kim napsal:
V tom případě by cena pneu měla odpovídat skutečnému rozměru nikoliv vyraženému číslu že ano
Pokud normy dovolují takové tolerance,tak proč to tak nevyrábět. Jízdní vlastnosti to zásadně neovlivní a velká endura je prověřila již ilegálně v rozměru 140mm. Pokud je ale 150mm dražší jak 140mm, tak je to sice logické, nicméně v případě jen záměny čísel nefér k zákazníkovi a cítil bych se po provalení takové skutečnosti být ošizen, ne-li přímo okraden (pokud tedy rozdíl v ceny není v řádu do 2stokorun).. Kor po všem tom hurá kolem vývoje 150tkových Mitasů.
Ale to vše jen případě, že bych je někdy jezdil, což se naštěstí nestalo, jelikož jsem nad nimi zlomil hůl ještě v dobách, kdy jsem neměl GS a Mitasky se drolily i na bocích a klouzaly i na suchu. Každopádně za ty roky jsou už hodně jinde a sám jsem o nich už několikrát uvažoval a nezkusil je jen díky mé konzervativní povaze.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak to musí být nejlepší, jako vše, co má v rukou. Třeba i na mě dojde, až mi přestanou péct klasické Tourancky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
K cenám: např. v E 09 je rozdíl mezi 140 a 150kou 40,- Kč, tak se žádný podvod a okrádání zákazníků nekoná přátelé (ceny brány podle mého ceníku a nelze brát plošně)Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Tak to je hodně férový příplatek za legalizaci pneumatiky pro uživatele,kterým vyhovovala. To nemůže nikoho urazit, naopak super vstřícný krok k zákazníkovi.
H.
Druha zkusenost s Conti TKC80. Na silnici super, teren dobry, voda perfekt ale vydrz opet bidna. Po 3300km (z toho max 500km sotolinky a 500km dalnice) je vzorek uprostred zadni gumy pod 5mm, tedy 3mm do limitu. Kdyz najedou 6 tisic, budu rad...
Shinko 805 ma po 9 tisicich km vic masa, ale na vode je horsi.
Ovsem proti E-08 je na vode super. E08cky byly na mokru katastrofa. Kamaradovi s F800GS furt blikal protiprokluz...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Než jsem odjížděl na dovolenou, můj pneuservis mi nějak nestihl dodat přední Tourancku, jak jsem chtěl a v rychlosti jsme se domluvili, že mají okamžitě dostupnou Mitas TerraForce. Na suchu drží ta guma krásně. Vůbec s tím nemám problém. Naopak na mokru jsem s tím docela klouzal. 2x mi při pohodové jízdě ujížděl předek a žena za mnou na Touranckách o žádném klouzání ani netušila. Asi to není špatná guma, ale příště dám opět přednost staré Tourance.
S Mitas TerraForce jsem jezdil po Skotsku v dešti a držely super. Hned jsem si tady objednal další a ty občas nic moc a to stačí když je vlhko. Příště asi taky zkusím něco jiného...
zdar chlapi, není tu někdo kdo má osobní zkušenost s touhle pneu https://www.rockw...150-70-17/ ?
Jak se chová na suché/mokré vozovce,lehkém off,jak snáší vyfrézovanou vozovku, "hady". Letos vzadu 3x 07+ , jízdní vlastnosti jsou rozhodně lepší jak u obyčejné 07.Škoda ,že po 6,7 tisících je guma na vyhození.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Kuba89 napsal:
zdar chlapi, není tu někdo kdo má osobní zkušenost s touhle pneu https://www.rockw...150-70-17/ ?
Jak se chová na suché/mokré vozovce,lehkém off,jak snáší vyfrézovanou vozovku, "hady". Letos vzadu 3x 07+ , jízdní vlastnosti jsou rozhodně lepší jak u obyčejné 07.Škoda ,že po 6,7 tisících je guma na vyhození.
Nesmíš jezdit jako vepř a vydrží ti o něco víc
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Kuba89 napsal:
Kuba89 napsal:
Nesmíš jezdit jako vepř a vydrží ti o něco víc
Jsem svědek , já to v Albánii viděl
Tomu pánovi nevěřte, kecá dělám si prdel.. Peťo, sice jsem ji chvilema nandaval ale rozdíl skoro polovicniho nájezdu oproti staré 07 při stejném stylu jízdy je hodně. Zatím od nikoho žádný příspěvek o této gumě,zkusíme, uvidíme.V zahraničí si je celkem chválí.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre