Mr GS napsal:
Prostě když nesouhlasíš s něčím, co je evidentně špatný, tak musíš být odborník, abys vůbec mohl nahlas odporovat, ale ani odborník, nikdy nebude dost velkej odborník, aby měl tu správnou váhu. Dneska kazíš Vánoce, potom Velikonoce, pak ti řeknou je venku pěkně, tak drž hubu a jdi se radši projet... a tak pořád dokola...
jj.. pro kritiku islamu musis byt religionista (jakkoliv je tenhle obor zatizen politikou)... ale konvertovat a stat se muslimem muze i pologramotne jelito...
IMHO jste pěkný pokrytci...buď Vám jde skutečně o ten nešťastný dobytek a pak nechápu proč neprotestujete proti košer řezníkům úplně stejně (a je jedno kolik jich je), nebo je to jen záminka k úplně jiný věcem...až Vás uvidim stejně vehementně protestovat u tý košér hospody v majzlovce, tak smeknu a složím hold...jenže von by Vám izik pěkně nakopal ř.ť co ? Toho se bojíte a máte staženo,protože by jste skončili dřív než by jste řekli Pilát Pontský... a právě tenhle Váš dvojí metr ve mne budí krajní nedůvěru..ono to s tím vlastenectvím tak horký nebude, ani s tím utrpením těch nebohých zvířátek..vono jezdit na velbloudu s kalašnikovem v burnusu a hrát si na Lawrence z Arábie je snadný, ale zařvat si na izika vyžaduje fakt odvahu...
takže tak...a samozřejmě krásné Vánoce všem křesťanům...těm ostatním hezký víkend...
Upravil chafre dne 22.12.2017 19:22
GS 1200 R Adventure
A to já to řeknu normálně na plnou hubu,su rasista,nelíbí se mě zaplevelení evropy a nechtěl bych,aby to tady tak někdy dopadlo. Myslím si,že má každej fungovat na tom svém písečku. Ser.ou mě fšechny ty multikulti organizace,mladí vypláchlí jedinci,co kážou jak se nesmí ničemu a nikomu skřivit vlásek,každá menšina se musí protěžovat,jako by bez ní nedokázal svět fungovat a podobná sra.čky.
Takže na mě si s nějakým pokrytectvím nepřijdeš,já se za toho rasistu nestydím.
chafre napsal:
IMHO jste pěkný pokrytci...buď Vám jde skutečně o ten nešťastný dobytek a pak nechápu proč neprotestujete proti košer řezníkům úplně stejně (a je jedno kolik jich je)
za b ) ne, NENI jedno kolik je kosher rezniku. Kosher trh je tusim DESETTISICKRAT MENSI NEZ HALAL? V CR je pokud vim jeden a je to fakt excentrik
, nebo je to jen záminka k úplně jiný věcem...až Vás uvidim stejně vehementně protestovat u tý košér hospody v majzlovce, tak smeknu a složím hold...jenže von by Vám izik pěkně nakopal ř.ť co ?
a on Aaron dela neco i neco jinyho, nez cpani se anabolikama a posilovnu.
Toho se bojíte a máte staženo,protože by jste skončili dřív než by jste řekli Pilát Pontský... a právě tenhle Váš dvojí metr ve mne budí krajní nedůvěru..
vis houno, kdo tu dela halal rezniky.
napoveda: tezka sebranka
ono to s tím vlastenectvím tak horký nebude, ani s tím utrpením těch nebohých zvířátek..vono jezdit na velbloudu s kalašnikovem v burnusu a hrát si na Lawrence z Arábie je snadný, ale zařvat si na izika vyžaduje fakt odvahu...
takže tak...a samozřejmě krásné Vánoce všem křesťanům...těm ostatním hezký víkend...
tohle mne fakt dozralo? Jaky vanoce a krestanisti? SVATKY SLUNOVRATU... necht si nikdo neprivlastnuje. Jsou starsi nez ty, jsou starsi nez dzisis
Upravil hicks dne 22.12.2017 20:55
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vikec napsal:
A to já to řeknu normálně na plnou hubu,su rasista,nelíbí se mě zaplevelení evropy a nechtěl bych,aby to tady tak někdy dopadlo.
hele on te doby, co jsem vycitil, ze mistni (neo)marxisticka sebranka jde fakt po bilejch... tak si rikam, ze pozadavek, aby alespon par statu, co zbyva, byla +- etnicky homogennich a bilych, je naprosto v poradku.
