevis, v kolik ráno jste vyjížděli, že jste to stihli? My jeli přesně tu samou trasu, ale 3 dny. Zase jsme si to užili, v Thethu bylo krásně, škoda to jen projet. A hlavně ráno jsme nikdy nevyjeli, vždycky tak před polednem
Není to škoda to jen takhle profrčet?
Z Gusinje asi v 8 rano.V puli cesty do Hani Hoti jsme dali zastavku na kafe a panaka u rodinky co jsem tam loni prespal.V poledne jsme byli pred Koplikem.Dali jsme v klidu obed,natankovali a asi ve 2h jsme vyjizdeli z Boge.Asi ve 4 jsme byli v Thetu.(Jeli jsme to za mokra.)Tam pivo a kafe u rodinky toho 11nactileteho kluciny co umi anglicky a nejak po 5h jsme rikali,ze jeste kousek popojedem.A po 8h jsme taborili skoro na konci off-roadu.Druhej den uz nam zbyvala asi jen 1h po tech uz relativne peknejch cestach pres ty mestecka a osady do Skhoderu.V 10 dopoledne jsme uz ve Skhoderu pili pivo.A navecer jsme byli v Dhermi(kousek pred ponorkovou zakladnou)u more.Me tempo prislo akorat.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
JA se tedka taky od tamtud vratil, my tohle kolecko jezdime obracene. ale u kluciny jsem za 2 Ecka spali taky, super borec, kolo Olpram :-). Jo jinak ja mel na cestu 2 pary modrych ponozek a nemuzu si stezovat a to jedu v SIDI Crossfire (plastakach). Jedinne co co je potreba ponozky pred prvnim pouzitim vyprat, prave kvuli stribru je to vlakno navoskováno aby se nenicili stroje, takze kdyz to nevyperes tak mas pocit ze klouzes. Jinak pokud vytahnes mohu z boty mokrou od potu, je problem v tom ze neco nepustilo paru (pot ) ven, asi nefunkcni membrana v bote, ponozka odvede vlkost od nohy ale musi byt moznost aby sla vlhkost dal z boty ven.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
nazdarek, asi sa tu bavite o danej znacke, takze len mimo: super su X-bionic MotoTouring, len sama skokojnost aj po tyzdni v dvoch paroch... vysoke po koleno, v Sidi Adv Gore akurat.
p.s.: bavi ma GS.
adventure73-pardal napsal:
... Jedinne co co je potreba ponozky pred prvnim pouzitim vyprat, prave kvuli stribru je to vlakno navoskováno aby se nenicili stroje, takze kdyz to nevyperes tak mas pocit ze klouzes...
Prosim te, kdyz zminujes to prani. Staci to prat, jako ostatni obleceni - prasek+avivaz, nebo je potreba prat to samostatne a nejakym prostredkem, ktery je urceny na funkcni prdlo?
Obecně se nedoporučuje aviváž na žádný dutý vlákna a membrány.
Nikdy nesmíš dávat aviváž na praní goretexových věcí!!! Spolehlivě tím gore membránu zničíš.
U funkčního prádla zjistíš po pár praních, že to "nějak už nefunguje". Aviváž nějak zalepí ty dutinky a vlákno nefunguje tak, jak má. Pokud to je ale z dutého vlákna. Jestli to je obyčejné, tak je to jedno - stříbrno nestříbro.
Upravil TomasTT dne 13.06.2011 11:14
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Obecně se nedoporučuje aviváž na žádný dutý vlákna a membrány.
Nikdy nesmíš dávat aviváž na praní goretexových věcí!!! Spolehlivě tím gore membránu zničíš.
U funkčního prádla zjistíš po pár praních, že to "nějak už nefunguje". Aviváž nějak zalepí ty dutinky a vlákno nefunguje tak, jak má. Pokud to je ale z dutého vlákna. Jestli to je obyčejné, tak je to jedno - stříbrno nestříbro.
Obecně kde je třeba Lycra nebo jiná strečová vlákna nepoužívat aviváž protože to vlákna naruší a zničí.
FYYFF
škoda, že jsem nevěděl, že je nutné ponožky vyprat pčřed prvním použitím. Zimní variantu jsem nepral předem a dobrý. Tak to zkusím jak makají po vyprání
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
škoda, že jsem nevěděl, že je nutné ponožky vyprat pčřed prvním použitím. Zimní variantu jsem nepral předem a dobrý. Tak to zkusím jak makají po vyprání
ODKAZ (předem se pokřižujte a do ruky něco s logem BMW)
Jezdím s MX kolenními chrániči a pásek, co mám pod koleny mi občas vyjede nad ponožku a to je pak peklo. Tak jsem koukal po nějakých nadkolenkách. Dosud používám fotbalové stulpny (ten typ s fuseklí) a až na toto super.
Doktore ustřihni ze starýho bavlněnýho trika rukávy a to si navlíkej pod chrániče.Dělám to tak už dlouho a je to super.Taky mi u chráničů ty suchý zipy dělali peklo,takhle pohoda.Mám to až do půli stehen a přebytek shrnu pak přes chránič.
Doktore ustřihni ze starýho bavlněnýho trika rukávy a to si navlíkej pod chrániče.Dělám to tak už dlouho a je to super.Taky mi u chráničů ty suchý zipy dělali peklo,takhle pohoda.Mám to až do půli stehen a přebytek shrnu pak přes chránič.Ale ty KejTýeM ponágle jsou libovýtaky po nich čumím už dlouho
Xciting (myslím) dělá takové strečové rukávy na kterých jsou proužky nějaké měkké gumy, takže to pod chráničem neklouže.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...