joe napsal:
Pořád stejná písnička. Na hlavním tahu tranzitu přes Ukrajinu jsme byli lovnou zvěří a bohužel v jednom případě platili 100 euro na 4 osoby. Podruhé po asi 30 km nás naháněli znovu a slušně jsem jim zamával služebákem (není to moje běžná praxe) a pohrozil ambasádou. Pustili nás. Za těch 7 roků co jsme tam byli poprvé se to vůbec nezměnilo. Při hovoru s poldou mi říkal, že jejich plat je 3500,- frfňálů a to je cca 3500,- Kč, tak se jim na druhou stranu nedivím, ale se.e mně to.
..a seš si jistej,že to nebylo oprávněný?
Jinak refrén tý pořád stejný písničky zní: nejezdi tam o prázdninách woe ...nejezdi tam o prázdninách woe
3x v září za posledních 5 let a vždy max pohoda,policie jen na pevných stanovištích a mávačka
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
joe napsal:
Pořád stejná písnička. Na hlavním tahu tranzitu přes Ukrajinu jsme byli lovnou zvěří a bohužel v jednom případě platili 100 euro na 4 osoby. Podruhé po asi 30 km nás naháněli znovu a slušně jsem jim zamával služebákem (není to moje běžná praxe) a pohrozil ambasádou. Pustili nás. Za těch 7 roků co jsme tam byli poprvé se to vůbec nezměnilo. Při hovoru s poldou mi říkal, že jejich plat je 3500,- frfňálů a to je cca 3500,- Kč, tak se jim na druhou stranu nedivím, ale se.e mně to.
Pane Joe letos letos to samý jako pře 5 lety 3x varadero já LC najednou majáky a policejní pasat B5 staršího data výroby,sled otázek se nezměnil kam jedete,co jste pili,kolik ta motorka jede + kolik stojí.Voloda jde rovnou ke mě,protože jseme se museli rusky učit + maturovat oprášil jsem azbuku a spustil,prej jsme objížděli autobus zprava plus jsme jeli na 30 60km,říkám mu jestli má něco nahráno na videau,že prej jo a ukázal mě mobil kde měl puštěné video a nahrával svůj tachometr v pasatutak jsem mu řekl,že si to může dat na facebookpoučen od kolegů zásadně nedávat cash(nesmí je ofic.přijmout,pouze na komisařství),kolega vzal mobil a dělal,že telefonuje,Voloda se mě ptal kam telefonuje,jen tak jsem řekl,že na amsadu v Pragu,že tam mám strejdu a jenom se chci informovat,jestli můžou brát cash,takové kouřící gumy od pasatu jsem ještě neviděl
Poučení pro ostatní neplaťte,chvilku to zkoušej a když se nepoděláte za chvilku odjedou.
Osobně mě to otravuje,obtěžuje a už tam nepojedu,zlaté rumunsko,albánie,černá hora apod.
joe napsal:
..a seš si jistej,že to nebylo oprávněný?
Jinak refrén tý pořád stejný písničky zní: nejezdi tam o prázdninách woe ...nejezdi tam o prázdninách woe
3x v září za posledních 5 let a vždy max pohoda,policie jen na pevných stanovištích a mávačka
Oprávněný určitě ne. Ve druhém případě nás brali z pevného punktu. Viděli prdlačku jak jedeme. Po prvním zastavení jeli kluci na devadesátce šedesát pět. Já jsem jim říkal, že přes Ukrajinu v sezóně ne, chtěli samolepky na motorky, tak co jsem s nima měl dělat
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
já na to mám takovou svoji teorii....o prázdninách si tam záměrně berou službu ti největší šmejdi,co jinak nevytáhnou paty z kanclu a čekají,že se napakujou,protože jinak to fakt není možný.
