Ahoj vespolek
Uvažuji o koupi tankvaku sw-motech s uchycením na víčko nádrže na R 1150 GS.
Konkrétně uvažuji o modelu City. http://www.rockwa...y-novy-typ Máte s tímto tankvakem někdo zkušenosti? Stačí mi, aby se tam vešla zrcadlovka, záložní kompakt a nějaká ta dobrota na cestu
Kdyby se našla u někoho fotečka jak vypadá na motorce budu jenom rád
cvrnda přiložený následující obrázek:
cvrnda napsal:
Ahoj vespolek
Konkrétně uvažuji o modelu City. http://www.rockwa...y-novy-typ Máte s tímto tankvakem někdo zkušenosti? Stačí mi, aby se tam vešla zrcadlovka, záložní kompakt a nějaká ta dobrota na cestu
Ahoj. Nemám přímo tento na víčko nádrže, ale v podstatě stejný přeskový. Jestli chceš, můžu Ti pro inspiraci hodit nějakou tu fotku třeba na mail. Sláva
cvrnda napsal:
Ahoj vespolek
Ahoj. Nemám přímo tento na víčko nádrže, ale v podstatě stejný přeskový. Jestli chceš, můžu Ti pro inspiraci hodit nějakou tu fotku třeba na mail. Sláva
Pošli, email mám v profilu. Nebo klíďo sem třeba se to časem taky někomu bude hodit.
cvrnda napsal:
Ahoj vespolek
Pošli, email mám v profilu. Nebo klíďo sem třeba se to časem taky někomu bude hodit.
cvrnda napsal:
Ahoj vespolek
Snad to pomůže ve výběru, je to model Enduro a za mně naprostá spokojenost
slava GSA přiložený následující obrázek:
cvrnda napsal:
Ahoj vespolek
Ahoj, používám třetím rokem tankvak od SW-Motech typ City, je to ten menší ze dvou podobných, pasuje na mého "Hrocha 1100 GS" výborně. Dokoupil jsem k němu vloni i příslušný držák na navigaci. Používám automobilovou tak mám voděodolné pouzdro. Jezdím hlavně silnice, v terénu nezkoušeno. Jediná malá nevýhoda je , že uvnitř zabírá dost místa "krabice" na uchycovací mechanismus, podruhé bych volil ten o něco větší typ GS, je tvarově stejný pouze o pár cm vyšší. Jinak provedení je výborné včetně detailů, např. pružná upínací poutka na úchytky jezdců od zipů. Neposkakují a necvrlikají za jízdy, apod... Přikládám foto na moto.
jivacek přiložený následující obrázek:
Tak teď jsem na vážkách který.
Bude to chtít nejdřív vyzkoušet který se bude hodit víc.
Do teď jsem používal pouze na magnet, mám dvě velikosti, ale většinou jsem si vzal ten menší na pár drobností. Ten větší mně celkem vadil.
Je teda fakt, že i ten menší co mám má větší objem než ten GS.
Ještě se zeptám, dotýkají se vám řídítka tankvaku?
Náhodné troubení a tak...
Řídítka se v krajních polohách dotýkají, myslím, že hlavně hrazdou, mám ji obalenou. Takže je to takový měkký doraz řízení vlivem obou dílů, který ovšem nebrání plnému rejdu v případě potřeby, kdy se tankvak a obal hrazdy v nejkrajnější poloze lehce poddá.
Řídítka mám ještě zvednutá o 25 mm, při úhlu vidlice se tím oproti standardu přiblížily k tankvaku odhaduji tak o 10-15mm, ale netroubím.
Mám plastovou nádrž, tak magnet u mne nepřipadal v úvahu. Jinak to upevnění na tom kroužku na víku nádrže je mimo nutné zmenšení vnitřního prostoru funkčně výborné a rychlé. V případě potřeby jedno cvaknutí a odcházím s příručním zavazadlem. Nějaké jiné řešení s mnoha poutacími popruhy apod. bych už nechtěl.
