Dej tam novej a máš klid ...zadní novej v Progresu od Hyperpro cca 6 tis po slevě ...včetně práce je cena zadarmo......a rovnou bych si i dal ten předek vidle -progresy, a repase- olej gufera atak.....celek ti udělá neuvěřitelnej rozdíl v jízdních vlastnostech
neštři na nesprávném místě....chápu že tisícovky neleží na zemi.....ale bez tlumičů to není ono
Seřazeno dle ceny . Samozřejmě mě láká ten nejlevnější, ale dám na rady/zkušenosti.
btw: nemáte někdo nějakej pěknej obrázek nebo video jak fungujou ty tlumiče s dusíkovou nádobkou vs. bez?
Originální tlumič mi vytekl a já jezdil bez tlumení. (moc se s tím jezdit nedalo). Po té masáži co jsem tu četl a různě slyšel od lidí, co se živí prodejem nových tlumičů jsem také přemýšlel o koupi nového.
Jsem rád, že jsem to neudělal a tlumič odvezl na repasi.
V mém případě Dakar 2001 originální tlumič je normálně rozebíratelný (nic není zavařené) jen sešroubované a jako všechno na motorce jednou za čas prostě potřebuje údržbu.
Dle vyjádření technika: rozdělat, vyčistit, vyleštit (lapování pístnice), nové těsnění, olej, sestavit a natlakovaní dusíkem + Kompletní repase štelování.
Přemýšlel jsem ještě o koupi nové pružiny, ale dodací doba mě odradila. Stačilo podložit pružinu. (dneska přitahuji jenom když jedu ve dvou nebo na těžko). A to všechno za zlomkové ceny nových tlumičů.
Dle mého názoru je originální zadní tlumič na Dakaru kvalitní a chce jen jednou začas servis (stejně jako Öhlins). Pokud chceš řešit podvozek a utrácet začni u předku, protože originální vidle jsou strašné a změna pružiny moc nevyřeší.
S repasí jsem tedy naprosto spokojen a můžu ji jenom doporučit. (tedy pro Dakara, je možné že u novějších motorek od BMW je to už jinak)
Já repasoval u MOTO-BERAN (www.moto-beran.cz)
Dík,
o repasování jsem uvažoval, ale teď je sezóna a chci jezdit. Chtěl jsem vyměnit kus za kus, ale nedaří se mi v Čechách sehnat tlumič na Dakara. Jen na malý GS :-(. Neprodáváte náhodou někdo ?
Kluci, jen pro info do budoucna, jak je težke ten tlumič vyndat a když ho vyndám, tak co třeba zachovat tlumič original a dat jen progres pružinu třeba Hyperpro, to by mohlo stačit ne.....
Potřeboval bych od Vás radu, pls. Dá se tlumič s číslem 7 654 446 B0292 použít na Dakara 2001 . Google mlčí.
Má tu nádobku na dusík, to hádám malý GS neměli.
Upravil xarrow dne 25.05.2017 18:13
ja mam zadly tlmic tiez mrtvy, ale mam aj klasicke GS na nahradne diely. Dakar ma ine prepakovanie, ale maju aj tlmice ine dlzky? Co odporucate na predok?