Jak ti říkám...vždy max. pohoda...nejhodnější lidi,nejlevnější ceny a možná nejnedotknutější příroda z celý Evropy.Já tam nemám jedinou špatnou zkušenost s nikým od celníků,přes policajty,přes turismem živící se lidi až po ty úplně obyčejný,co jen někde potkáš...naprosto prádní země,kam se vždy těším
...kam se hrabou ignorantský rumuni a s tou jejich započínající EU můžou jít úplně do haj.zlu.Nebýt Banátu,tak už se tam nikdy ani nepodívám ...druhý chorvati
Ahoj, plánuji 30.8. tento úsek s tím že bych chtěl přenocovat až v Rumunsku: https://mapy.cz/s...
Na Ukrajinu jedu poprvé a pořád někdo straší jaký je to problém a zdržovačka na hranicích.
Máte někdo aktuální informace nebo rady na uvedené hraniční přechody, případně nejeli jste někdo podobnou trasu - jestli se to za den dá projet - podotýkám že to pojedeme v neděli? Díky za jakýkoliv typ nebo názor
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
pavlos84 napsal:
Ahoj, plánuji 30.8. tento úsek s tím že bych chtěl přenocovat až v Rumunsku: https://mapy.cz/s...
Na Ukrajinu jedu poprvé a pořád někdo straší jaký je to problém a zdržovačka na hranicích.
Máte někdo aktuální informace nebo rady na uvedené hraniční přechody, případně nejeli jste někdo podobnou trasu - jestli se to za den dá projet - podotýkám že to pojedeme v neděli? Díky za jakýkoliv typ nebo názor
Myslim,ze je skoda neprespat na ukrajine. Jidlo,piti a ubytovani je na polovicni cene nez v rumunsku. Pred dvemi lety jse prespal v Solotvinu v hotylku,motorky ve dvore,pokoj dvouluzko se sprchou a zachodem,moderni a cisty za 200 kc pro oba(s manzelkou) za to v rumunsku das 500. Co se tyce prechodu je to v prumeru tak hodina tam i ven. Uz dva roky bez uplatku jen ta byrokracie. Nekolik kolecek u okynek s pasama a doklady od motorky. Pokud by jsi chtel gps toho hotylku nebyl by to problem,ale je tam ubytovani vsude hafo.
Upravil Zee dne 15.07.2017 18:17
Zee:
díky za typ. To ubytko v Solotvinu zní dobře. Mám prosím pár konkrétnějších dotazů.
1. při přechodu hranic - potřebuji nějaké zvláštní dokumenty, kromě pasu a techničáku od motorky? - někde se jsem četl že se může hodit seznam přepravovaných věcí, případně snad existuje dokument kde musím uvést místo kde budu ubytovaný - nedají se některé potřebné dokumenty stáhnout z netu a mít je rovnou dopředu nachystané?
2. ten konkrétní hotel mi prosím pošli.
Díky.
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
žádné dokumenty navíc nepotřebuješ, stačí pas, ŘP, ORV a zelená karta (pokud je motorka psaná na tebe)
pokud není psaná na tebe tak by mohli chtít papír s prohlášením majitele motorky že ti zapůjčit (nebo tak nějak se to jmenuje, je to psané v několika jazycích)
Zee napsal:
pavlos 84
poslal jsem Ti PM a na hranicích jen pas, techničák a zelená karta/motorka je psaná na mě/ nic jiného nechtěli.
Diky. Mozna prehodnotim situaci a zkusim hned prvních den dojet az na ukrajinu.
Netýká se to sice zakarpatské, ale dám to sem:
Poslední rok řešíme, jak se dostat na Krym a tak si opět zkrátit a zpříjemnit cestu na Kavkaz.
Asi před měsícem jsem se dokopal navštívit ukrajinskou ambasádu v Praze, protože už opravdu nic jinýho nezbylo a veškerý dostupný "informace" jsou jen fámy a povídačky.
