Chose napsal:
Jeste jedna otazecka: kombinaci y-svodu jedne znacky s koncovkou vyfuku jine znacky nedoporucujete ... radeji brat komplet odladenou sestavu jedne znacky?
Problem je v tom, ze ti nikdo nezaruci,jak to bude fungovat...kdyz koupis komplet,tak mas alespon jistotu,ze to pojede normalne. Nadruhou stranu hodne lidi ma Ysvod a nejakej ladak a funguje to taky....
Ja kupoval na 1150 radeji komplet Remus, vysel na 15 tis. v Titanu byl asi za 17 tis.
Chose> Já mám Y svod od jednoho kluka který to sám vyrábí přesně podle svodu ZARD a vyšel mě za hubičku. K tomu mám KN filtr a koncovku Remus na Y svod. Zvuk krásný, žádný masakr aby mě z toho po celodení jízdě hučelo v hlavě a výkon se citelně zvedl. Od spodu to jede o poznání lépe a žádný výkonový propad se nekoná. Spokojený
Chose napsal:
To alesvagner: y-svod mas od sharonu?
Diky, Pepa
Mel jsem, uz jsem zpatky na seriovem vyfuku. Jinak o Sharonu je tu cele vlakno, kde jsem psal nejake zkusenosti. Taky jsem resil, ktery Remus, rozdil tam rozhodne je, jestli ho davas za kat nebo za Ysvod.
To vsechno beru, ale podle ceho mam vybrat spravny vyfuk? Kdyz se podivam na stranky Remuse tak v hliniku je tam jeden za 8,5 tis a druhy kolem 15 tis. A to me prijde jako velky rozdil v cene pri pouziti s a bez katu. http://www.remus.eu/shop-motorrad/bmw/r-1150-gs-adventure-ab-01/r21-62-kw.html
U tech tlumicu je napsano, ze je bud za katalyzator neboli "predtlumic" (Vorschalldämpfer) nebo bez nej - tedy na Ysvod. Ze stoji skoro dvojnasobek dava smysl. Kdyz nemas kat, nezpracovane vyfukove plyny jdou primo do toho Remuse, ktery je musi utlumit. Pokud tam kat je, plyny zpracuje a Remus tlumi uz minimum.
To se mi nezda, ve vlaknu bylo psano ze se da sehnat komplet (y-svod + vyfuk) nove kolem 12 tis. Proto mam takove hloupe otazky
To se da sehnat i levneji, ale urcite ne homologovane Remus/TT. A homologaci na zapad od nas kontrolujou. Pro me to byl jeden z duvodu, proc jit zpet na origo.
Tak to obnovim. S ysvodem a origo koncovkou zvuk lehce lepsi ale furt tu motorku neco drzi za prdel. Za ysvodem mam nove akrap. Bez db killeru je to i na mne milovnika ukricenych motorek pri konstantni rychlosti hlucne jinak labuzo do otacek leti jak 125ka. Delai sestka raditelna od 90ti. S db killerem skoro jak original. Po modifikaci db killeru je to ideal. Jde do otacek lip nez origo a zvuk brumlavy a neobtezuje. Vahovy ubytek je citit uplne nejvic.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Tak úplně nerozumím jestli je to normalni. Po montáži y svodu moto dole ožila, má plynulejší chod motoru v nízkých otáčkách, zvuk mírně hlučnější ale příjemný. Když jedu kocháčku práskne si velmi, velmi zřídka např 1x za 10km, ale když zrychlím co kilometr to rána. Přiznám se že se i sám leknu. Nevím jestli je to jen dojem, ale ze začátku to tolik nedělalo. Od montáže najeto tak 300km. Synchro + ventyly udělány společně s výměnou. Jde to práskání do vyfuku nějak eliminovat? Díky
Upravil mahomaho dne 31.08.2018 00:39
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Otevrenou koncovkou. Pak to zmizi. Strilelo to tak i mne i jsem se to docetl vsude mozne. Koncovka jen sem tam uprcne. Jednoznacne doporucuju. A ted ne jen proto ze to prodavam;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
V servisu mě byl řeceny přesný opak, že s ladenou koncovkou to bude dělat vic. Taky se mě to zda divne.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
já měl letos z jara y svod a čekal jsem na akrapa a střílelo to. jdnou za čas, ale mrda jak cyp. dal jsem akrap a sem tam plesklo ale s razancí -90% oproti origo koncovce. Akrap šel pak k Vojtovi a plesklao zase. Teď Zard koncovka za y svodem a žádná výrazná střelba. v sání BMC pratelný filtr.
mahomaho napsal:
V servisu mě byl řeceny přesný opak, že s ladenou koncovkou to bude dělat vic. Taky se mě to zda divne. *helpless*
Měl jsem KAT+Zach samozřejmě bez střelby. Pak Hradecký Y+Zach a střelba se taky nekonala, spíš občasné flusnutí bych to nazval ale jen při zpomalovaní většinou na 4, ale taky ne pokaždé.
Po seřízení bez jsem zatím snad ani nic nezaznamenal.