Mám tuším 8GB a v pohodě. Jinak doporučuji karty Sandisk (bezproblémové, deklarované rychlosti čtení a zápisu bezproblémově překonává - narozdíl od Adata a dalších...)
Jinak zrovna navádění do pruhů je věc, kterou jako první u navigací deaktivuji (např. když je odbočovací pruh který se hned rozděluje atd... tak mám přes display schéma toho prvního odbočováku několiv vteřin, když už musím odbočit na jeden nebo druhý směr a na displayi nevidím co je dál...
Upravil HonzaGS-SV dne 02.03.2017 22:26
Dík, ... GPS je len pomocník,nie riadiaci činiteľ , veď na čo by som potom nosil hlavu na krku ,keby som sa spoliehal len na tú malú krabičku
Cesta je cieľ...
Chlapi, může mi někdo poradit s výběrem navi? Jaké jsou funkční, čitelnostní, aktualizovatelnostní ...rozdíly mezi různými typy starších navigací od TT?
TomTom Rider v2, v4, 4GD00, 420 ? Nenašel jsem nikde srovnání těch starších, tady jsou jen ty novější https://satnav-discounts.co.uk/tomtom-rider-comparison-table.htm nebo se na starší vykašlat a koupit tu 420 např. mall ji má za 7990,- Díky R1200GS-LC Rallye 2017
Pozor ať není CE (central europe - pouze mapy střední evropy, radši si detailně zjisti co nabízí za mapové podklady). Ikdyž vypadá to, že píší pouze o Evropě asi jako celku.
Zdravím,
tak se mi TomTom Rider po pár letech začal potit... v dešti se mi objevuje na displayi (pravděpodobně mezi vrstvami displaye) kondenzace, která značně zhoršuje čitelnost, většinou za vlhkého počasí při nižších teplotách (např. v Alpách dopoledne) po pár hodinách většinou se zvýšením teploty zmizí.
Příčinu netuším, nicméně dle googlení nejsem sám, tak bych doporučil snažit se tomuto předcházet - pečlivě kontrolovat uzávěry konektorů a hlavně podezřívám mřížku na reproduktory na přední (náporové straně) navigace. Doporučuji např. přelepit vinylovou fólií (nezanechá lepidlo a funkci by to moc vadit nemělo). Případně umístit někom do kokpitu kde je navigace zepředu chráněná (např. v palubce, nebo si vyrobit nějakou kapličku - třeba na 3D tiskárně ).
Toť mé zkušenosti a doporučení