jj to znám tlačení cca 2 km na polni cestě naštěstí to nebyla jenom žárovka ale jak sem projížděl klestím, tak mi kus klacku přetrhlo rát, jak je u motoru ta krytka a podní jsou drátky, asi bych byl nasranej jak svin kdyby to bylo jenom tou žárovkou
řeší se tady výměna na podsvícení to asi nevadí, ale někdo mi psal že by to (u kontrolek) mohlo vadit, že se počítá s odporem žárovky a né s odporem ledky
D-A-G-R napsal:
řeší se tady výměna na podsvícení to asi nevadí, ale někdo mi psal že by to (u kontrolek) mohlo vadit, že se počítá s odporem žárovky a né s odporem ledky
D-A-G-R napsal:
Se správným vzděláním to uvidíš hned, bez něj se buď poradit s někým kdo rozumí elektronice a nebo pokus omyl. Maximálně to prostě nebude fungovat (teda pokud nejsi extra levej a něco tam neodpálíš ).
Třeba obvod blinkrů tam s těma žárovkama počítá a přes kontrolku se uzemňuje protistrana. Na ostatní jsem se nedíval protože mě to nezajímalo.
Pod důvěrou přečtení snadnosti jsem se navečer pustil do výměny osvětlení. Dvě žárovky byly KO, takže volba byla jasná na LED osvělení (www.autolamp.cz) Hodil jsem to do modré barvy, ale nic moc. Osvětlení, hlavně ve dne, není rovnoměrné a vypadá to amatérsky o rádoby snaha o tuning. Večer, tak jak je tady nafoceno, je v pohodě. Ale o co jde. Výměna na GS F 650 RV 2007 rozhodně není jednoduchá resp snadná. Nepodařilo se mi vyndat světlo. Uvolnit jo, je to pár šroubů, ale aby neporupaly všechny plasty bylo by potřeba sundat i blatník - zobák. Do toho se mi nechtělo a vyndání gumových objímek pro žárovku se povedlo s peanem a šroubováky. I tak bylo určitě přes 20 šroubů kapotáže v krabičce a z večerní snadné dodělávky byla noční skládačka...
tak také přispěji svou troškou do mlýna. Nejprve jsem si podsvítil přístrojovku žlutými LED ve snaze se co nejvíce přiblížit originálu :
ale úplně se mi to nelíbilo, tak jsem to předělal na bílé T5 LED :
přeházeny i ledky do kontrolek (pozor u blinkrů musí být gretzák) já tam ale dal dvě diody proti sobě otočené a tak i v jedné kontrolce poznám na jakou stranu blikám Jediná kontrolka TEPLOTY VODY musela zůstat žárovková, protože LEDka prosvěcovala.