[quote]Tonda napsal:
Konečně dovolenááááááá. Odjezd - Skotsko, Anglie, ostrov Man. Tak se tu mějte pár týdnů hezky.[/quote
Tak si to pořádně užijte a Tondo hlavně hodně fotek prosím
Upravil Jarys dne 05.06.2015 07:07
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Tom_P napsal:
S klukama plánujeme letos výlet do Anglie - hoďte tipy co neminout, na co se kouknout, ať se líp plánuje .....
A taky jak za solidní peníze se dostat přes kanál.
Díky
Cao, jde o to jak pevne to mas naplanovany ale ja se nerad vazu na terminy ( nikdy nevis ), takze bookuji trejekt den pred tim. Cestu jsme meli na dva dny, takze nekde v ubytku na pul cesty jsem den predem zamluvit trajekt, stacilo do pulnoci ( kvuli cene ) na webu pres mobil a cena tusim 25Euro jedna cesta ( zaplatit kartou on-line ). Na miste to bude vic. Jezdim Calais-Dover. A po minule zkusenosti, kdy jsme 2x ten trajek o chvili propasli, muzu rict, ze i ten nejlevnejsi listek nam nahradili dalsim nasledujicim. Nikdo nic neresil. Takze drazsi s moznosti zmeny casu nebo nahradou ceny ( kdyz to nestihnes) myslim neni potreba. Tunelem jsem nikdy nejel, protoze jsme zas tak nespechal a cena taky nebyla privetiva. Navic na trajektu je to kochacka,fotky s rackem a kdyz je pocasi i opalovacka Ale jezdi radsi mimo vikend. Jel jsem tak 5x a pro nas suchozemce je to vzdycky zazitek
A místa k zhlednuti? Pamatky nebo priroda? Pokud pamatky, nech si dost casu na stredni cast Anglie. Proflakly Stonehange, katedrala Salisbury, narodni vlakove muzeum York, SpinnakerTower v Portsmouth,vsude nejaky hrady,zamky,mlyny,fabriky,lodni muzea,letecka muzea.....
Pokud priroda, krasny pobrezi je v Devonu i cesta z Exeteru tak je super, velke bile utesy a klikatice na nich. Jinak to pak zacina az ve Wallesu a samoze nadherny je ostov Man,Sky,mam zazanaceny nekde i TOP cesty ve Skotsku, kde jsme skoro litali vzduchem diky padakum nahoru a dolu.Loch Lomond, vyslap na BenNevis, Ale ve Skotsku mimo dalnici prakticky neudelas chybu. Je to jiny svet. Ale dobra rada, priprav se na chladno a nejezdi tam s polovinou vzoroku na pneu. Ten asfalt je tam jak smirek. Zere to silene gumy
I pád na hubu je pohyb kupředu
Tak jsme zpět. Bylo to jako vždy super - neskutečná klika na počasí - celou dobu ani nekáplo. Zapršelo až cestou zpět po dálnici z Francie přes Belgii, Holandsko do německého Sinsheimu. Zážitky teprve vstřebávám.
Foto a nějaká krátká videa z foťáku tady: http://tonda1200....19.6.2015/...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Tak jsme zpět. Bylo to jako vždy super - neskutečná klika na počasí - celou dobu ani nekáplo. Zapršelo až cestou zpět po dálnici z Francie přes Belgii, Holandsko do německého Sinsheimu. Zážitky teprve vstřebávám.
Foto a nějaká krátká videa z foťáku tady: http://tonda1200....19.6.2015/
Ahoj. Tak pomaloučku plánuji dovču na příští rok a v hledáčku mám Skotsko a Irsko..Příjezd do New Castlu. Je tady pár hezkejch tipů kam se podívat takže to je v pohodě.Ale nenašel jsem moc info o ubytování..Jel by jsem s Mladou a přibližná představa by byla dvě noci v kempu a noc v penzionu..(ideálně ten jejich B&Máte někdo tip kde zajistit nějaké ubytování na internetu? Nebo ještě lépe nemáte někdo nějakej tip na vyzkoušené ubytování? Díky.
per aspera ad astra
My tam snad ani nějak neměli problém, po tom co jsme dostali nějaké letáčky s kempy a BaB je hodně a dobře značeno. Doporučuji Skotsko, ostrov SKY a vůbec Anglie supr. Mě se tam moc líbilo.