Cernosi i asiate maji X (desitek) statu, kde jsou pouze a jen oni... takze po roze.rane Zapadni evrope jsem velmi happy s nasim skanzenem.
17 cm
Hicksi, skoro ve všem s tebou v tomhle vláknu souhlasím (ku podivu)., ale nevěřím tomu, že máš doma SLUNOVRATOVÝ stromeček a rodičům přeješ veselý SLUNOVRAT. Ač jsem vyrůstal v ateistickém prostředí, pořád se cítím být součástí křesťanské kultury a VÁNOCE považuji za naše svátky, tak mi je laskavě neber. Děkuji a přeji ti PĚKNÉ VÁNOCE.
buboGS napsal:
Hicksi, skoro ve všem s tebou v tomhle vláknu souhlasím (ku podivu)., ale nevěřím tomu, že máš doma SLUNOVRATOVÝ stromeček a rodičům přeješ veselý SLUNOVRAT. Ač jsem vyrůstal v ateistickém prostředí, pořád se cítím být součástí křesťanské kultury a VÁNOCE považuji za naše svátky, tak mi je laskavě neber. Děkuji a přeji ti PĚKNÉ VÁNOCE.
PS: peace :-)
ja reaguju na to jeho pridrzly prani tys sis toho nevsimnul? preje KRESTANUM vanoce a NAM jenom hezkej vikend. Jakoze my, prosti pristavni ateiste, jako vanoce neslavime, ci co?
To je na uvareni v kadi se sadlem Dame mu tam logo Boeingu.. ne pardon, Airbusu )
A Vanoce jsou pokud vim fakt starsi nez krestanstvi... ja samozrejme souhlasim s tim, ze vychazime (kuturne) z krestanstvi, antiky, Hulagu Khana.. )... nicmene jsme spolecnost post-krestanska.
Upravil hicks dne 22.12.2017 21:26
17 cm
Tak to potom jo, takhle je to samozřejmě v pořádku :-)
Už jsem se lekl, že budu muset v neděli místo ke stromečku někam na Rujánu skákat přes oheň
BMW GS = stroj na radost
Saturnálie (latinsky Saturnalia) byly významné svátky Starověkého Říma, kdy se k poctě boha Saturna darovaly oběti. Konaly se v Saturnůvě chrámu ve Forum Romanum, poté následovaly soukromé večírky se vzájemným obdarováváním a s karnevalovou atmosférou.
Původně byly slaveny 17. prosince podle juliánského kalendáře jako jednodenní svátek, po roce 45 se oslavy prodloužily do 23. prosince, později až do 30. prosince. V hojné míře se popíjelo víno a při bujarých oslavách byl volen "rex bibendi (král popíjení)". Otroci se tento den stávali rovnými se svými pány nebo si dokonce role vyměnili a byli od svých pánů obsluhováni.[1] Povoleny byly hazardní hry a nevázanost. Během svátků ustal provoz státních úřadů, škol i ostatních institucí. Básník Gaius Valerius Catullus saturnálie nazval "nejlepším dnem".[2]
Podle některých názorů byly saturnálie v křesťanské době přetransformovány do oslavy Vánoc. Dnes se Saturnálie slaví na některých německých vysokých školách, kdy si v předvánočním čase studenti vymění role se svými kantory.
Upravil hicks dne 22.12.2017 22:00
17 cm
Vánoce mají i slovanské kořeny: https://cs.wikipe...ra%C4%8Dun
Kračun, Hody či Koleda je slovanský svátek zimního slunovratu. Jeho podoba je rekonstruována především ze slovanských lidových zvyků spojených s Vánocemi, které tuto slavnost nahradily, ale existují i písemné záznamy z doby těsně následující christianizaci. Během Kračunu bylo slaveno zrození nového slunce, personifikovaného pravděpodobně Dažbogem, slovanským slunečním bohem. Zároveň v období bezprostředně následujícím po slunovratu stírá hranice mezi světem a živých a mrtvých, mezi lidi tak přichází jak blahovolní předkové, tak zlovolní mrtví.[1]
BMW GS = stroj na radost
Saturnálie (latinsky Saturnalia) byly významné svátky Starověkého Říma, kdy se k poctě boha Saturna darovaly oběti. Konaly se v Saturnůvě chrámu ve Forum Romanum, poté následovaly soukromé večírky se vzájemným obdarováváním a s karnevalovou atmosférou.