Jenom taková perlička z montáže upevňovacího kroužku na víko nádrže. Dva závity v nádrži nebyly k dodaným šroubům dosti dlouhé, musel jsem je asi o 5 mm zkrátit. Ale žádný velký problém. Problém BMW nikoli SW-Motech.
Jelikož jezdím na moto pokud to počasí alespoň trochu dovolí do práce, a nechce se mi pořát vozit boční kufry, vybírám na 1150GSA tankvak. Chci elegantní řešení připnutí a tak pouze rychloupnutí na nádrž. Raději bych s okýnkem pro mapu. V užším výběru mám:
1 Givi XS308
+ cena
- systém uchycení, součástí je i jistící řemínek na řidítka, což zase trochu zdržuji při nandavání, nejsem přesvědčen o systému uchycení
2 SW-Motech tankvak Quick-Lock EVO Trial
- cena s úchytem je oproti givi o dost výš
+ systém uchycení mi přijde bezpečnější
Máte nějakou konkrétní zkušenost ať už s těmito tankbagy, nebo třeba jen se systémem upnutí? Víte o nějaké další přímé konkurenci na 1150GSA?
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Čauko ... ja mám na R1200GSA r.v.2010, Givi XS308 a som sním max spokojný a sadne mi dobre na nádrž, tiež som mal s tým dilemu, či kúpiť alebo nie. Ten popruh v predu sa dá úplne odrezať a použivať iba podkovu na nádrži, minulý rok som najazdil cez 20.000 km a ani raz sa mi nestalo, že by sa mi tankvak uvoľnil z podkovy, ale aj napriek tomu som ten predný pás iba skrátil a viažem ho pre /istotu/ o riadidlá v strede. Ja som ho kupoval za dobrú cenu tu :
vsezved napsal:
Jelikož jezdím na moto pokud to počasí alespoň trochu dovolí do práce, a nechce se mi pořát vozit boční kufry, vybírám na 1150GSA tankvak. Chci elegantní řešení připnutí a tak pouze rychloupnutí na nádrž. Raději bych s okýnkem pro mapu. V užším výběru mám:
1 Givi XS308
+ cena
- systém uchycení, součástí je i jistící řemínek na řidítka, což zase trochu zdržuji při nandavání, nejsem přesvědčen o systému uchycení
Máte nějakou konkrétní zkušenost ať už s těmito tankbagy, nebo třeba jen se systémem upnutí? Víte o nějaké další přímé konkurenci na 1150GSA?
Givi XS 308 mám už druhým rokem a jsem s ním spokojený, koupeno v Givi v Berouně, používám ho na 1150 GS. Popruh v přední části tankvaku jsem na řídítka nikdy neupevňoval. K úchytnému systému - už jsem někde na fóru popisoval problémy s namontováním podkovy na nádrž - podkova prostě nepasovala, šrouby byly příliš dlouhé a když už jsem to na nádrž nějak naimplantoval, nešlo pro změnu nádrž otevřít. Ani v Berouně totiž pořádně nevěděli, která podkova by měla na 1150 GS pasovat. Takže po cca dvou hodinách broušení a pilování se nakonec dobrá věc podařila a od té doby vše funguje, jak má. Po svých zkušenostech bych doporučoval systém od SW Motechu, kdy se majitelé o žádných problémech s montáží podkovy nezmiňovali.
Upravil Forman dne 05.01.2018 11:52
U Givi je problém dohledat která podkova na nádrž je ta pravá. V nějakém prospektu jsem zahlédl, že by měla mít pro 1150 gs číslo 17 ale nemohu to najít. Všichni prodejci mají nějaké staré prospekty, většinou z roku 2004 a tam 1150gs vůbec není uvedena.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
1 Givi XS308
+ cena
Mám odjeté dvě sezony s SW-Motech a max spokojenost.
Sice dražší než Givi, ale myslim si, že se to vyplatí.