Na ambasádě jsme se dozvěděli, že zvláštní povolení pro vstup do okupované části Ukrajiny, autonomní republiky Krym, vydává tento úřad http://dmsu.gov.ua/ v Kyjevě a že povolení opravdu vydávají, že to není jenom způsob se nás rychle zbavit
Tak jsem jim napsal a cca po měsící přišla odpověď, že z turistických důvodů se víza nevydávají
tak třeba to někomu ušetří zdlouhavou práci...
znění mailu prohnaný překladačem zde :
O posouzení léčby
Státní migrační služby Ukrajiny v kompetenci považován Váš dopis ze dne 09.04.2017 týkající se objasnění získat zvláštní povolení ke vstupu na území přechodně okupovala Ukrajinu a výstup z něj. Podle výsledků přehledu uvádíme následující informace. Zákon Ukrajiny „Na základě práv a svobod občanů a právního režimu dočasně obsazeném území Ukrajiny“ (zákona) stanoví, že Autonomní republika Krym je dočasně obsadil území, které je nedílnou součástí území Ukrajiny se vztahuje Ústavy Ukrajiny . Advokátní omezení vstupu cizinců a osob bez státní příslušnosti na pult centrální ochrany a odchodu z ní, a zejména článek 10 stanoví, že vstup cizinců a osob bez státní příslušnosti na dočasně obsazeném území a výstup z ní jsou povoleny pouze na základě zvláštního povolení prostřednictvím kontrolních bodů vstupu a výstupu v pořadí stanoveném kabinetem ministrů Ukrajiny. Postup a důvody pro registraci na cizince a osoby bez státní příslušnosti zvláštních povolení vstupu postupů stanovených v přechodně okupovaném území Ukrajiny a výstupu z něj, který byl schválen vládou Ukrajiny 04.06.2015 číslem 367 (postup). Zvláštní povolení se vydává na jeden vstup nebo více položek v dočasně okupovaném území Ukrajiny a výstupu z něj a je platný pro daný výpis zdokumentované období, které nesmí překročit povolenou dobu pobytu cizince nebo osoby bez státní příslušnosti na Ukrajině a je třeba vzít v úvahu období, potřebné k odjezdu mimo Ukrajinu. Komplexní důvody pro udělení zvláštní povolení a dokumenty zároveň musí být předloženy cizincem nebo osobou bez státní příslušnosti uvedených v odstavcích 21, 23 Order. Legislativa současně neupravuje možnost vydávat zvláštní povolení cizincům pro účely cestovního ruchu.
Upravil Mr GS dne 28.03.2018 09:35
Trosku k Ukrajine . . .
Bunkr z valecneho obdobi ve vesnici Verkhnia Hrabivnytsia https://www.googl...22.9814049
Zapalenej pruvodce,prohlidka zabere asi hodinu.
Na konci července vyrážíme ve dvou přes Ukrajinu do Rumunska (severní oblast) a zpět. Poradí někdo trasu na cca 5 až 6 dní? první den cheme až někde poblíž čáry SR/Ukrajina
předběžné záchytné body plánuji - start Hranice na Moravě, SR/Ukrajina Malyj Breznyj (Ubla), U Leva, Koločava, do Rumunska asi přechod Sighetu Marmatiei, směr soutězka Bicaz a pomalu návrat zpátky... Pojedeme plně naložení, ale lehký až střední off je vítán (gumy na to máme )
něco mám samozřejmě v hlavě, ale budu rád za jakékoliv tipy co doporučíte... Díkes
Upravil pavlos84 dne 12.07.2019 21:28
Ahoj, pokud nepojede přes Mukacevo , Chust a pak Koločava, tak loni ty ostatní cesty jsou celkově lehký off a nevěřím, že se to změnilo. Kousek za Volovcem je ski areáL u Podobovetse, kde se nechalo vyjet na horu a jezdit po vrcholech na Mižhirji a tak. Pak v Solotvinách na UA RU hranicích jsou bahenní léčebný jezírka, tenkrát (7 let zpět byly za malý poplatek). Ale jinak pozor my jsme loni na hranicích UA->RU byli asi 4 hodiny.
Tak jsem přejel celou Ukrajinu a světe div se, ani jednou mě nestavili. Asi třikrát jsem je viděl měřit rychlost. Potvrzuji to co se zde píše o mimosezonní pohodě v UA, nebo se to tam zlepšilo.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.