Původně byly slaveny 17. prosince podle juliánského kalendáře jako jednodenní svátek, po roce 45 se oslavy prodloužily do 23. prosince, později až do 30. prosince. V hojné míře se popíjelo víno a při bujarých oslavách byl volen "rex bibendi (král popíjení)". Otroci se tento den stávali rovnými se svými pány nebo si dokonce role vyměnili a byli od svých pánů obsluhováni.[1] Povoleny byly hazardní hry a nevázanost. Během svátků ustal provoz státních úřadů, škol i ostatních institucí. Básník Gaius Valerius Catullus saturnálie nazval "nejlepším dnem".[2]
Podle některých názorů byly saturnálie v křesťanské době přetransformovány do oslavy Vánoc. Dnes se Saturnálie slaví na některých německých vysokých školách, kdy si v předvánočním čase studenti vymění role se svými kantory.
Doba post-křesťanská...to je co ?
Jinak citáty z wikipedie jsou asi fajn, ale doporučuji vlastní studium a návštěvu, např. Forum Romanum začíná (od Colossea) slavným obloukem císaře Tita, pod nímž pravověrný Žid neprojde, neb je na něm vyobrazena porážka Židů a zničení Jeruzalema (právě Titem ještě v době kdy nebyl imperatorem) když už tedy tak fundovaně mluvíš o antice.. ze Saturnova chrámu toho bohužel moc nezbylo (přikládám vlastní foto).
Pokud chceš svým článkem naznačit, že křesťané ukradli tyto svátky a "vrazlli" tam narození Krista, tak to je pravda, ale daleko dřív tu byly Svátky světla což je defakto chanuka a tedy musíš jít v té historii mnohem dál... jinak operovat s kalendářem juliánským či gregoriánským sice zní učeně, ale v tomto kontextu je to uplně fuk...římský nový rok začínal březnem (1.Mars) a tudíž bylo uplně jedno jestli se Saturnálie slaviily do 17 či 30...konec roku s tím nijak nesouvisel.
Pokud se někdo cítil pohoršen přáním k Vánocům, je mi to líto, ale jsem biřmovaný katolík a nestydím se za to....ta krásné Vánoce, ať už je slavíte jakkoliv...[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
[142.03Kb]
Upravil chafre dne 22.12.2017 22:45
GS 1200 R Adventure
to je moment, kdyz jses jako krestanista v mensine a treses se strachy pred tezkou botou Pol-Po.. pardon ateistovou Je to doba, kdy racionalita, argumenty a dukazy vitezi nad cirkevnimi dogmaty.
Je to doba, kdy je kriticka analyza krestanskych textu mnohem dulezitejsi, nez jejich slepe nasledovani.
Jinak citáty z wikipedie jsou asi fajn, ale doporučuji vlastní studium a návštěvu, např. Forum Romanum začíná (od Colossea) slavným obloukem císaře Tita, pod nímž pravověrný Žid neprojde, neb je na něm vyobrazena porážka Židů a zničení Jeruzalema
ja CZ wiki temer nepouzivam, nicmene si u tebe zaznamenavam druhej straw-man.
jakou ma vazbu pouziti wiki na spekulace, kdo v Rime byl a kdo ne? Nekde tady je fotka myho cornutyho osmikila na puvodnich sutrech z Via Appyja.
(právě Titem ještě v době kdy nebyl imperatorem) když už tedy tak fundovaně mluvíš o antice.. ze Saturnova chrámu toho bohužel moc nezbylo (přikládám vlastní foto).
ja mam radsi Recko, nez Rim. Take proto, ze se v Rime uz zacalo sirit krestanstvi.
Pokud chceš svým článkem naznačit, že křesťané ukradli tyto svátky a "vrazlli"
to je normalni postup.. a to nejen u Abrahamovskych nabozenstvi.
Viz nejmensi buzek v Kaabe... Allách Vas proste desne pritahuje cokoliv, kde se shromazdujou nebo co uctivaj ovecky ty druhy party.
Pokud se někdo cítil pohoršen přáním k Vánocům, je mi to líto, ale jsem biřmovaný katolík a nestydím se za to....ta krásné Vánoce, ať už je slavíte jakkoliv...[img][/img]
to je OK... protoze vanoce neni krestansky vymysl, pouze prebili puvodni napad svoji omackou...
Upravil hicks dne 22.12.2017 23:11
17 cm